Stadig flere bruker bobilen som kontor - Leif Terje er en av dem!

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 24. juni 2021

Ferda sin konsernsjef, Leif Terje Hansen, er en travel mann med kollegaer over hele landet. For ett år siden kjøpte han sin første bobil. Nå bruker han den som kontor, når han reiser rundt for å besøke avdelingene våre.

Av Marie Rosenborg Moen 

En god idé

Jeg møter Leif Terje ute på parkeringsplassen til Ferda Grimstad. Der har han parkert bybobilen sin fra Adria. På taket er det festet to gule kajakker. Konsernsjefen forteller at kona i starten var skeptisk til bobil, men at begge to ble frelst etter å ha testet ut livet på hjul.


Bobil som kontor

Aktiv: Leif Terje og kona bruker bobilen ofte for å komme seg ut på turer. 

 

- Vi ble fort enige om at det var en god idé å skaffe seg bobil. På fritiden liker vi å være mye ute, gå turer i fjellet, padle kajakk og sykle. Med bobil blir det mye lettere å komme seg ut på turer og oppleve nye steder. Noe av det beste ved dette livet er at man kan planlegge underveis og stoppe der det ser fint ut. Det er godt at man ikke må bestemme alt på forhånd, sier Leif Terje.

Last ned guide: 11 gode råd til førstegangskjøpere av bobil

 

 

Adria bybobiler har god kjørekomfort

God kjørekomfort: Leit Terje sier han ofte glemmer at han kjører bobil, på grunn av den gode kjørekomforten. 

 

Dekker alle behov

Den stolte bobileieren sier de valgte en bybobil for å kunne reise rundt på humpete landeveier og i smale bygater.


- Det viktigste for oss da vi skulle finne riktig planløsning, var at bobilen måtte ha bad med dusj, slik at vi kunne være på tur i en lengre periode. God plass til bagasje og mulighet for å feste utstyr på taket var helt avgjørende, da vi skulle kjøpe, sier han fornøyd.

Les hvorfor du bør kjøpe bobil i år

 

Leif Terje bruker bobilen som kontor

Kontor på hjul:  Leif Terje flytter kontoret ut i bobilen når han skal på jobbreiser. 

 

Et rullende kontor 

Til vanlig sitter den aktive konsernsjefen på kontoret i Oslo, men når han skal på avdelingsbesøk, flytter han hele kontoret ut i bobilen. For å kunne bruke den som et kontor har han fått installert en strømpakke i bobilen.


Alltid på nett i bobilen

Alltid på nett:  Leif Terje viser frem hvor han har plassert en 4G-ruter, slik at han alltid kan være på nett.

 

- Den brukes både til turer privat og i jobbsammenheng. Vi hadde et ønske om å være så frie som mulig med tanke på strøm. Det er derfor montert to Skanbatt lithiumbatterier 98Ah, en 90A dynamo hurtiglader (også kalt  DCDC-lader) som gjør at batteriene lades svært raskt fra motoren. I tillegg er  bobilen utstyrt med en Skanbatt inverter som gir 230V strøm fra batteriene. På denne måten slipper man å bekymre seg over om man har nok strøm. I tillegg har jeg en 4G-ruter plassert i skapet, slik at jeg er på nett hele tiden, forteller Leif Terje engasjert.

Les om alt du trenger å vite om strøm og batterier i bobil her

 

Lithiumbatteri fra Skanbatt

 

Mindre bekymringer

Øyvind Raaen fra Skanbatt er selv en ivrig bobilist og bruker bobil både privat og i jobbsammenheng.
- Med de riktige løsningene  har man en komfortabel hytte på hjul. Skanbatt har også en egen firmabobil som blir brukt på samme måte som Leif Terje bruker sin. Den blir benyttet  som hotellrom, kontor og kursrom. Dette gir oss en fantastisk komfort og frihet når vi er på reise! 
 
For å få maksimal frihet  er det lurt å ha en lett  batteribank og gode ladeløsninger. Solceller og en inverter som gir 230V er lurt å ha. Da kan man føne håret, bruke pustemaskin, PCer, lade elsykler, droner, kameraer og ikke minst nyte en kopp kaffe fra kaffemaskinen. 
 
Løsningene koster noen kroner, men om man finansierer det ved kjøpet av en bobil blir dette bakt inn i lånet.  Det er lurt å få utstyret montert hos en forhandler, som har kompetanse på de ulike løsningene og her er Ferda en av de beste i klassen, understreker Øyvind. 

Finn ut mer om Lithiumbatterier her

 

Kajakker er festet på taket til bobilen

Padling:  Leif Terje padler mye på fritiden, og det var derfor viktig at bobilen kunne ha kajakker på taket.

 

Mange fordeler
Norge er et langstrakt land, noe som fører til at flere flyr mellom møter. Leif Terje liker å styre tiden selv.

 

Bobilen har bad med dusj

Bad med dusj: I bobilen har konsernsjefen alt han trenger. 

 

- Det beste med et kontor på hjul er at jeg slipper å være avhengig av å fly hit og dit hele tiden. Det blir ofte mye styr med booking av hotell og leiebil. Med bobil slipper jeg dette og jeg kan delta i møter og jobbe effektivt fra bobilen der jeg er. Jeg tror dette har et stort potensial og kan gjøre det lettere for flere yrkesgrupper, sier han.

 

Per Vie elsker bobilkontoret sitt, les innlegget her

 

Kjøkkenet i bobilen har kokebluss og stort kjøleskap

Matlaging:  Bobilen har kjøkken med kokebluss og stort kjøleskap. 

 

Hyggelig miljø

Leif Terje forteller at han trodde de kun ville fricampe, men endret fort mening etter å ha vært innom mange hyggelige campingplasser.

 

Bobilen fra Adria har stor en stor dobbeltseng og flere vinduer som slipper inn mye lys

Nyter livet på hjul: Bybobilen har en stor dobbeltseng og store vinduer som slipper inn mye lys. 

 

- Det finnes mange fine campingplasser og det er lettvint å få alt tilrettelagt. Det er svært spennende å snakke med andre bobileiere på campingplasser. Jeg møter ofte kunder av Ferda og andre konkurrenter, noe som gjør at vi kommer enda tettere på. Da er jeg ikke lenger en konsernsjef på et kontor i Oslo, men også en vanlig bobileier, avslutter han.

Se alle fordelene med å være kunde hos Ferda her

 

For å kunne bruke bobilen som kontor er det blitt installert nyttig ekstrautstyr. Sjekk det ut i videoen under:

 

Kategori: Tips og råd

Relaterte artikler