Bobilene som passer hele familien – og hunden!

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 5. mai 2021

685A6541 (1)Foto: Ruben Soltvedt

Bobilene som passer hele familien – og hunden!

Er familien på jakt etter en passende bobil, kan det ofte oppleves overveldende når det er så mange valgmuligheter. Fortvil ikke, vi hjelper deg med å finne bobilen du er på utkikk etter.

Av Marie Rosenborg Moen 

Mange nordmenn har barndomsminner fra uforglemmelige bobilturer i både inn- og utland. Når du er barn finnes det vel knapt noe mer spennende enn å feriere i et hjem på hjul. Det fine med bobil er du kan reise hvor du vil og endre planene underveis. Med en bobil får hele familien mulighet til å nyte sommeridyll, aktive høstferier og friske vårdager, uten å sprenge feriebudsjettet på overnatting og restaurantbesøk.

Sunlight_Reisemobile_T67S_Lifestyle_2

 

En bobil gir komfort og trygghet til liten og stor og skaper rom for frihet i en kanskje ellers travel hverdag. Uansett om du vil reise på lange turer, eller kun legge ut på en helgeutflukt, vil en bobil kunne gjøre reisen komplett.  Og best av alt – du kan pakke med deg nøyaktig hva du vil, du slipper slitsomme sikkerhetskontroller, og du trenger ikke forholde deg til avgangstider. Hvis minstemann er vrang, eller du har glemt noe hjemme, trenger dere aldri stresse med tiden.

 

DSC01743

Dette bør du tenke på før du kjøper bobil
Hvis du er en av mange som i år vurderer å investere i en bobil bør du begynne å tenke over hvilken bobiltype du ønsker. Valget er ikke alltid like enkelt. 

For det finnes en rekke bobilmerker å velge mellom.
Du må avgjøre om du skal kjøpe ny eller brukt bobil, og du må tenkte over hva bobilen skal brukes til: 

  • Hvilke typer ferier og turer dere pleier å dra på
  • Hva slags veier og områder ønsker dere å benytte?
  • Hvor mange skal på tur?
  • Hvor mye utstyr ønsker dere å ha med?
  • Hvor mye vil dere bruke på bobilkjøpet?
  • Trenger dere å utvide førerkortet?

Les også: Teknisk informasjon du må vite om din bobil eller campingvogn

Har du vanlig førerkort klasse B, kan du nemlig kun kjøre en bobil med en totalvekt på maks 3,5 tonn. Det finnes likevel mange muligheter innenfor denne rammen. Har du et ønske om bedre plass og luksus? Da kan det være lurt å utvide førerkortet til klasse C1. Med dette førerkortet kan du kjøre de aller største bobilene. 

New call-to-action

 

Hvilken bobiltype passer familien best?
I dag finnes det svært mange modeller å velge mellom. Det er fire ulike bobiltyper på markedet:

  • Alkovebil
  • Halvintegrert bobil
  • Helintegrert bobil
  • Bybobil også kalt van

Det finnes ikke et fasitsvar når du skal velge bobil for din familie. Her er det mange faktorer som spiller inn. Så la oss hjelpe deg med å se litt nærmere på de forskjellige bobiltypene:

Alkovebil – for deg som vil ha med hele bølingen på tur

Skal hele storfamilien på tur? Da kan en alkovebil tilby ekstra mye plass og komfort. Denne bobiltypen er lett å kjenne igjen, siden den har såkalt alkove over førerhuset. I alkovebobiler er det plass til opptil seks personer.

Slik bobil kan ha køyeseng eller dobbeltseng bak, og en stor seng over førerhuset. Man kan også få modeller med ekstra soveplasser og plass til et hundebur, slik at alle – både tobeinte og firebeinte, får en god natts søvn. Dette er et av toppvalgene for større barnefamilier.

685A6026 (1)

Foto: Ruben Soltvedt

Er dere en mindre familie? Da kan det være smart å velge en halvintegrert bobil.

Denne typen bobil er bygget som en alkovebil, men mangler den store alkoven over førerhuset. Dermed blir den litt lavere og mer strømlinjeformet. Da mister man et par sengeplasser, og derfor får man sjeldent plass til flere enn fire personer. Likevel er denne typen svært fleksibel, og derfor også en av markedets mest populære bobiltyper. En halvintegrert bobil kan leveres i ulike vektklasser. Med en romslig bodel og svingbare førerstoler, får man utnyttet plassen maksimalt. Dette skaper en fin, romslig og sosial plass for hele familien. 

Sunlight_Reisemobile_T67S_Lifestyle_16

Helintegrert bobil gjør turen enda litt mer komfortabel

Hva er egentlig forskjellen på en halvintegrert -og en helintegrert bobil? Helintegrerte bobiler har et mer åpent og romslig førerhus, da bilen beholder sin fulle bredde helt frem. Denne varianten har også ofte større vinduer, slik at salongen og selve bodelen blir lysere og føles mer romslig. Helintegrerte biler gir altså litt mer komfort og plassutnyttelsen er bedre, slik at man kan variere innredningen i større grad.

Helintegrerte bobiler kommer i forskjellige vektklasser, og har plass til en barnefamilie. Disse kan du få med eller uten senkeseng over førerhuset og du kan velge mellom enkle eller en stor dobbeltseng bak. 

Sunlight_Reisemobile_I69S_Lifestyle_7

 

For de eventyrlystne kan van eller bybobil være et godt alternativ

Er dere en liten og eventyrlysten familie som liker å farte rundt på smale landeveier, eller kjøre gjennom trange landsbygater? 

Da kan en bybobil, også kjent som van, være et godt alternativ. Denne bobiltypen er mer kompakt enn de tidligere nevnte modellene, og dermed lettere å kjøre på trange veier og i smale bygater. Her trenger man heller ikke noe annet enn et vanlig førerkort, for å komme seg rundt.

Selv om bybobiler er små, har de likevel smarte løsninger som er komfortable. De nyeste modellene er faktisk nesten like godt utrustet som større bobiler. Dette er bobilen for den lille familien, som liker å pakke lett og ikke har behov for så mye mer enn soveplasser og et lite toalett.


IMG_4128-1

Foto: Mats Grimsæth 

La oss finne den perfekte bobilen for deg og din familie

Har du blitt litt klokere på hvilken bobiltype som passer best for deg og din familie? Det er lov å si nei, og hvis det er svaret – kan du alltid få mer informasjon og god hjelp av oss i Ferda. Det finnes uendelig med modeller på markedet i dag. Derfor er research så utrolig viktig.

Ofte kan det også hjelpe å besøke en bobilforhandler slik at du virkelig kan oppleve de ulike bobilene som finnes. 

Og er du usikker på om bobildrømmen egentlig står til forventningene, kan du alltid teste ut løsningen ved å leie en bobil før du kjøper den. Hastverk er som kjent lastverk, og ingen er tjent med forhastede kjøp. Bruk litt tid, tenk deg om og test ut en bobil før du investerer i ditt nye hjem på hjul. Vi hjelper deg gjerne med det også! Ta kontakt i dag for en hyggelig prat med en av våre eksperter i ditt nærområde.

New call-to-action

Kategori: Tips og råd

Relaterte artikler