Utmerkede campingvogner for barnefamilier. Del 2

Publisert av Mina Kleppan den 10. mai 2024

Med campingvogn har dere mulighet til å ha rimelig hytte på fjellet eller ved sjøen. I denne artikkelen deler vi hvilke familievogner vi vil anbefale som  fastliggervogner - for bruk hele året 🌼 ❄️

Av Mina Kleppan

Vognene vi har beskrevet i denne artikkelen (Utmerkede campingvogner for barnefamilier. Del 2) har en bredde på 246-250cm. Alle vognene kan selvsagt brukes som kjørevogn om du har bil som egner seg, men mange foretrekker å plassere disse på fast plass på en campingplass.

Med førerkort klasse B kan du dra inntil 3500 kg tillatt totalvekt (bil + vogn). Dersom du skal dra en tyngre vogn anbefaler vi at du tar tillegg 96. (les mer om førerkort her)
De fleste nye E-biler har mulighet til å dra inntil 1500 kg (som representerer faktisk vekt av vogn).

 

Adria Alpina 763 UK - Fastliggervogn i luksusklassen

Alpina er toppserien til Adria med det meste man kan tenke seg av luksus og komfort.
Vognen er perfekt for helårsbruk med Alde vannbåren varme, Alde gulvvarme og ekstra isolerte sidevegger.

Adria Alpina 763-1
Lekker lys vogn med stor lys salong.
Adria Alpina 763 (2)-1

Lekre belysningdetaljer som gir luksusfølelsen.

Adria Alpina 763 (3)-1
Køysenger i barneavdeling bakerst i vogna.
Adria Alpina 763 (4)-1

Koselig barneavdeling hvor ungene kan boltre seg.

En meget populær og komplett  familevogn med barnerom bak, bestående av 3 køyer og en koselig  vinkelsalong. Salongen er meget romslig U-formet og sentralt plassert fremme i vogna under det store panoramatakvinduet. 
Kjøkkendelen er velutstyrt med god oppbevaringsplass, stort kjøleskap med egen fryser, stekovn, micro og 3 kokebluss.

Baderom med toalett og dusj, samt en nedfellbar vask i tillegg til en designvask på toalettbenk utenfor ved dobbelsenga.

Adria er markedsledende i Skandinavia, og en av de største campingvogn merkene i Europa.
Adria har 7 års tetthetsgaranti.

Totalvekt: 2500kg
Lengde: 965cm
Bredde: 246cm.

Se flere av Adria Alpina 763 UK her.

 

KABE 560 GLE  - Helårsvogn med plass til 6

Vinteregenskapene står i særklasse i Kabe sine vogner. For vintercamping er ikke isolasjon alene nok, her må luftsirkulasjon og varmefordeling spille på lag. Ingen mestrer dette bedre en Kabe.

 

KAbe Mestist 560 GLE-1
Flott og romslig vogn med lekkert design.
KAbe Mestist 560 GLE (2)
Romslig rundsittergruppe med plass til mange.
KAbe Mestist 560 GLE (3)
Kjøkken med god skspplass.
KAbe Mestist 560 GLE-2
Adskilt soveavdeling med plass til 4.

 

Denne vogna er spekket med utstyr og er en kvalitetsvogn av de sjeldne.  Designmessig er Kabe- vognene svært lekre. Denne vogna har stoffsofa av høyeste kvalitet. Gulvbelegget er i bredstavet parkett-look og interiøret i lysbrune eiketoner. Kontrastene mot de hvite veggdetaljene og taket er delikat. Tak og vegger er trukket i et tekstilmateriale som demper støy og hindrer kondensdannelse. 

Kjøkkenet har god plass og er utstyrt med kjøleskap, fryser, gassbluss, kjøkkenvifte og vask med varme/kaldt vann. Bakover i vognen er det mange store skap, så alle har plass til tøy og ting man har med. Badet har toalett og dusj. 
Bakerst i vognen er det køyesenger og en stor dobbeltseng. Her er det 2 soveplasser i køyesenger og 2 i dobbeltseng. Her kan hver av køyene lukkes inn med gardin og hele bakdelen lukkes med foldegardin for å skjerme for innsyn og skape ro i soverommet. Alle sengene er utstyrt med lys og USB ladere. Under sengene er det godt med lagringsplass. 

Utvendig på vognen er det praktisk skuffsystem for lange ting som ski eller fisksutstyr og et gassrom med mye lagringsmuligheter.

I tillegg til Alde sentralvarme har vogna også Alde vannbåren varme i gulvet. Dette gjør at vogna egner seg særlig godt for vinterbruk. 

Totalvekt: 2000kg
Lengde: 780cm
Bredde: 250cm

Se flere vogner av  typen Kabe Ametist 560 GLE her

 

Familievogn-blogg (1)

 

Dethleffs Beduin Scandinavia 650 RFK - fastligger/helårsvogn 

Dethleffs Beduin Scandinavia er toppmodellen til Dethleffs. Dette er en flott familievogn med god nyttelast, designet og bygd for vårt nordiske klima - hele året.

Beduin Scandinavia
Lys og trivelig vogn med en lekker rundsittegruppe foran.
Beduin Scandinavia (2)
Godt med skap i salongen.
Beduin Scandinavia (3)
2 køyesenger og egen sittegruppe i barneavdeling.
Beduin Scandinavia (4)
Sidestillt dobbeltseng og mye skap i soveromsdelen.

 

Vogna har en stor og romslig salong i front, et praktisk kjøkken med utfellbar klaff for ekstra benkeplass, et stort kjøleskap og stekeovn. Badet er plassert i midten av vogna og der er det også dusjløsning. Helt bakerst er det barnerom med to stk køyer og liten sittegruppe.

Det er rikelig med skuffer og skap i hele vogna. Dobbeltsenga er plassert på høyre side med ekstra lagringsplass under sengen.

Vognen har Alde vannbåren varme i hele vogna - også i gulvet i tillegg til at den er veldig godt isolert, og isolasjonen er av XPS materiale. 

Dethleffs er kjent for kvalitet og har 6 års tetthetsgaranti.

Totalvekt: 2500kg
Lengde: 872cm
Bredde: 250cm

Se flere vogner av typen Dethleffs Beduin Scandinavia her

 

KABE Estate 660 DGDL KS - Familie/helårsvogn med 3 køyesenger

KABE er konstruert for det skandinaviske klimaet, slik at de fungerer like godt gjennom kalde vintere som varme somre. Ventilerende veggtapet og mykt innertak gir en lun og fin atmosfære. Her er det bare å nyte fritiden din og føle deg som hjemme.

 

KABE 660 (4)
3 køyesenger i barnerommet bakerst i vogna.
KABE 660 (2)
Egen soveavdeling med dobbeltseng.
KABE 660
Praktisk U-salong med god plass.
KABE 660-1
Stilige detaljer i kjøkkenet.
KABE 660 (3)
Barneavdeling med egen sittegruppe.

Dette er en meget flott familievogn for storfamilien med eget barnerom med sittegruppe samt køyeseng med 3 køyer.

Når du kommer inn i vognen er det første du legger merke til den store og gode sittegruppen. Her er det hyggelig å samle familien for å ha spillekvelder eller se på TV. 

Kjøkkenet er praktisk med mye oppbevaring. Legg merke til den stilige sorte kranen og de sorte håndtakene😉. Stort kjøleskap med egen fryser, kokebluss, vifte og vask. Her ligger alt til rette for at man kan lage god mat.

I soveavdelingen er en behagelig dobbeltseng med overmadrass, lys over sengen og sengegavl. Perfekt å slappe av i på dagen eller for en god natts søvn.

Bad med toalett og dusjvegger. Godt med oppbevaring til toalettsaker. 

I tillegg til Alde sentralvarme har vogna også Alde vannbåren varme i gulvet. Dette gjør at vogna egner seg særlig godt for vinterbruk. 

Kabe har 7 års tetthetsgaranti.

Totalvekt: 200kg
Lengde: 871cm
Bredde: 250cm

Se flere av Kabe Estate 660 her.

 

Utsikt

 

Hobby 720 UKFe Prestige - Fastliggervogn i luksusklassen

Interiøret er i denne er noe av det lekreste som er på markedet. Moderne farger og en delikat lyssetting. Legg merke til den stilige detaljen med stripen rundt bordplaten. 

 

Hobby 720 UMKE Prestige
Stilfult og stemingsfullt med spennende belysning.
Hobby 720 UMKE Prestige (2)
Romslig kjøkken med mye skapplass.
Hobby 720 UMKE Prestige (3)
Langsgående køyesenger og ekstra liten sittegruppe.
Hobby 720 UMKE Prestige (4)

Egen sittegruppe i soveavdelingen.

Denne store vognen har en stor sittegruppe bakerst i vognen med plass til mange. Denne kan slås ned til seng om man trenger ekstra sengeplass.

Kjøkkenet er romslig og inneholder en ekte komfyr med koketopper og stekeovn. Til og med en liten pizzaovn er på plass! Kjøleskapet er av den store typen som kan åpnes fra begge sider.

I soveavdelingen er det to gode køyesenger på den ene siden og en sittegruppe vis a vis. Denne kan også slås ned til ekstra seng om behovet skulle være der. Fremst i vognen er "the master bedroom" Her kan du nyte natten i en fantastisk dobbeltseng med behagelige kaldskummadrasser. Vogna har store overskap med god plass til oppbevaring.

Badet ligger i samme avdeling. Her er vasken plassert på utsiden av selve toalettrommet, for enklere tilgang for håndvask og barnestell o.l. 

Totalvekt: 2500kg
Lengde: 903cm
Bredde: 250cm.

Med 12 års tetthetsgaranti tilbyr Hobby dobbelt så lang sikkerhet som de fleste andre produsenter. Et klart kvalitetsstempel for campingvognene fra Hobby!

Se flere vogner av typen Hobby 720 UMK Prestige her

 

Hobby 545 KMF - kjørevogn/fastliggervogn med 6 sengeplasser

Denne vogna er stor nok til å ligge stille med og liten nok til å kjøre med. Hobby har lang tradisjon med å bygge vogner tilpasset familien, og vogna har mange smarte detaljer for praktisk bruk.
Dette er en designmessig perle fra Hobby. Belysning, materialvalg og utforming er delikat og tiltalende. 

 

Hobby 545KMF
Hvite flater i kombinasjon med lunt treverk gir stilfult interiør.
Hobby 545KMF (2)
Hyggelig sittegruppe sentralt i vogna.
Hobby 545KMF (3)
Dobbel køye bakerst i vogna.
Hobby 545KMF-1
Dobbeltseng i front.
Default image alt text

Interiøret med hvite skapfronter, lekre dekorstriper og belysning med både spotlights og indirekte belysning git vogna et lekkert preg. Belysningen kan dimmes elektronisk fra et praktisk sentralt plassert betjeningspanel.
Vognen er innredet med dobbeltseng foran og to køyesenger bak. Hobby er kjent for sin  gode liggekomfort. Gode madrasser og sengebunner. Sittegruppen foran er romslig og av denne kan du  lage en dobbeltseng, som to voksne problemfritt kan sove i.

Badet er ved siden av køyesengene og her har du et stort rundt dusjkabinett.

Kjøkkenet er utstyrt med Hobby sitt gulv-til-tak kjøleskap som også inneholder en god fryser. Koketoppen har tre bluss, hvor det ene er XL-størelse for store gryter og panner.

Varmen, og varmtvannet i vognen går både på gass og på strøm (Truma Combi 6 varmeanlegg). Elektrisk gulvarme er standard i alle Hobby-vogner. 

Totalvekt: 1750kg
Lengde: 742cm
Bredde: 250cm

Med 12 års tetthetsgaranti tilbyr Hobby dobbelt så lang sikkerhet som de fleste andre produsenter. Et klart kvalitetsstempel for campingvognene fra Hobby.

Les mer om Hobby 545 KMF her

 

Se familievennlige kjørevogner her

Les del 1 av artikkelen her

 

Bilder familiedager_24 (4)

 

Ønsker du å bruke vogna hele året?

Les om hvilke vogner som egner seg best for vinterbruk her: 
https://blog.ferda.no/blog/hvilken-type-campingvogn-er-best-for-vinterbruk

 

 

Kategori: Familie og fritid, Førstegangskjøper

Relaterte artikler