Fra Sørlandet til Rogaland og Jæren i ett jafs

Publisert av Per Vie den 19. juni 2015

Det blir riksvei 44 på oss fra Flekkefjord til Egesund, og for en veistrekning! Vi nærmer oss Rogaland langs smale, kronglete veier, brå svinger og stupbratte fjell. En ubeskrivelig opplevelse. Og Pia kjører bobil for første gang! Jeg overtar rattet og vi "henger" i fjellsidene langs Jøssingfjorden en stund før landskapet flater litt ut da vi nærmer oss Egersund.

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager.

Jossingfjorden

Den opprinnelige Egersund-planen ryker, og turen går videre mot Jæren. Fantastisk å se hvordan landskapet endrer seg og blir typisk Jæren, med sitt flate åpne landskap, store gårder og sauer som beiter. Men langs den vakre Jærenkysten dukker ikke campingplassene opp som paddehatter - som på Sørlandet.

Sola fulgte etter oss til Bore Strandcamping

Omtrent 3 mil syd for Stavanger ligger Bore, og her finner vi en campingplass som kalles Bore Strandcamping. Vi svinger inn til på plassen i småregn og småblåst, og ser umiddelbart at det ikke er noen idyll vi kommer til. Her er det tydeligvis ingen Jørund (Bie Apartement) som steller grøntanlegget og stusser gresskanter. Og noen strand ser vi heller ikke. Vi finner oss en plass, og ser at vår inntreden på denne plassen gir stedet et lite løft med vår nyvaskede og fargerike farkost. Vi tenker at vi sjekker ut mer om stedet i morgen.

Bore

Ny dag, og sola skinner! Vi skal inn til Stavanger for å treffe en god venn og kollega. Men først svinger vi nedom dikene som skjuler utsikten fra campingplassen, og samtidig selvfølgelig har til hensikt å skape le når havet stormer som verst. Vi rusler over diket for å sjekke ut stranda til strandcampingen. Og for en åpenbaring! Sjekk her....

Les mer om Bore Strandcamping ved å klikke her!

Stavanger - here we come!

I Stavanger møter vi Jessica, som tar oss med til Fisketorget. Her blir det nydelig fiskesuppe på Pia og meg, og en høyreist rekeanretning på Jessica.

Fisketorget, Stavanger Jessica valgte reker fremfor fiskesuppe
 
Fisketorget Utsikten fra Fisketorget restaurant
 

Etter den deilige sjømaten rusler vi rundt i byens smågater for å bli bedre kjent med Stavanger.

Stavanger1 Vakre blomster omkranser Breiavatnet i sentrum av byen
 
Gateliv, Stavanger Utekaféstemning i smågatene
 

Og siden mitt hjerte ligger i kunst og kultur finner jeg det jeg ser etter.

Gatekunst2 Kreativ gatekunst
 

Vi sier takk for nå ti Jessica, og drar avgårde mot Haugesund for å finne et fint sted for natta.

Fra Stavanger til Kleivå Gardscamping på øya Vestre Bokn

Vestre Bokn

Det blir en liten fergetur fra Mortavika til øya Vestre Bokn, og derfra på lykke og fromme, på let etter campingplass. Vi er forberedt på å overnatte på en rasteplass, da det dukker opp et skilt. Vi svinger av og drar innover på øya, Forbi en vakker liten innsjø, og der er vi fremme. Kleivå Gardscamping. Vi ser på hverandre og smiler. For et sjarmerende sted. En bitteliten gård med en bitteliten gressplen som rommer maks 10 vogner eller bobiler før det er fullt.

Kleivaa

Torstein Alvestad - eieren av plassen - forteller at denne bittelille campingplassen er et familiested, som han overtok i 2008. Før det har stedet vært i familens eie siden før krigen. Torstein har 25 melkekyr, noen sauer og en kanin, og han lever av gårdsdriften.

- Og campingplass har det vært siden 1990, forteller den trivelige ungkaren. Torstein forteller at enkelte snur og kjører igjen når de kommer hit og ser hvor lite det er, mens andre blir i flere dager fordi det er så stille og rolig her. Og det siste kan vi forstå, for her er det godt å være. Det siste vi så ut av vinduet fra bobilen før vi sa "natta" var Torsteins kanin som hoppet i gresset blant vogner og biler og tok den siste sjekken før natta.

Les mer om Kleivå Gardscamping ved å klikke her!

I morgen skal vi til Haugesund og over til Bømlo for å blant annet besøke huset til Kenneth Sivertsen. Ja, vi gleder oss!

Klikk her og følg reiseruta på kartet!

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler