Hvilken type campingvogn er best for vinterbruk?

Publisert av Per Vie den 24. oktober 2019

Noen campingvogner er bedre egnet enn andre for helårscamping. Og velger du en vogn som er konstruert for en norsk vinter, med et godt varmesystem, da kan du leve godt og varmt, selv på de aller kaldeste vinterdagene.

Av Per Vie

- Noen vogner er produsert spesielt for vinterbruk, og leveres med vannbåren varme og ikke minst vannbåren gulvvarme. Vogner med Alde vannbåren varme er helt klart å anbefale, påpeker Christian Aabøe Fluør fra Ferda i Grimstad.

IMG_7184

Konstruert for norsk vinter

- Alle vognene som er bygget for norsk vinterbruk har tykkere vegger og ekstra isolasjon. På de beste vintervognene ligger også alle vannrør godt isolert inne i vogna, forteller Christian, som benytter anledningen til å komme med et lite varsko:

- Vær oppmerksom på at på noen av de rimeligste vognene går ofte vannrøret rett ut fra kjøkkenet og kobles sammen med andre vannrør under vogna uten isolasjon. Og dermed fryser naturlig nok hele rørsystemet på kalde vinterdager.

Dethleffs med Snow-pakke

- I en Dethleffs campingvogn med Snow-pakke er det en bryter inne i klesskapet der du kan slå på et 12-volts element som sørger for at vannrørene ikke fryser, selv om det er minus 25 ute, forteller Christian.

Knaus Scandinavian

Andre vogner som er spesielt konstruert for norske vintere er Knaus Scandinavian og Adria Alpina, samt vogner fra Kabe.

alpina-exterior

2022_KABE_Royal600CXL_exterior

Størrelsen på vogna er ekstra viktig ved vinterbruk

- Av erfaring vet vi at en campingvogn kan oppleves som liten når familien har mye innetid på de våteste eller kaldeste dagene, så et godt råd er å velge en vogn med litt størrelse, hvis du skal bruke vogna om vinteren.

232_ALPINA_763_UK_sitting_group_JM45511-Winter

På dette bildet er du på besøk i en lys og romslig Adria Alpina.

Fjernstyring av varmen

- Hvis du står på et fast sted om vinteren er det en stor fordel at du kan sette på varmen via en app før du reiser til vogna, så det er godt og varmt når du kommer frem.

GENERATION_SCANDINAVIA_MONTAGE_02

Vintertelt - en lur investering

- Skaffer du deg et vintertelt til vogna har du et praktisk inngangsparti der alle kan få av seg snø og våte skiklær før de går inn. Vinterteltene er ofte litt mindre enn de vanlige forteltene til campingvogner.

Isabella Snowboy

Her ser du vinterteltet Isabella Snowboy.

Et godt helårstips til slutt

- Mange som har vogna stående på fast sted om vinteren bruker ikke vogna til aktive turer når vinteren er over. Med den rette vogna kan du både kjøre rundt på sommeren og ligge fast om vinteren, og virkelig nyte campinglivets gleder hele året, avslutter Christian, som selv har en vogn stående fast om vinteren, men som han og familien reiser på turer med resten av året.

Du er hjertelig velkommen til å stikke innom din nærmeste Ferda-forhandler og ta en prat om hvilket valg som er best for deg mht. din type vinterbruk.

 

 

 

Kategori: Tips og råd, Familie og fritid

Relaterte artikler