Forfatteren av Bobilguiden sine favorittcampingplasser!

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 1. juli 2021

Forfatteren av Bobilguiden sine favorittcampingplasser!

Magne Klann har jobbet som fotograf, skribent, forfatter og forelegger i mange år. Han har reist Norge rundt for å finne de fineste bobilplassene, campingstedene og de mest spektakulære områdene hvor man virkelig kan nyte fricamping til det fulle. I dette blogginnlegget kan du lese om noen av favorittene til eventyreren.

Av Marie Rosenborg Moen

Vi er heldige som bor i et vakkert land med mye variert natur. Det finnes mange flotte steder både i fjellet og ved sjøen. Men det kan være vanskelig å finne de aller fineste plassene der man kan campe. Særlig hvis man ikke er godt kjent. Noe som ofte fører til at man er på en konstant jakt etter et sted å slå seg til ro for natten, helst i et område uten for mye folk og i vakre omgivelser.

Finn ut alt du trenger å vite om fricamping her

 

Magne Klann er glad i fricampingFricamping: Magne Klann jakter fine opplevelser og reiser ofte til et nytt sted hver dag. 

 

Norge rundt

Dette er en av grunnen til at Magne Klann har vært i alle Norges kriker og kroker for å finne slike steder. Det store målet var å gjøre det lettere for deg som liker å oppleve nye eventyr på hjul.

Magne Klann er utdannet fotograf  og har gitt ut tre guidebøker. Bøkene dekker hele landet og beskriver unike 1252 steder. Han har selv vært innom alle og kjørt land og strand for å få tatt bilder og lage beskrivelser til bøkene

Følg med på Magne sine eventyr her

Alle de tre utgavene av Bobilguiden får du kjøpt hos Ferda sine avdelinger

Magne Klann kjøpte seg en gammel VW camper Eventyr på hjul: Magne har en gammel VW camper fra 80-tallet. 

 

Jakter fine opplevelser 

Det hele startet i 2008 da han begynte å lage guidebøker for båtfolk. Bøkene skildrer de fineste havnene langs Skagerrakkysten. Dette er ikke uten grunn. Magne kommer fra Son og båtlivet var en stor del av oppveksten. Det var i forbindelse med distribusjon av Havneboka at Magne kjøpte en gammel VW camper fra 80-tallet.

Les hvorfor du burde skaffe deg bobil i år

 Magne Klann bruker drone til fotografering Forfatter og forograf: Magne bruker drone til å fotografere plassene han skriver om i guidebøkene. 


Etter lange dager med mange timer bak rattet, brukte forfatteren mye tid på å lete etter fine plasser å overnatte. Det fantes lite informasjon om overnattingssteder på nett og i bøker. Dermed var ideén født. Magne bestemte seg for å lage en egen guide for de som reiser rundt på hjul.

- Friluftsliv er min store lidenskap og jeg har alltid vært begeistret for reising og det å leve som en nomade. Friheten til å kunne finne et nytt sted å overnatte hver dag er noe helt spesielt. Jeg jakter fine opplevelser. Er du på tur i Norge trenger du sjeldent å reise langt for å finne vakker natur. De fineste opplevelsene får du ofte på de litt mer ukjente plassene, forteller han engasjert.

 

 

Magne Klann nyter det frie livet i naturen Nyter livet i naturen: -Friheten til å kunne finne et nytt sted å overnatte hver dag er noe helt spesielt, sier han. 


Lange dager

For å finne de perfekte områdene for fricamping, fine bobilplasser og campingplasser til bøkene, gjør Magne mye research før han reiser rundt i folkevogna si.

- Jeg følger med på diskusjoner i ulike fora og i Facebook-grupper. Google maps blir også brukt. Kommer jeg over noe som ser spennende ut, reiser jeg dit. For å få et naturlig bilde av campingplassene, reiser jeg om sommeren. Da får man et mer virkelig bilde av plassen og det ser mer livlig ut. Det blir fort lange dager med kjøring og fotografering. Når jeg besøker et sted, flyr jeg opp dronen og tar et bilde og så snakker jeg kanskje litt med eieren. Noen minutter senere suser jeg videre til neste sted, sier forfatteren

Førstegangskjøper? Se våre tips her

 Med bobilen kan han ha kontor hvor som helst Kontor: Magne jobber gjerne fra der han er. 

 

Moysand Familiecamping

Moysand Familiecamping er en av mange store campingplasser på Sørlandet. Den ligger flott til ved Hesnessund utenfor Grimstad. Her kan du oppleve skikkelig sørlandsidyll med flotte sandstrender og gode fasiliteter. Campingplassen har også egen volleyballbane, lekeplass og trampoline. I tillegg finner du butikk og restaurant på stedet. Perfekt for barnefamilier.

 Moysand familiecampingSandstrand: Moysand Familiecamping er an av de største campingplassene på Sørlandet og passer fint for barnefamilier. 

 

Kanaltangen Bobilplass

Kanaltangen Bobilplass kan du lese om i den nyeste utgaven av Boilguiden Sørlandet og Østlandet. Denne plassen ligger mellom de to elveløpene fra Strømfossen og Strømfoss sluse. Dette er et gammelt tømmerfløtersted med kanalbåter. Om sommeren er det mulig å bli med på tur i disse gamle og vakre kanalbåtene. Denne plassen er for deg som vil være tett på naturen og ikke er opptatt av andre attraksjoner. 

 

Kanaltangen Bobilplass Elv: Kanaltangen Bobilplass ligger idyllisk til mellom to elveløp. 

Flybekken

Flybekken er et av de fineste stedene for fricamping i hele Jotunheimen. Plassen ligger 1150m over havet og er omgitt av flere høye topper. Her er du midt i det fantastiske fjellområdet Valdresflya og like ved elva Flybekken.

 FlybekkenJotunheimen: Flybekken er et av de fineste stedene for fricamping i hele Jotunheimen. 

Holmen Kystcamping

Ofte må man kjøre omveier for å finne de fineste stedene. Slik er det også  med Holmen Kystcamping. Du kjører i en times tid på en blindvei helt til du kommer fram til en liten campingplass med en fantastisk skjærgård. Her er det lite trengsel om plassene.

 

Holmen KystcampingFantastisk skjærgård: På Holmen Kystcamping kan du stå parkert rett ved havet. 

Bø Bobilplass, Engeløya

Denne bobilplassen oppdaget Magne da han seilte i en liten jolle fra Nordkapp til Lindesnes i 2018. Da han seilte forbi, så eventyreren bobiler stå parkert ved en helt hvit sandstrand med turkist vann og høye fjell i bakgrunnen.

- Dette var et av de fineste stedene jeg hadde sett. Jeg  bestemte meg derfor for at jeg måtte tilbake for å oppleve stedet. Dette er en selvbetjent bobilplass, med kun søppelkasse og vanntilgang. Til gjengjeld er prisen svært lav.  Det er et perfekt sted for deg som liker å padle kajakk eller kano, forteller han. 

 Bø Bobilplass, EngeløyaTurkist vann: Bø Bobilplass på Engeløya er et perfekt sted for deg som liker å padle kajakk eller kano. 

Hamningberg

Hamningberg er et fraflyttet fiskevær med dramatisk og spesiell historie. Dette er en kjøretur du kommer til å huske. Hamningberg var ett av få samfunn som tyskerne ikke brente ned under andre verdenskrig. Dermed står mange av husene fra 1800-tallet ennå. Fiskeværet er i dag i bruk som hytter, og besøkende parkerer like utenfor bebyggelsen. 

 HamningbergFiksevær: Hamningberg er et gammelt fiksevær med en dramatisk historie. 

Rosendal Bobilplass

Rosendal er et livlig sted om sommeren, med flere serveringssteder og mye folk i gatene. Dette er en stor og tilrettelagt bobilplass. Selve plassen er et gammelt industriområde, men beliggenheten er flott. Mange kommer hit for å besøke det velkjente baroniet i Rosendal.

 

Rosendal Bobilplass Stor plass: Rosendal Bobilplass er et gammelt industriområde, men beliggenheten er flott.

 

Refviksanden Bobilplass

Refviksanden Bobilplass er en av de største og fineste strendene vi har i landet. Refvik Camping holdet åpent om sommeren og drives på dugnad av bygdefolket. Her er det enkel standard, men fanatiske omgivelser. Prisen er også lav.

 

 Refviksanden BobilplassNydelig beliggenhet: Refviksanden Bobilplass er en av de største og fineste strendene vi har i landet.

Atlanterhavsveien

Den nasjonale turistveien omtales som verdens vakreste bilreise. Dette er en svært stemningsfull tur som fører deg helt ut i havgapet på vestlandskysten. Den imponerende veien strekker seg over øyer, holmer, hav og skjær. Den mest kjente delen er Storseisundbrua. Det finnes flere steder man kan fricampe langs strekningen. Plassen på bildet er den mest brukte for bobiler. 

Se flere reisetips for norgesferien her 

 AtlanterhavsveienDen nasjonale turistveien: Det finnes flere steder man kan fricampe langs strekningen.

 

Kategori: Reisetips

Relaterte artikler