10 gode grunner til å kjøpe bobil i 2022

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 22. april 2021

Har du drømt om bobil lenge, eller nylig fått øynene opp for alt en bobil kan tilby? Hvis du vurderer å kjøpe bobil i 2022, kan kanskje disse grunnene til at det er en god idé, hjelpe deg med å ta avgjørelsen.  

Vurderer du å kjøpe bobil i løpet av 2022? Da er du ikke alene. Det er lenge siden så mange nordmenn har feriert i eget land. Når alle velger å utforske nord, sør, øst og vest – fremfor å pakke en lett koffert og reise til sydligere strøk, sier det seg selv at en må være tidlig ute med å booke hytter og hotellrom. Med mindre man har en hytte på hjul! Ikke helt sikker på om du bør investere i en bobil enda? Da kan kanskje disse 10 gode grunnene overtale deg.  

1. Reis Norge på kryss og tvers når du vil, uten den enorme reiseregninga

Norge har flere ganger havnet på verdenstoppen over dyre land å feriere i. Her koster det flesk med overnatting, mat og aktiviteter. Det mest kostbare er ofte netter på hotell og leie av hytter. Med en bobil kan du velge å reise akkurat dit du vil i landet, uten å sitte igjen med tom lommebok etter ferien. Og når overnattingen allerede er ordnet for hele turen, kan du kanskje heller ta deg råd til å nyte en finere middag, eller spandere en hyggelig handletur på deg selv. 

2. Gjør turen til utlandet billigere med bobil 

Det er ikke bare i hjemlandet folk gjerne vil spare penger når de reiser. Overnattingsopphold kan også bli kostbart i utlandet, og fly- buss- og togbilletter er heller ikke gratis. Når det blir tryggere å reise utenfor landegrensene, har du et svært så rimelig feriehus, og et høyst komfortabelt transportmiddel som du kan pakke med deg, dersom du investerer i en bobil. Du unngår også høy smitterisiko ved å reise på denne måten, siden du slipper befolkede flyplasser, trange busser og fulle togvogner.   

 

Les mer: Norge topper listene over dyre land i Europa 

 

3. Glad i camping? Bobil er tryggere og mer komfortabelt enn telting  

Mange nordmenn elsker å komme tett på naturen, og flere er glade i å overnatte under stjernene. Hvis du er glad i camping, men litt lei av svette telt, kan en bobil være et godt alternativ. Bobiler er også langt sikrere å sove i enn for eksempel telt. De kan mye enklere låses for uvedkommende, uansett om det er andre folk eller uønskede kryp.  

New call-to-action

4. Fleksibelt hjemmekontor med bobi

Hvis du er en av mange som har sittet pal på hjemmekontoret det siste året, kjenner du kanskje på et behov for nye impulser i arbeidshverdagen? Med en bobil kan du enkelt tilrettelegge for et hyggelig hjemmekontor hvor enn du måtte være. Det er lett være tilkoblet nettet, med et mobilt bredbånd, og du kan raskt flytte kontoret nøyaktig dit du selv vil.  

 

Les mer om bobil som arbeidsplass her! 

5. Det finnes dårlig vær, men med bobil trenger du ikke alltid gode klær

Når vi drar på ferie, helgeturer eller jobbreiser sjekker vi ofte værmeldinga. Det er ikke alltid den er helt til å stole på, og plutselig blir turen spolert av ustabile værforhold. Hvis du har pakket feil, kan timene dra seg ut inne i teltet eller på hotellrommet. Med en bobil kan du enkelt bytte beliggenhet, og jakte finværet. Hvis du vil vente til stormen er forbi, kan du også gjøre det i komfort. Du trenger ikke engang bli våt i håret på vei til butikken, dersom mat skal handles inn. Hele kjøkkenet kan jo bare transporteres til den lokale matbutikken. Med en bobil trenger du aldri bekymre deg for værmeldingen igjen.  

6. Aldri dårlig utsikt eller ubehagelige naboer 

Hvor ofte har du egentlig booket deg inn på et hotellrom, for så å bli særdeles skuffet over både rommet i seg selv, og ikke minst utsikten? Kanskje har du også erfart støy fra naborommet, eller tatt en hyttetur til et område som plutselig kapres av ungdomsfyll og slitsomme gjester i nærheten. Med en bobil kan du alltids bytte parkeringsplass dersom du ikke trives. Og utsikten – den kan du velge og vrake i.  

7. Borte bra, men hjemme best? Hvorfor ikke pakke med en del av hjemmet hver gang? 

Er du mer glad i tanken på å reise vekk, enn du egentlig er i å faktisk være bortreist? Det er god grunn til at ordtaket «borte bra, men hjemme best» har blitt så populært. Mange savner gjerne bekvemmeligheter man har hjemme, hotellputa lukter rart, sengen er ubehagelig, og maten de serverer til frokost fungerer ikke alltid for magen eller smaksløkene. Har du en bobil, vil du alltid være litt hjemme, selv om du er på reise.   

8. Nye vennskap venter rett rundt neste sving 

Det er ingen hemmelighet at bobilmiljøet syder av liv. Haugevis med ulike folk velger å kjøpe seg bobil, og dersom du er på jakt etter nye vennskap – trenger du ikke lete lenge. Hva med å bestille en campingplass hvor du kan parkere bobilen en sommer? Det kommer garantert ikke til å ta lange tiden, før du havner i hyggelige samtaler. Klaffer du ikke med de første du møter, er det heller ikke vanskelig å pakke sammen, og kjøre til neste plass.  

9. Besøk slekta, uten å trenge deg på   

Av ulike grunner treffes kanskje ikke familien så ofte? Noen har for små hjem til at man egentlig har plass til besøkende. Andre har store hus, men nok familiemedlemmer til å fylle alle ledige soverom. Har du en bobil, vil du alltids kunne reise på besøk til slekta, uten å være til bry. Du tar ikke opp plass de ikke har, du kan fikse mat selv dersom de ikke har anledning til å varte opp en av dagene, og du kan raskt legge ut på den åpne landevei igjen, hvis nye gjester ankommer, eller den travle hverdag gjør det vanskelig med et besøk.  

 10. Helårsmoro garantert 

Mange tror ofte at bobiler kun kan benyttes om sommeren. Det stemmer absolutt ikke. Flere og flere får opp øynene for at bobiler kan legge til rette for helårsmoro, uansett temperatur og vær. Liker du å gå på ski, eller har du bare lyst til å ta en tur til en ny by i vinter? Med en bobil er du sikret reisemuligheter hele året.  

Interessert i å kjøpe bobil? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å velge rett modell!  

Det finnes flere ulike typer bobiler å velge mellom, halvintegrert, helintegrert, bybobil og alkovebil. Det er mye som skal tas hensyn til når den perfekte løsningen for deg velges. Hvilke sengeløsninger skal bobilen ha? Trenger du noe ekstrautstyr til bobilen? Skal du kjøpe ny eller brukt bobil? Og er et bobilmerke bedre enn det andre?

 

Føles det litt overveldende å skulle velge, eller vil du rett og slett bare finne ut mer om bobiler og alle mulighetene de fører med seg? Ta kontakt med oss i Ferda da vel, så hjelper vi deg videre.  

 

New call-to-action

Kategori: Tips og råd

Relaterte artikler