Skal du reise rundt i Norge i sommer? Her er 37 gode tips!

Publisert av Per Vie den 8. mai 2020

I løpet av 12 uker sommeren 2015 tilbakela jeg 1.200 mil rundt i sommerNorge, fra jeg startet på Larkollen Camping utenfor Moss i begynnelsen av juni til jeg avsluttet på Neset camping i Setesdalen i begynnelsen av september. En eventyrlig reise, og jeg kan se tilbake på opplevelser som har festet seg for livet.

Steder jeg har sett, mennesker jeg har møtt og magiske øyeblikk er formidlet etter beste evne i denne bloggen. Og så var jeg heldig å få med meg min samboer Pia i to fjortendagers perioder, langs kysten på Vestlandet og strekningen fra Lofoten til Tromsø.

Her er en oversikt over alle blogginnleggene fra turen. Skroll deg nedover og klikk deg inn på det du har lyst til å se mer av. Du finner mengder med bilder, filmsnutter og reisebeskrivelser som kanskje kan inspirere. God fornøyelse!

Per Vie

Larkollen4

Larkollen Camping – varmt sommersmil fra ende til annen!
For en tyvstart på SommerNorge-turen! Etter et møte i Fredrikstad reiser jeg nordover, og ender på Larkollen Camping et par mil syd for Moss. Her blir jeg tatt imot av en strålende blid campingplassbestyrer. Se mer her!

 

Bobil på Sørlandet? Besøk Bie Apartement i Grimstad!
Denne familiedrevne campingplassen på Biesletta i Grimstad er perfekt for oss med bobil. Alt er tilrettelagt med egne asfalterte plasser og en egen gressplen. Se mer her!

Tingsaker 1

Hils på Espen hos Tingsaker familiecamping, Lillesand
Espen Sjølund jobber sin åttende sesong her på Tingsaker familecamping i Lillesand. Og ingen ting virker mer naturlig enn at akkurat han er vertskap her på denne idylliske plassen. Se mer her!

 

 

 

Kvavik 1

Softis i særklasse hos Kvavik Camp i Lyngdal
– Det er ikke mange campingplasser som har softis, sier Irene Kvavik, som eier og driver denne plassen i Lyngdal sammen med mannen sin. Se mer her!

Fra Sorlandet til Jaren

Fra Sørlandet til Rogaland og Jæren i ett jafs
Det blir riksvei 44 på oss fra Flekkefjord til Egesund, og for en veistrekning! Vi nærmer oss Rogaland langs smale, kronglete veier, brå svinger og stupbratte fjell. En ubeskrivelig opplevelse. Se mer her!

Bomlobrua

Hvis du skal mot Haugesund i sommer – opplev Bømlo!
Vi tar oss en snartur innom gågata i Haugesund, før vi dundrer ned i tunnelen under Bømlafjorden på vei til Finnås – fulle av forventninger. For nå skal vi til Kulleseidkanalen Gjestehamn, sterkt anbefalt av en god venn. Se mer her!

13308507_990550414367479_1490606953822994355_o

Fra sjøens fristelser i Bergen til Sognefjorden på sitt beste!
Bildet er fra Kjørnes Camping & Fjordhytter i Sogndal som ble kåret til «Norges beste campingplass» 2014 av Norsk Bobil og Caravanklubb. Se mer her!

Ferda sine turtips i Norge, bilde av Kråkens fyr

Fra Førde til Måløy med hjemmelagde raspeballer i bagasjen
Ord blir fattige når inntrykkene blir så overveldende. Naturen, været, menneskene. Så jeg overlater til bilder og filmsnutter å formidle opplevelsene, fra vi reiser fra Sogndal for å treffe raspeball-Signe i Førde til vi kommer til Måløy og Kråkenes Fyr. Se mer her!

Ferda sine beste turtips

Fra Ålesund, landets vakreste by, til århundrets byggverk i Norge!
Etter en natt «unplugged» der ute i ville havgapet reiser vi tilbake fra Kråkenes Fyr til fast land og videre i retning Norges vakreste by. Møre og Romsdal – here we come! Se mer her!

 

Varme folk, kortreist mat, dresinsykling og revy – Trøndelag!
Været er brukbart da jeg forlater Kristiansund mutters alene, og et Trøndelag i skiftende vær byr på alt fra lange badestrender, magiske solnedganger, kortreist økologisk mat, dresinsykling og revyfestival på Høylandet. Se mer her!

Helgeland 10

Endelig igang med magiske Helgelandskysten
Fra Revyriket på Høylandet reiser jeg nordover mot Brønnøysund. Det vil si – jeg skal til Velfjord, og enda mer nøyaktig – til Hommelstø. Se mer her!

 

En tur innom Mosjøen for å oppleve kunst og folk uten filter!
Det gjentar seg på denne bobilturen min – jeg treffer mennesker som brenner så inderlig for det de gjør, og jeg reiser ikke fra sånne ildsjeler uten å ha snakket med dem, og helst også skrevet om dem. Mosjøen er ikke noe unntak. Tvert imot! Se mer her!

Ferda sine beste turtips i Norge

Tilbake langs Helgelandskysten i postkortvær!
Jeg er på track igjen med Helgelandskysten og fylkesvei 17, og mens jeg kjører i knallvær mot Bodø tenker jeg hvor heldig jeg er. Det å bo og jobbe i en liten  bobil går smertefritt, og jeg trives bedre og bedre – etter fire uker på veien! Se mer her!

1 Lofoten 15

Lofoten venter på oss. For et eventyr av en reise!
I fergekøen i Bodø går tankene tilbake til den fantastiske turen langs Helgelandskysten. Uten tvil det vakreste jeg har opplevd av natur i hele mitt liv. Og nå er det Lofoten som venter! Hvor skal dette ende? Se mer her!

 

Kunst, kultur og camping – perfekt Lofotenmiks
Fra sydenstrand og magisk natt med midnattsol på Ramberg farer vi videre nordover for å se hva som dukker opp. Og igjen skinner sola. Selvfølgelig – for alle gode krefter er tydeligvis med oss på denne turen. Se mer her!

Ferda sine beste turtips

Til Lyngvær, Henningsvær og Svolvær i go’vær
Vi reiser fra nakne og røffe Eggum ytterst på vestsiden av Lofoten til frodige og lune Lyngvær, og vi stopper flere ganger underveis. For rundt hver sving stiger ruvende fjell opp fra havet i nye fantastiske formasjoner som bare ber om å bli fotografert. Se mer her!

Ferda sine beste turtips til deg som skal på bobilferie i Norge

Vi er klare for Vesterålen. På gjensyn, fantastiske Lofoten!
Vi reiser fra Svolvær med en fornemmelse av at en kort og heftig sommerforelskelse snart er over, og at det blir lenge til neste gang. Men hvem vet? Se mer her!

Ferda sine 37 beste turtips

Andøya – hele Norge i miniatyr, pluss så mye mer...
Fra Sortland, den blå byen ved sundet, reiser vi over brua til Hinnøya og mot Andøya. Vi er faktisk nå på Norges største øy, og da vi kommer til Buknesfjord dukker det opp et sted vi bare må innom. Kanskje en kaffe og en is, tenker vi – før vi reiser videre. Men neida, her blir vi! Se mer her!

bobiltur Ferda

Eventyrøya Senja – Torsken, trollet og Kråkeslottet
Bare halvannen time etter at vi vinket farvel til Andøya nærmer vi oss Senja, Norges nest største øy. Innseilingen til Gryllefjord er praktfull, og kameraene rundt oss klikker som lyden av hakkespett, helt til vi må forlate dekket og gå til bilene. Se mer her!

Kos på bobiltur med bobil fra Ferda

Fra Tromsø, Nordens Paris, til et glass vin ved Skibotnelva
«Tromsø er en livlig og vakker by med arktisk historie og kultur, omgitt av fjell, fjord og en øyverden under midnattssola og nordlyset», sies det på visitnorway.com. Klart vi må til Tromsø, som også kalles «Nordens Paris» og «Porten til ishavet». Se mer her!

 

Bergtatt av vakre Troms. Hva møter meg i mektige Finnmark?
Troms! Maken til fantastisk natur, fjorder og fjell! Jeg kjører langs Storfjorden med de snøkledte Lyngsfjellan i horisonten. Og da jeg runder Sørkjosen, og tar en liten avstikker innover i Reisadalen fra Storslett, da skjønner jeg at jeg nærmer meg Finnmark. Se mer her!

Hammerfest 20

Hammerfest – en gjestfri by med et varmt og åpent folkeferd
Lite visste jeg om Hammerfest, annet enn at dette er verdens nordligste by. Og da jeg kjører inn i Kirkegata i regnvær aner jeg heller ingen ting om hva som venter meg dagen etter. Se mer her!

Havoysund:Honningsvag 9

Skal du til Honningsvåg og Nordkapp? Besøk Havøysund også!
Fra Olderfjord reiser jeg nordover mot Havøysund, og uten særlig forhåndsinformasjon er jeg spent på hva som møter meg. Jeg får et tips om å reise ut til Arctic View ytterst på Havøygavlen, men er absolutt ikke forberedt på det jeg får oppleve. For ikke å snakke om det som venter meg i Honningsvåg. Se mer her!

bobiltur med Ferda

ENDELIG PÅ NORDKAPP!Se mer her!
Jeg og min kjære Karmann bobil har kommet til Nordkapp! Ja, jeg må innrømme at det er et sterkt øyeblikk for en følsom sjel som meg å komme til kuppelen, parkere bilen og gå ut til globusen på platået – selve symbolet på Nordkapp. Se mer her!

Tana 26

Med lange klyv fra Nordkapp til Tana bru
Finnmark er svært! For hvem hadde trodd at jeg skulle tilbakelegge 60 mil på to dager på denne landet-rundt-turen? Ihvertfall ikke jeg. Se mer her!

 

Sjeler som brenner i Kongsfjord, Berlevåg og Syltefjord
Man skulle tro at det er enkelt å sortere inntrykk og bilder etter en tur som ikke er lenger enn fra Tana til Berlevåg, og så videre til Syltefjord, men å utelate noe er brutalt. Og da jeg også møter mennesker som brenner – da er jeg solgt! Se mer her!

Batsfjord:Hamningberg 13

Veien til Hamningberg – en opplevelse av en annen verden!
Da jeg kommer til Båtsfjord bestemmer jeg meg for å reise hele runden dagen etter. Først sydover til Tana bru, så nordover forbi Vadsø og Vardø, for så å reise ut og se Hamningberg, som jeg har hørt så mye om. Eller rettere sagt – det er veien til Hamningberg jeg har hørt om. Hvordan bilturen var? Se selv! Se mer her!

 

Finnmark – takk for denne gangen. Og på gjensyn!
Mens jeg rusler i sanda langs Tanaelva innser jeg at det nærmer seg slutten på mitt besøk i Finnmark. Jeg reiser fra Vadsø til Kirkenes, og videre dagen etter til Karasjok. Se mer her!

Tur med bobil Ferda

Fra Finnmark til Arctic Race og Morgans Skip på Lille Jamaica!
Turen fra Alta til Skibotn og videre til Setermoen går unna i skiftende vær. Og da jeg våkner for å reise til Narvik skinner sola fra skyfri himmel. Et lokalt tips fører meg til Gratangen, og jeg kjører for å se Morgans Skip på Lille Jamaica. Wow! Se mer her!

Ballangen-Fauske 8

Med sola til Ballangen, Hamarøy og Fauske
Nå er det noen dager siden jeg reiste fra Finnmark, og jeg har tenkt – hva kan måle seg med naturopplevelsene der oppe? Blir ikke det som å hoppe etter en kjent finnmarking? Se mer her!

 

Alle syv søstrene er hjemme da jeg kommer til Sandnessjøen
På vei nordover ble det et avbrekk til Mosjøen fra Helgelandskysten, så jeg gikk glipp av Sandnessjøen og De syv søstre. Se mer her!

Namsskogan - Steinkjer 13

Bjørn observert i Namsskogan!
Det siste reinsdyret jeg så langs veien var mellom Alta og Skibotn, og etter det har det stort sett vært flokker med sauer som har brukt E6 som vandringsvei. Men da jeg kommer til Namsskogan dukker det opp dyr jeg ikke har sett på turen til nå. Se mer her!

 

Stiklestad, Nidaros og Røros – en bobiltur på sitt helligste
Jeg har gledet meg lenge til å se Nidarosdomen. Men først skal jeg til Stiklestad, der det viser seg at det også står ei kjerke som har med Olav den hellige å gjøre. Han falt på Stiklestad og ble gravlagt i Nidaros. Se mer her!

Ferda sine turtips i Norge

Fra seteridyll i Alvdal til fjellmagi over Rondane
Fra Røros går turen til Alvdal, Kjell Aukrusts rike. Ja, jeg skal selvfølgelig innom Aukrustsenteret, men det er først og fremst sauebøndene Mariann og Ketil jeg skal besøke. Og det blir også en tur opp på setra og sauene med nistekurven full av skjørost, seterrømme og spekemat. For en opplevelse for en bygutt som meg! Se mer her!

Ferda sine aller beste turtips

Valdresflya! Men først skrotnisser, troll og rafting på Sjoa…
Det blir en softis på Vinstra før jeg nesten kjører forbi skrothandleren på Sjoa. Jeg snur selvfølgelig, og får med meg severdigheten. Men det slutter ikke med det her på Sjoa, for her er det skrotskatter, troll og rafting på løpende bånd. Ikke lett å forlate dette fargerike tettstedet i Gudbrandsdalen. Se mer her!

Varldres - Telemark 29

Fra en hallinglad feriepark til campingidyll ved Tinnsjøen
Har du vært innom Hallingdal Feriepark i Ål i sommer? Eller Sandviken Camping ved Tinnsjøen i Telemark? Hvis ikke, kjør innom neste sommer. Eller nå i høst, for den saks skyld. For disse to plassene er virkelig verdt et besøk. Se mer her!

Telemark - Setesdal 19

Siste stopp for denne gangen – praktfulle Setesdalen
Det er ikke til å tro at jeg nærmer meg slutten på sommerturnéen min. Tre måneder på veien er straks over, og det føles både godt og brutalt. For i løpet av de 1.200 milene rundt omkring i verdens vakreste land har jeg bare blitt mer og mer glad i dette livet i bobil. 

Se mer her!

Klikk her og se reiseruta nordover til Nordkapp!
Klikk her og se reiseruta fra Nordkapp og sørover!

Fremdeles ikke fått nok? Klikk her og få hele 50 tips!

Kategori: Ferie og fritid, Tips og råd

Relaterte artikler