Roadtrip i Norge? Se alle fordelene med bobil!

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 9. april 2021

Roadtrip i Norge? Se alle fordelene med bobil!

Reis på nye eventyr i en bobil og opplev det aller beste av landet vårt! Litt av sjarmen med bobilferie er at man har friheten til å kunne endre planene underveis. Du er kanskje en av dem som skal på din første roadtrip i vårt langstrakte land? I denne guiden kan du lese mer om alle mulighetene hjulferie gir.

Av Marie Rosenborg Moen

Frihet på hjul

Utforsk byer du ikke har vært innom før, nyt solfylte dager på en hyggelig campingplass eller kanskje du heller vil fricampe? Med bobil har du mange valgmuligheter!

Ferda bobiler

 

Fottur

Det er så mye fint å se og oppleve langs veiene i Norge. Små og store daler med frodig skog og et vakkert kulturlandskap. Her ligger idylliske gårder med brunsvidde tømmerhus og på enga rundt går husdyr på beite. Mot horisonten, majestetiske fjell med viltre elver og forrykende fossefall, før vannstrømmen roer seg og danner store, dovne svinger nede i dalbunnen. I nord, vest og sør, en lang og vakker kystlinje med øyer, holmer og skjær.  Ja, vi bor i et vakkert land!

 

Reis på nye eventyr i en bobil fra Ferda

Ferierer du med bobil har du alt du trenger med deg. Bobiler har kjøkken, soveplasser, bad og en sittegruppe. Dette gir deg frihet til å kunne velge hvor du vil reise og overnatte. I et feriehjem på hjul har du mulighet til å komme tettere på alle de fine naturopplevelsene. Parker bobilen ved et fjellvann og bruk dagen til å gå på tur i uberørt natur blant mektige fjell. Perfekt for deg som liker aktiv ferie!

 

Norge er et vakkert land

Fricamping er en fin mulighet til å komme enda tettere på de spektakulære naturopplevelsene, men hva er fricamping og hvor har du lov til å parkere? Fricamping er når man overnatter på steder som i utgangspunktet ikke er tilrettelagt for bobil eller campingvogn.

Denne formen for camping er regnet som ferdsel og opphold i naturen, og er derfor regulert av friluftsloven. I Norge er det heldigvis trygt å fricampe, så det er ikke noen krise dersom du ender opp uten campingplass en natt eller to - og det gir deg jo mulighet til å være enda mer spontan på turen! Du kan lese mer om fricamping her.

 

Fricamping er herlig

 

Fart og spenning

Er du alltid på jakt etter de villeste bølgene? Reis dit det er surf, da vel! Sjekk værmeldinga og reis til plasser der det er meldt sol eller skikkelig ruskevær! Med bobil kan du parkere på stranda, nærmest surfe fra bobildøra og nyte en varm dusj i bobilen etter en lang dag på sjøen.

 

Last end guide: 11 gode råd til førstegangskjøpere av bobil

 

Jakt de beste bølgene og reis dit det er surf med en bobil fra Ferda

 

Eller kanskje du heller er en skikkelig fjellgeit? Med en hytte på hjul kan du parkere rett ved de beste bakkene og turstiene. Og det beste av alt. Du kan reise til de mest attraktive fjellområdene hvor folk bare kan drømme om å kjøpe seg hytte. Dessuten kan du bli så lenge du ønsker!


Som du sikkert skjønner er det mange fordeler med et feriehjem på hjul! Bobiler har dessuten store lasterom, godt med skapplass og du kan få montert sykkelstativ bak på bobilen. På denne måten får du med deg både sykler og annet sportsutstyr.

 

Norgesferie med bobil

 

Ferge

Reiser du nordover i landet må du ofte ta ferge får å komme deg dit du vil. Fergeturen kan være en opplevelse i seg selv. Fra dekket har du flott utsikt, og kanskje du er så heldig å få se delfiner eller hval? Dessuten må du ikke gå glipp av ferske sveler med brunost.

Det er vel nesten obligatorisk når man tar ferge? Det kan være lurt å sette av en egen pott i budsjettet til feregutgifter. Uansett om du kjører bobil eller campingvogn avhenger prisen av hvor langt kjøretøyet ditt er. For eksempel har bobiler på opptil 6 meter en takst, og denne taksten dobles ofte hvis kjøretøyet er lengre enn dette.

 

Ferge

 

Familie

Norge har mye å by på for barnefamilier som skal på ferie i eget land. Om dere satser på å slå dere til ro på en plass, reise til et spesielt sted for noen uker eller farte rundt for å oppleve mest mulig fra dag til dag, valgfriheten vil garantert gjøre ferieopplevelsen til noe helt spesielt for hele familien.

 

Familiekos på campingtur

 

Reiser dere til Det glade Sørland med bobil, vil dere fort finne ut at Sør-Norge byr på mange opplevelser for familien! Det klare, blå havet og den skyfrie himmelen. De fine små strendene og solvarme svabergene. Idylliske, hvite små byer strekker seg langs kysten fra Risør til Flekkefjord. Alt dette venter på dere!

 

Last end guide: 11 gode råd til førstegangskjøpere av bobil

 

Man må selvfølgelig ikke glemme å ta turen innom, Dyreparken. Dyreparken i Kristiansand er Norges største familieattraksjon med opplevelser for både liten og stor. Kanskje dere møter selveste kaptein Sabeltann eller får øye på superstjerna, sjimpansen Julius.

 


Besøk Sørlandet med bobil

 

Dyreparken har en egen bobilcamp med plass til 30 bobiler. Det finnes også mange fine campingplasser både i Grimstad og Lillesand.


Dyreparken

 

Telemark passer perfekt for barnefamilier med mye energi. Her ligger blant annet Bø Sommerland som tiltrekker seg mange barnefamilier hvert år og det er ikke uten grunn. Det er Skandinavias største vannpark. Se flere bilder og les mer om parken her.

Like ved finner dere Høyt & Lavt Klatrepark Bø i Telemark. Her får dere testet høydeskrekken i 70 ulike klatreapparater i skogen. 

 

Bø Sommerland

 

På "DuVerden Sjøfartmuseum og vitensenter" i Porsgrunn kan barna lære om sjøfartshistorie. Telemark museum tilbyr daglige aktiviteter for barn på alle sine museer og spennende Escape rooms.

 

DuVerden Sjøfartsmuseum

 

I Nissedal kan dere padle på elver, innsjøer og kanaler og dere bade også bade i jettegryter.
Telemark byr også på mange barnevennlige vandreturer.

 

Jettegryter i Nissedal

 

Gaustatoppen er for eksempel enkel å bestige og kan også nås med Gaustabanen. På toppen kan dere nyte en av Norges flotteste utsikter. Finn ut mer her.

 

Jettegryter i Nissedal

 

Er dere en mer evntyrlysten familie? Da er Gudbrandsdalen midt i blinken! Hunderfossen familiepark ligger bare en liten kjøretur unna Lillehammer. Her kan dere oppleve en eventyrverden og Flåklypa-universet. For de aller minste er dessuten Lilleputthammer Familiepark i Hafjell verdt å få med seg.
De små vil også kose seg med alle dyrene på Barnas Gård rett utenfor Hunderfossen.

Finn ut mer om Hunderfossen familiepark her. 

 

Hunderfossen

 

I Hafjell Bike Park er det godt tilrettelagt for moro på to hjul. Sykkelparken er ledende i landet på heisbasert sykling, med 14 løyper. Finn ut mer om dette her.

Er været dårlig er det deilig å ta seg en dukkert på Jorekstad fritidsbad. Hvis man først er innom Lillehammer er Maihaugen et must. Her kan du lese om Maihaugen

 

Hafjell Bike Park

 

Litt lengre nord i Gudbrandsdalen kan dere bli med på rafting, riverboard og juving i Sjoa.
I Rondane er det dessuten fine og familievennlige fot-og sykkelruter. Finn ut mer om rafting i Sjoa her.

 

Bilde av Bø Sommerland (8)-1

 

Uansett hvor aktiv du er tilpasser Ferda sine bobiler etter dine ønsker og behov. Vi ønsker deg en fantastisk ferieopplevelse på fire hjul!

Vurderer du å teste ut livet i bobil?

New call-to-action

 

Kategori: Reisetips

Relaterte artikler