Familie på sitt livs eventyr – ett år på reise med campingvogn!

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 13. oktober 2021

Familie på sitt livs eventyr – ett år på reise med campingvogn!

Per Christian (36) og Oda Christine (32), hadde lenge drømt om å ta med seg døtrene, Maren Emilie (8) og Emma Viktoria (6), på reise med campingvogn gjennom Europa. I fjor høst bestemte familien seg for å gjøre drømmen til virkelighet. Huset ble solgt, permisjon ble tatt ut, hjemmeundervisning ble planlagt og dermed kunne den reiselystne gjengen fra Tønsberg hekte sitt nye «hus» på bilen og legge ut på den store reisen.

Av Marie Rosenborg Moen 

Rolige dager på hvite strender, minnerike øyeblikk i en hektisk storby, fornøyelsesparker med mye liv og moro, nye kulturer og spennende matretter. De aller fleste lar dette bare forbli som en fjern drøm, men denne familien valgte å realisere sin eventyrlyst. 

Familien bor i en campingvogmn fra Ferda

Nøye planlegging: Familien brukte mye tid på planlegging før de la ut på sin store reise. 

Planlegging er nøkkelen til suksess

Per Christian og Oda Christine planla reisen I omtrent ett år før de valgte å selge huset. Paret sier at det er viktig å tenke nøye gjennom alt på forhånd, for å unngå overraskelser underveis.

Familien på fire har vært på flere campingferier og tilbrakt mange netter i telt og hytter, men aldri bodd i en campingvogn over en lengre periode. Det var derfor viktig å finne en campingvogn som oppfylte familien sine ønsker og behov.

- Da vi planla turen, ble fremkomstmidler og boalternativer nøye vurdert. Vi så på flere muligheter, før vi bestemte oss for å gå for campingvogn, forteller Oda Christine.

 

Adria Alpina er en populær familievogn

Angrer ikke: Oda Christine er glad for at de valgte campingvogn. Nå har de mye mer tid til hverandre, forteller hun.

 

Hun forteller videre at de først vurderte å leie via Airbnb, men at de fort slo dette fra seg på grunn av plassmangel og at de hadde et ønske om å finne noe som kunne føles som et hjem.
- Når man er på reise, er det mange nye inntrykk og mye er ukjent. Vi ønsket derfor å finne et alternativ som kunne bli et trygt og godt hjem. Skulle vi ha leid, måtte vi hatt plass til alle tingene våre i noen få kofferter.

Dessuten måtte vi ha reist mye kollektivt. Vi slo også raskt fra oss tanken om å skaffe oss en egen bobil. Som familie ville vi ikke at hele «hjemmet» skulle flyttes på for hver opplevelse. Vi ønsket å ha en fast base, et hjem på et sted, slik at vi kunne reise fritt rundt med bilen om dagen for å oppleve mest mulig. I tillegg har vi hele tiden vært bestemte på at vi skulle være på ett sted over en lengre periode, og derfor endte vi opp med at campingvogn var det beste valget for oss, sier Oda Christine engasjert.

 

Familien valgte Adria Alpina på grunn av smarte løsninger og gode oppbevaringsmuligheter

Huset på hjul:  Familien reiser rundt i Europa med denne flotte campingvogna.

 

Mange muligheter 

Det aktive paret hadde flere kriterier da de skulle velge riktig campingvogn for familien. Det viktigste var at den skulle ha en god planløsning med fasiliteter for alle. Den måtte være stor nok til å huse en familie for et helt år. Det var også viktig at modellen hadde interiør av høy kvalitet, en stor sofa, robuste skuffer og skap, samt behagelige senger. 

I tillegg var dette en vogn som skulle brukes hele året i alt slags vær. Det var derfor viktig at campingvogna var godt isolert. Siden de skulle være på reise i ett helt år måtte huset på hjul også ha godt med lagringsplass. Her skulle tross alt klær for alle sesonger oppbevares, samt sengetøy, turutstyr, bøker, skolesaker og mye annet.

 

Lekkert interiør i Adria Alpina

God plass:  Adria Alpina har en stor sittegruppe.


- Vi kikket på mange modeller og leste omtaler, tekniske spesifikasjoner og så på utallige presentasjonsvideoer. Sofaer ble testet ut, og bord ble dekket for å se om det var god nok plass rundt bordet. Vi så ikke kun etter et feriehus, men etter et permanent hjem til hele gjengen. For dette prosjektet var kanskje magefølelsen den viktigste faktoren. Etter utallige visninger og god hjelp av Ferda, ble vi enge om at en Adria Alpina 663 UK var det riktige valget for oss, fastslår Oda Christine.

Se alle fordelene med å bli kunde hos Ferda her

 

Trives på reiseTrives:  I den romslige sittegruppa kan barna leke og gjøre leker, sier Oda Christine. 


Derfor valgte de Adria Alpina

Tobarnsmoren forteller at Alpina er en godt isolert campingvogn med eksteriør av glassfiber og  med pene detaljer.
- Vi har fått planløsningen vi så for oss og skikkelig kvalitet. Takket være den gode isolasjonen holder vogna seg sval og behagelig på hete sommerdager og varm når det er kaldt. Den er utstyrt med ALDE vannbåren varme som gir et perfekt inneklima. Vi bruker ofte innstillingen «nattesenking», som gir riktig temperatur om natta. Det er også deilig å kjenne varmen i gulvet, når temperaturen kryper nedover.

Videre sier hun at kjøkkenet har alt de trenger for å lage mat. Campingvogna har stekeovn med tre gassbluss, mikrobølgeovn, stort kjøleskap med separat fryser og store skap med delikate, hvite høyglansfronter.

Finn ut mer om gulvvarme i campingvogn her

 

Kjøkken med seg på tur i campingvogna

Matlaging på tur:  Kjøkkenet er utstyrt med alt man trenger for å lage god mat. 

 

- Hver kveld sitter vi i den store sittegruppa, spiller brettspill og nyter utsikten. Kvaliteten på putene i sofaen er upåklagelig, og vi elsker det store panoramavinduet som slipper inn masse lys. De store vinduene gir også en større romfølelse. Dobbeltsenga, midt i vogna, har stort lagringsrom under.

Bakerst har jentene egen, liten sittegruppe som kan gjøres om til en ekstra soveplass hvis man får overnattingsgjester. Her er det også køyeseng med tre køyer. Alle sonene i vogna kan adskilles av med skillevegger, noe som er et stort pluss, sier hun.

Se våre campingvogner fra Adria på lager her

 


Tor vidar, selger ved Ferda sier Adria er en svært populær familievogn

Populær modell:  Tor Vidar hos Ferda sier Adria Alpina er en svært populær familievogn.

 

Norges mest populære campingvogn

Adria var i fjor Norges mest solgte campingvogn og det er ikke uten grunn, sier Tor Vidar, selger hos Ferda.
- Adria sine campingvogner er romslige og har lyst, tidløst design. Dessuten har de et fantastisk kjøkken med skikkelig stekeovn, god benkeplass og stort kjøleskap. Jeg skjønner godt at familien har valgt Adria Alpina. Denne modellen er perfekt for familier som vil bruke vogna hele året. Alpina er ekstra godt isolert og med ALDE vannbåren varme, sier han.

Les også: Hvilken type campingvogn er best for vinterbruk?


IMG_8780-1-1

 

- Hva er dine beste tips til en reiseglad familie som er ute etter en helårscampingvogn?

- Jeg ville ha gått for en romslig modell med en rundsittegruppe. Da får hele familien plass rundt bordet. Er man en familie som reiser mye, er det også godt å ha et kjøkken med god
 skapplass og en skikkelig stekeovn. Det er også lurt å investere i noen gode madrasser, sier den engasjerte selgeren.

 

Velger du Adria Alpina for du en campingvogn med store vinduer

Flott design:  Adria Alpina er kjent for sitt lyse og tidløse design. Legg merke til de store og flotte vinduene.


Her er eksempler på nyttig utstyr man burde vurdere å skaffe seg hvis man skal reise mye:

  • Et lufttelt som er enkelt å sette opp. Da får man bedre plass til å boltre seg på.
  • Stoler og bord av god kvalitet.
  • Grill
  • Elektrisk stekepanne.
  • Mover. Mange steder er det vanskelig å rygge på plass campingvogna, siden andre biler og vogner allerede står parkert. Med en mover kan du styre på plass vogna enkelt ved hjelp av fjernkontroll. En mover koster fra 16.500 kr ferdig montert.
  • Skal du til varmere strøk, er det en  fordel å ha aircondition. Dette koster fra 25.600 kr.
  • Hydrauliske støtteben. Da slipper du å sveive ut støttebena manuelt og det blir mye enklere å få vogna helt i vater. Dette koster 47.900 kr ferdig montert.

 

Camper hele året rundt i en campingvogn fra Ferda

Hjemmekoselig: Familien har skaffet seg et fortelt for å få bedre plass til campingmøbler og annet utstyr. 

 

Erfaringer så langt

Familien har snart bodd et halvt år i campingvogna og sier det så langt har gått over all forventning.
- Om kvelden ligger jentene i hver sin køye. De kan trekke for gardina hvis de ønsker det. Vi sitter bare fire meter unna og ser på TV eller leser. For barna er dette det beste som kunne ha skjedd, vi er nemlig mye mer sammen nå enn tidligere. Huset vi flyttet fra var ikke stort, men avstandene var likevel større, sier Christian.

Etter å ha bodd i campingvogna i flere måneder, er samboerparet helt sikre på at de har tatt det riktige valget. For å få det best mulig på hjul, har de gjort noen oppgraderinger. De har blant annet investert i en memory foam-madrass til dobbeltsenga. I tillegg har de montert en ekstra hylle og kjøpt sugekoppknagger til kjøkkenet. Flere kurver og bokser er på plass i skuffer og skap for å holde bedre oversikt.

 

Adria Alpina er en perfekt helårsvogn

God plass: Campingvogna har flere smarte løsninger og godt med oppbevaringsplass. 

 

Videre tipser Per Christian om at det er lurt å sette seg godt inn i det tekniske før man går til innkjøp av en campingvogn.
- Klappvasken på badet er plassbesparende og i utgangspunktet en svært smart løsning. Vår erfaring så langt er at avløpsslangen blir slitt når den åpnes og lukkes mange ganger daglig. Etter hvert må slangen byttes ut. Dette er bare en bagatell i den store sammenhengen, men det er lurt å sette seg godt inn i hvordan vogna fungerer på forhånd og ha litt teknisk innsikt, slik at man kan fikse på småfeil selv, poengterer Per Christian.

 

Fleksibel ferie på hjul med campingvogn fra Ferda

Fleksibelt:  Familien bruker vogna som en fast base og reiser mye rundt i bilen om dagen. 


For å kunne være selvforsynte med strøm og rustet for dårlig strømnett, som det er en del av sørover i Europa, har campingvogna fått montert en strømpakke.
- Vi har fått satt inn et Lithiumbatteri og et solcellepanel, slik at vi alltid har nok strøm. Et annet godt valg er å skaffe gasstrykkregulatoren, Truma DuoControl, med kræsjesensor. Denne gjør at vi lovlig kan kjøre med kjøleskapet tilkoblet gass. I tillegg skifter den automatisk over til den andre gassflaske når den første er tom.

Den største og beste investeringen vi har gjort, er å skaffe oss en mover. På de minste og trangeste plassene er den nesten en nødvendighet. Campingvogna er tross alt 8,5 m lang  og 2,5 m bred, og da er det svært lettvint å styre den på plass med en fjernkontroll, sier Per Christian fornøyd. 

Les om alt du trenger å vite om strøm og batterier her

 

Video som viser fordelene med  en mover

 

Opplevelser for livet!

Etter flere måneder på hjul har den tøffe familien opplevd mye spennende og blitt godt vant til en hverdag på hjul. 

- I starten hadde vi sett for oss å reise mye, men etter å ha vært på  tur en stund, har vi funnet ut at vi heller ønsker å bruker mer tid på hvert sted for å oppleve det området har å tilby. 

 

På tur med campingvogn fra Ferda

Utsikt: Maren Emilie og Emma Viktoria har opplevd mye. Nå gleder de seg til fortsettelsen.


Vi koser og har opplevd fra toppturer på 1500moh til turer med gondol, vinsmaking i Italia, nydelig utsikt og fornøyelsesparker. Jentene har badet i basseng, innsjø og hav.

Det har også vært en stor opplevelse å besøke små byer med brosteinsgater og sjarmerende hus. Ikke minst har vi hatt flere kulinariske opplevelser hos lokale restauranter. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, avslutter den fornøyde familien. 

 

Kategori: Kundehistorier

Relaterte artikler