Paret kvittet seg med hytta, bilen og huset. Nå lever de ut drømmen!

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 7. juni 2021

Liv-Berit Finseth og Ole Jørgen Finnekåsa hadde lenge lekt med tanken om å selge alt for å kunne leve det frie livet på hjul som pensjonister. For ett år siden satte de seg bak rattet på sin splitter nye Carthago og kjørte ut gjennom porten ved huset de hadde bodd i hele 35 år.

Av Marie Rosenborg Wadahl

Bitt av basillen

Jeg møter dem i kundeloungen hos Ferda Grimstad mens de venter på at bobilen skal bli ferdig på verkstedet. Latteren sitter løst fra første stund, og de forteller meg at de skal på en fire måneders lang sommerferie til Nord-Norge.
- Vi måtte innom for å gjøre klar bobilen til norgesferien. Nå gleder vi oss til vi er fullvaksinerte og grensene åpner igjen, for da skal vi reise til Sør-Europa, forteller Ole Jørgen engasjert.

 

Ekteparet flyttet inn i en bobil fra Ferda

Nyter livet: Liv-Berit og Ole Jørgen reiser mye rundt for oppleve nye steder. 

 

Ekteparet er vant til å farte mye rundt, men det har ikke alltid vært slik. Det hele startet for noen år siden da de bestemte seg for å selge hytta. De hadde lyst til å teste ut om livet på hjul var noe for dem.

- Vi var aldri i tvil om hvilket merke vi skulle velge. Da vi fikk nøklene til vår Carthago LightWeight, var det gjort! Det er lite som slår frihetsfølelsen du får med bobil. Planen var at vi skulle ha den i 10 år, men sånn ble det ikke, smiler Liv-Berit mens hun kikker lurt bort på ektemannen.

Les hvorfor du bør kjøpe bobil i år

 

Carthago E-line har pent interiør

Lekkert interiør: Bobilen de nå eier er en Carthago Chic e-line I 64 XL. Den har en romslig sittegruppe og store takvinduer over. 

 

Luksus på hjul
Allerede ett år etter at de hadde kjøpt bobilen spurte Liv-Berit Ole Jørgen om de skulle oppgradere til en større og flytte inn i den.

- Besøket hos Ferda Grimstad i fjor vår endte med at selgeren spurte om vi skulle henge solgt-skiltet på ruta til en splitter ny Carthago e-line på Fiat Ducato-Chassie, ler Liv-Berit.

 

ny2_5-Jun-04-2021-06-34-18-70-AM
Gode oppbevaringsmuligheter: Liv-Berit forteller at de ville ha en modell uten senkeseng for å få mer skapplass og to takvinduer istedenfor ett. 

 

Høy kvalitet
Hun forteller videre at man betaler mer for en Carthago, men at man til gjengjeld får skikkelig kvalitet.
- Vi har alt vi trenger og er rett og slett kanonfornøyde med valget! Bobilen er utstyrt med solcellepanel, tre bodelsbatterier, septiktank på 149 liter og store vanntanker. Fordelen med dette er at vi kan fricampe i flere dager før vi må innom en campingplass for å lade, tømme tanker og fyll på vann.

Les om hvilke bobiltyper som finnes her


Carthago bobil hos Ferda

Stor dobbeltseng:  Bobilen har en stor seng med skap på begge sider. 

 

Med romslig dobbeltseng, regndusj, stekeovn, kjøleskap med fryser, integrert krydderhylle og en 40 tommers flatskjerm, så er det kanskje ikke så rart at de nyter livet i bobil.

Se våre Carthago bobiler her

 

Mange smarte løsninger i Carthago E-line I 64XL

Smarte løsninger: Ole Jørgen viser stolt frem den integrerte krydderhylla. - Vi har alt vi trenger med oss, sier han fornøyd. 

 

Måtte kvitte seg med mye
Ekteparet bodde i et stort 3 etasjes hus og måtte kvitte seg med det meste de eide.
- Vi bodde i bobilen i fire måneder mens vi pusset opp og ryddet ut av huset. Mange har lurt på om det har vært et vanskelig valg det å måtte kvitte seg med mange eiendeler. Vi synes bare det har vært en stor befrielse.

Førstegangskjøper? Få med deg dette blogginnlegget

 

Liv-Berit har strikket mange figurer

Solan og Ludvig er med på tur: Liv-Berit har strikket mange av de populære figurene og tar på seg strikkeoppdrag.

 

Nå slipper vi å beise, måke snø og be folk om å ta inn posten når vi er bortreist. Det er bedre å ta en sjanse og oppfylle drømmen enn å angre på at man ikke turte å gjøre det. Da vi kjørte ut gjennom porten for siste gang, ropte vi «jippi» og har ikke angret et sekund, sier Ole Jørgen. 


Carthago E-line er en kjøremaskin

Kjøremaskin:  Carthago er kjent for å ha bobiler av svært høy kvalitet og god kjørekomfort.  - Bobilen er er en drøm å kjøre, sier Ole Jørgen. 

 

- Lev ut drømmen!
Jeg spør det eventyrlystne paret om det beste tipset til dem som har en drøm om å gjøre det samme. Begge er enige om at noe av det viktigste er at man må være 100% sikker og at det er lurt å bruke god tid på planleggingen.

 

Julaften 2020

Fint pyntet: Ekteparet pynter bobilen med julepynt når den store kvelden nærmer seg. Legg merke til det flotte juletreet inne i bobilen.

 

 - Det har gått over all forventning og vi savner ikke vårt gamle liv med hus og hytte i det hele tatt. Vi kan reise dit vi vil og overnatte ved et fjellvann, sjøen eller i en by om vi ønsker det.

Last ned guide: 11 gode råd til førstegangskjøpere av bobil

 

Store lasterom i Carthago bobilen

Store lasterom i Carthago bobilen

God plass til utstyr: Bobilen har flere store lasterom. 

Angrer ikke

Liv-Berit og Ole Jørgen sier de er godt fornøyde med at de valgte å kjøpe bobil hos Ferda. Det er betryggende å vite at vi kan reise innom hvilken som helst Ferda-avdeling og få den hjelpen vi trenger.

Se alle fordelene med å være kunde hos Ferda her

 

Ekteparet er godt fornøyde med at de valgte å kjøpe bobil hos Ferda

 

- Vi er svært fornøyde med servicen, og vi møter alltid blide og hyggelige folk ved avdelingene, avslutter de.Vurderer du å teste ut livet i bobil?

New call-to-action

 

Kategori: Kundehistorier

Relaterte artikler