Utmerkede campingvogner for barnefamilier. Del 1

Publisert av Mina Kleppan den 10. mai 2024

Med campingvogn får dere den perfekte kombinasjonen av late feriedager og frihet til å reise å oppleve nye steder! Tilpass ferien akkurat slik dere ønsker og gi ferien innholdet som passer din familie. Besøk flotte turistattraksjoner, hyggelige campingplasser og utforsk nye områder og barnevennlige aktiviteter underveis. 

Av Mina Kleppan

Vi har her valgt å beskrive noen av våre mest populære familievennlige campingvogner, for å hjelpe deg med å finne hvilken løsning som passer best for deg og din familie. I denne første delen av denne artikkelen kan du lese om anbefalte kjørevogner. I del 2 kan du lese om anbefalte fastliggervogner.

Med førerkort klasse B kan du dra inntil 3500 kg tillatt totalvekt (bil + vogn). Dersom du skal dra en tyngre vogn anbefaler vi at du tar tillegg 96. (les mer om førerkort her)
De fleste nye større E-biler har mulighet til å dra inntil 1500 kg (som representerer faktisk vekt av vogn).

 

Dethleffs C´go 465 KR - en kompakt og praktisk familievogn

En populær og godt utstyrt vogn for en reiseglad familie på 4-6 personer, med køyer foran og senkeseng over den romslige U-salongen. Når senkesengen er oppe er det fortsatt god takhøyde i salongen 😀

 

5-May-02-2024-10-38-55-8103-AM
I vognen er det to køyesenger bak, med stort bagasjerom under sengene, med luke fra utsiden.
3-May-02-2024-10-34-56-0312-AM
Vogna er lys og moderne i uttrykket. Tøft bredstavet parketlook i kalket eikefarge på gulvet. 
4-May-02-2024-10-35-35-9832-AM
Romslig u-salong med plass til mange
Dethleffs C-go 465 KR-1
Dethleffs C-go 465 KR

 

Denne vogna er svært praktisk og brukervennlig, med køyer foran og senkeseng over den romslige salongen. Bordet trenger ikke å slås ned for å senke sengen ved leggetid. I vognen er det god skapplass og du har bagasjerom under køyesengen, med luke fra utsiden.  Kjøkkendel har stort kjøleskap og benkplate med nedfelt koketopp og vask. På badet er det toalett og vask, samt uttrekkbar dusj for enkel "shower".

Vognen har et moderne uttrykk med bredstavet "parkett" i kalket eikefarge på gulvet., samt vegger og skap i kombinasjon av lyst og mørkt. Salongen har en nøytral og praktisk farge.

Understellet er fra premiumprodsenten AlKo, og den har montert stabilisatorkobling. (tilhengerkobling som stabilierer vogna under kjøring).

Dethleffs er kjent for kvalitet og har 6 års tetthetsgaranti.

- Totalvekt: 1700kg  (vognas egenvekt + max tillatt nyttelast)
- Lengde: 682cm
- Bredde: 230cm


Les mer om C´go 465KR her.

 

Hobby 540 KMFe DeLuxe - kjørevogn med køyeseng 

Populær og praktisk familievognen fra Hobby, designet med familien i tankene. Perfekt for enhver familie som verdsetter komfort og funksjonalitet på sine reiser.

 

Hobby 540 KMF e-1
2 køyesenger bakerst i vogna.
Hobby 540 KMF e
Lys og hyggelig sittegruppe midt i vogna.
Hobby 540 KMF e (2)
Dobbeltseng på tvers i front.
Hobby 540 KMF e (1)
Enkelt bad med det du trenger.

 

Denne vognen byr på komfort og stil, med et meget pent, smakfullt og lyst interiør.

Bak i vogna finner du to praktiske køyesenger, perfekt for barna. Midt i vogna ligger en romslig sittegruppe  som kan omgjøres til seng hvis man trenger det. 

Kjøkkenet er praktisk innredet for enkel matlaging på tur.

I fronten av vognen kan du slappe av i den store dobbeltsengen, og nyte bekvemmeligheten av et enkelt men praktisk tilrettelagt bad. 

- Totalvekt: 1750kg
- Lengde: 744cm
- Bredde: 230cm

Med 12 års tetthetsgaranti tilbyr Hobby dobbelt så lang sikkerhet som de fleste andre produsenter. Et klart kvalitetsstempel for campingvognene fra Hobby.

Les mer om Hobby 540 KMFe her

 

Dethleffs Aero 500 QSK - kjørevogn med køyeseng 

Dethleffs Aero 500 QSK er en kombinasjon av funksjonalitet og komfort som gjør den til et ideelt valg for familieferier. En flott kjørevogn som er perfekt for en familie på 4, med god nyttelast og praktiske løsninger.

 

Aero 500 QSK-1
Hyggelig sittegruppe sentralt i vogna.
Aero 500 QSK (2)-1
Dobbeltseng på tvers med god lengde.
Aero 500 QSK (3)-1
Køyesenger og bad bakerst i vogna.
Aero 500 QSK (4)-1
Bad med praktiske og smarte løsninger.

 

Interiøret i campingvognen er moderne med duse farger og rene flater, noe som gjør den tidløs. Sittegruppen, som består av to sofabenker plassert mot hverandre, har plass til fire personer. Bordet kan slås ned slik at det dannes en ekstra soveplass, om nødvendig.

Kjøkkenet er utstyrt med koketopp, vaskeservant og store kjøpmannskuffer, samt et stort kjøleskap med innebygget fryser. Hovedsengen er en stor dobbeltseng som strekker seg over hele vognens bredde, noe som gir rikelig med plass, også for høye personer. Under sengen er det ekstra lagringsplass.

I bakenden av vognen finner du en køyeseng hvor den nederste køyen kan vippes opp for å skape et bagasjerom. Dette rommet er ideelt for oppbevaring av sykler eller annet utstyr, og du får enkelt tilgang til det gjennom en stor sideluke.

Toalettrommet er kompakt utformet, men tilbyr likevel god plass og komfort med et praktisk toalett og vask. Skap og hyller i vognen er utstyrt med festestrikk som sikrer at dine ting forblir på plass under kjøring.

Dethleffs er kjent for kvalitet og har 6 års tetthetsgaranti.

Totalvekt: 1800kg
Lengde: 736cm
Bredde: 230cm

Les mer om Aero 500 QSK her.

 

Bilder familiedager_24 (7)

 

Adria Altea 552 PK  - praktisk kjørevogn med 7 sengeplasser

Her har du den perfekte familivogna som er ypperlig som kjørevogn. Dette nyeste tilskuddet fra Adria har fått en rekke oppgraderinger som forbedrer både estetikk og funksjonalitet. Vognens interiør har lyst og åpent design som gir en følelse av romslighet.

 

Adria Altea 552 PK
Moderne design og lekker innvendig belysning
Adria Altea 552 PK (3)
Sittegruppen sentralt plassert i vogna.
Adria Altea 552 PK (2)
Dobbeltseng i front
Adria Altea 552 PK (4)
3 køyesenger bakerst i vogna

Tre køyesenger, dobbeltseng og  sittegruppe som enkelt kan konverteres til en ekstra seng, gjør denne til et godt valg for store familier.

Kjøkkenet er effektivt utformet med tre kokebluss, godt med skapplass, en vask og et kjøleskap med separat frysedel, alt praktisk tilrettelagt for tilberedning og lagring av mat.

Badet har god plass og inkluderer et eget dusjkabinett, noe som øker komforten ved lengre opphold. 

Oppvarmingen skjer ved hjelp av Truma, en gassdrevet ovn som effektivt varmer opp luften og kan operere på både gass og 230 V elektrisitet. Når vognen er tilkoblet ekstern strømforsyning, tilbys også elektrisk gulvvarme, noe som gir ekstra komfort når det er kjølig.

Vekten på vognen er holdt til et minimum, noe som gjør den lett og smidig å manøvrere.

Totalvekt: 1700kg
Lengde: 760cm
Bredde: 230cm

Adria er markedsledende i Skandinavia, og en av de største campingvogn merkene i Europa. 
Adria har 7 års tetthetsgaranti.

Les mer om Adria Altea 552 PK her.

 

Dethleffs Aero 530KR up - kjørevogn med køyeseng og senkeseng

Dette er en flott og meget godt utstyrt familievogn med opp til 6 sengeplasser på en beskjeden lengde og egenvekt med god lasteevne. 

 

Aero 530 KR up
Koselig og romslig rundsittegruppe.
Aero 530 KR up (2)
Skråstilte overskap gir bedre romfølelse.
Aero 530 KR up (4)
Hyggelig liten barneavdeling.
Aero 530 KR up (5)
2 køyesenger.
Aero 530 KR up (3)
Kompakt og svært praktisk vogn.

 

I modellår 2023 utvidet Dethleffs den populære kjørevognserien Aero med tre ekstra planløsninger. Alle tre har fått tillegget «up» i navnet fordi de er utstyrt med senkeseng. Senkesengen er plassert i taket over rundsittegruppen og kan vippes ned i en håndvending. Den gir flere sengeplasser uten å legge beslag på bodelen. Med denne løsningen har Dethleffs fått plass til opptil syv soveplasser på relativt begrenset plass. Alle som er på tur med mange personer eller av og til har besøk av venner og barnebarn, finner en perfekt kombinasjon av kompakte mål og mange soveplasser i Aero up-modellene.

530 KR har langsmonterte køyesenger foran og et romslig, separat barnerom.

Dethleffs tilbyr den nye Aero up i tre planløsninger. Alle har en stor rundsittegruppe bak med senkeseng i taket over sittegruppen. Dethleffs-designerne har skrådd overskapene over rundsittegruppen nedover, noe som gir bedre romfølelse.

Dethleffs er kjent for kvalitet og har 6 års tetthetsgaranti.

Totalvekt: 1800kg 
Lengde: 773cm
Bredde: 230cm

Se flere detaljer om Aero 530 KR up her.

 

Adria Adora 573 PT - bestselger fra Adria

Adria's varemerke har blitt den flotte panoramaluken som slipper inn masse lys, dette er med på å forsterke romfølelsen. (Luken kan selvfølgelig blendes). Denne modellen er Adria sin kjørevogn for familien og muligens den mest populære av Adrias vogner.

 

Adria Adora 573 PT
Mange familiers favorittvogn.
Adria Adora 573 PT (2)
Stor salong med god plass.
Adria Adora 573 PT (3)
Dobbeltseng med utsikt til stjernene. Luken kan blendes.
Adria Adora 573 PT (4)
Trippel køyeseng bakerst i vogna.
Default image alt text

 

Adria sine vogner er stilrene og moderne i utførelsen. Lekre materialer i lyse toner gjør at selv de mer kompakte vognene virker store og romslige.

Bak i denne vogna er det 3 køyer og et stort baderom med egen dusj. Salongen midt i vogna er romslig og komfortabel og har god plass til hele familien. Dobbeltsengen er plassert fremst i vognen, og det er lett passasje ut av sengen, selv om du ligger innerst. 
Kjøkkendelen består av en god benk med 3 kokebluss og vask, samt skuffer og overskap med god plass til oppbevaring, og et stort kjøleskap med frys.
Vognen er utstyrt med Alde vannbåren varme og elektrisk gulvvarme, noe som gjør vogna godt egnet til helårsbruk.

Adria er markedsledende i Skandinavia, og en av de største campingvogn-merkene i Europa. 
Adria har 7 års tetthetsgaranti.

Totalvekt: 2000kg
Lengde: 770cm
Bredde: 246cm

Se flere vogner av typen Adria Adora 573 PT her.

 

Design uten navn (2)-May-08-2024-01-36-22-3832-PM

 

Hobby 545 KMF - kjørevogn med 6 sengeplasser

Denne vogna er stor nok til å ligge stille med og liten nok til å kjøre med. Hobby har lang tradisjon med å bygge vogner tilpasset familien, og vogna har mange smarte detaljer for praktisk bruk.
Dette er en designmessig perle fra Hobby. Belysning, materialvalg og utforming er delikat og tiltalende. 

 

Hobby 545KMF
Hvite flater i kombinasjon med lunt treverk gir stilfult interiør.
Hobby 545KMF (2)
Hyggelig sittegruppe sentralt i vogna.
Hobby 545KMF (3)
Dobbel køye bakerst i vogna.
Hobby 545KMF-1
Dobbeltseng i front.
Default image alt text

Interiøret med hvite skapfronter, lekre dekorstriper og belysning med både spotlights og indirekte belysning git vogna et lekkert preg. Belysningen kan dimmes elektronisk fra et praktisk sentralt plassert betjeningspanel.
Vognen er innredet med dobbeltseng foran og to køyesenger bak. Hobby er kjent for sin  gode liggekomfort. Gode madrasser og sengebunner. Sittegruppen foran er romslig og av denne kan du  lage en dobbeltseng, som to voksne problemfritt kan sove i.

Badet er ved siden av køyesengene og her har du et stort rundt dusjkabinett.

Kjøkkenet er utstyrt med Hobby sitt gulv-til-tak kjøleskap som også inneholder en god fryser. Koketoppen har tre bluss, hvor det ene er XL-størelse for store gryter og panner.

Varmen, og varmtvannet i vognen går både på gass og på strøm (Truma Combi 6 varmeanlegg). Elektrisk gulvarme er standard i alle Hobby-vogner. 

Totalvekt: 1750kg
Lengde: 742cm
Bredde: 250cm

Med 12 års tetthetsgaranti tilbyr Hobby dobbelt så lang sikkerhet som de fleste andre produsenter. Et klart kvalitetsstempel for campingvognene fra Hobby.

Les mer om Hobby 545 KMF her

 

Dethleffs Nomad 760 DR -  kjørevogn / fastliggervogn med 4 senger

Campingvognen Nomad har lenge vært en populær vogn for både par og familier som setter pris på stil og kvalitet. Vogna har god plass til fire, da man kan gjøre om salongen til en romslig dobbelseng. Foran i vogna er et soverom med dobbeltseng.

 

Nomad
Stor rundsittegruppe med plass til mange.
Nomad (2)
Stort kjøkken med et romslig kjøleskap og god benkeplass.
Nomad (3)
Dobbeltseng i eget rom.

Kjøkkenet består av godt med oppbevaringsplass, kjøkkenbenk med 3 kokebluss og vask, og stort kjøleskap med fryser. Salongen er meget romslig og har et flyttbart bord. Hele interiøret er nydelig med sine lyse harmoniske ton-i-ton-farger.
Vogna har et todelt baderom med en egen dusjkabinett på den ene siden, og toalettrom med vask og speilskap på andre siden. Det er to dører inn til dette badet, som kan lukkes både foran stue- og kjøkkendel og til soverommet. Har man begge dørene lukket blir baderommet som et stort rom med plass for privatliv.
Oppvarming i vogna er effektiv Trumavarme som driftes på både gass og/eller strøm , samt elektrisk gulvvarme.

Dethleffs er kjent for kvalitet og har 6 års tetthetsgaranti.

Totalvekt: 2 500kg
Lengde: 942cm
Bredde: 250cm

Se flere vogner av typen Nomad 760 DR her

 

Ønsker du en større vogn for å ligge fast på samme plass?

Les del 2 av denne artikkelen som beskriver anbefalte fastliggervogner.

Bilder familiedager_24 (5)

 

Ønsker du å bruke vogna hele året?

Les om hvilke vogner som egner seg best for vinterbruk her: 
https://blog.ferda.no/blog/hvilken-type-campingvogn-er-best-for-vinterbruk

 

 

Kategori: Familie og fritid, Førstegangskjøper

Relaterte artikler