Skal du på ferie i Norge i sommer? Her er Pers 50 beste tips!

Publisert av Per Vie den 3. mai 2019

Noe av det beste med bobil er at du kan fylle ferien med mange ulike opplevelser, steder og reiseminner. For å sikre at du får med deg de beste bobilopplevelsene Norge har å by på, er det smart å legge en plan for reisen. Her får du Per Vies aller beste reisetips for hvilke steder du kan besøke i Norge i sommer.

Per Vie i Svolvær

Her er Per innom Svolvær i Lofoten på turen hans Norge rundt høsten 2017. Bildet øverst er fra Olderfjord i Finnmark fra turen landet rundt sommeren 2015.

Sommerferie på hjul i Norge. De idylliske bildene dukker opp i hodet bare vi begynner å tenke på det. Mange har et favorittsted eller to de pleier å reise til. Men hvorfor ikke reise til den andre siden av landet? Eller dra et sted du aldri har vært før? Norge har flust av fine perler, og heldigvis for oss har Per allerede vært innom mange av dem, så vi kan få hans aller beste tips!

 

NORD-NORGE

I Nord er det nydelig natur og flotte folk som preger reisene til Per. Selv om han forventet flotte opplevelser, var det også noen av stedene som overrasket ham. «Jeg ble helt paff da jeg kom til Vesterålen! Lofoten får mye oppmerksomhet, mens Vesterålen bare noen mil nord, er helt fantastisk. Og Andøya – en virkelig uoppdaget perle!»

Orienter deg i punktlistene under, og klikk deg gjennom reisebrevene for å få de beste tipsene fra hvert område i Norge.

Nord-Norge med bobil 2

«Troms er så flott! De nye store naturopplevelsene som møtte meg nord for Tromsø hadde jeg ikke sett for meg.»

troms-30-645x400

«Jeg svinger av der jeg føler for det, og kjører innover en skogsvei til jeg ender her ved Skibotnelva innerst i Storfjord kommune. Her finner jeg meg en perfekt plass helt nede ved elva, og markerer den gode utsikten med noe ekstra godt i et høyt glass. Ah! Livet er herlig!»

ballangen-fauske-4

«Når jeg kommer til Ballangen i Ofoten, svinger jeg inn på Ballangen Camping. Nok en idyll åpenbarer seg for meg, og jeg nyter det deilige, varme kveldslyset tett på havet.» 

Det er ingen tvil om at Per har flust av gode tips og at han anbefaler alle å legge sommerturen til Nord-Norge – minst én gang i livet. «Da jeg dro fra Nord-Norge fikk jeg helt uventet en følelse av sorg. Jeg var rett og slett oppriktig lei meg og trist for at jeg skulle forlate denne fine landsdelen. Jeg hadde ikke lyst til å reise fra Nord-Norge i det hele tatt. Naturen er helt overveldende og mektig. Jeg hadde gåsehud i fjorten dager på grunn av de fine opplevelsene! Og nordlendingene! De er varme, engasjerte mennesker som tar imot deg med åpent hjerte. Det er helt unikt.»

 

MIDT-NORGE

I Midt-Norge er Per spesielt begeistret for trivelige Trøndelag. «Du må ta turen innom vakre Trondheim, oppleve byen og se Nidarosdomen, men det er også veldig fint å stikke innom den fine familieparken Namsskogan. Der er det massevis av dyr, hyggelige aktiviteter og bademuligheter for ungene. Og Steinkjer er en overraskende koselig by!»

Midt-Norge med bobil 2

«Jeg svinger selvfølgelig innom Namsskogan Familiepark på vei gjennom Trøndelag, Og etter å ha filmet og tatt bilder av skogens mektigste, rusler jeg rundt det idylliske vannet omkranset av vannsklier, radiostyrte vannbåter, gapahuker og fine plasser med grillmuligheter, lekeapparater og enda flere dyr.» 

 

VESTLANDET

«Det jeg husker aller best fra turene mine på Vestlandet er faktisk et menneskemøte. I Førde dro vi for å møte Signe på Signes raspeballfabrikk, som lager Norges aller beste raspeballer, og vi fikk med oss ferske raspeballer som vi spiste ved strandkanten i Naustdal. Vestlandet har jo også fantastiske fjorder og fjell, og det er alltid verdt å ta en tur forbi Sognefjorden.»

Vestlandet med bobil 2

«Det er to store smil som reiser fra Førde og Signes Raspeballfabrikk, og vi stopper i Naustdal for å spise ferske raspeballer til en litt sen frokost, mens vi nyter Førdefjorden og utsikten.»

 

SØRLANDET

De fleste ser kanskje for seg Dyreparken, softis på brygga og glade sørlendinger, men Per har også noen ekstra tips til deg som vurderer en tur til Agder-fylkene. «Ikke gå glipp av Setesdalen – det var en kjempeopplevelse! Sørlandet ellers er jo ganske godt kjent, med alle de koselige sørlandsbyene, sol og badeliv. Man kan også legge turen til surfeeldoradoet ved Lista fyr. Jeg var der på høsten i ruskevær, og det var ganske vilt!»

Sørlandet med bobil 2

 

INNLANDET

«Kjøreturen over Valdresflya, Beitostølen, Gudbrandsdalen og Jotunheimen er helt utrolig – og virkelig den vakreste kjøreturen Norge har å by på! En ting er å stoppe på steder man liker seg, men her i Norge har vi helt fantastiske kjøreturer. Naturen sørger for spektakulære opplevelser hele veien!»

Innlandet med bobil 2

 

ØSTLANDET

«Jeg ble veldig betatt av en fantastisk og idyllisk campingplass ved Tinnsjøen, Sandviken camping, helt nede ved vannkanten. Så her vil jeg absolutt anbefale å ta turen! Og sjekk ut en av de flotteste campingplassene i Norge, Hallingdal feriepark, som har vunnet internasjonale priser og er veldig veldrevet og forseggjort. Her får du luksusvarianten av bobillivet med store uteområder, alle fasiliteter og fin restaurant.»

Østlandet med bobil 2

440 mil med bobil på ti dager - i Norge!

  • Hva får en godt voksen mann som Per til å kjøre bobil fra Oslo til Troms og tilbake til Oslo på seks dager, for så å kjøre frem og tilbake til Ålgård utenfor Stavanger bare tre dager senere?
    Se reisebrevet her!

Er du allerede godt i gang med sommerens tur i hodet? For noen fantastiske steder vi har her i Norge – og for noen reiser Per har hatt! Vi er så glad for at vi får dele turene hans gjennom reisebrevene og alle disse fantastiske tipsene.

Vil du bla deg gjennom alle reisebrevene signert Per Vie og lese dem i kronologisk rekkefølge, finner du dem her!

Kategori: Tips og råd, Norges-turer

Relaterte artikler