Bobiltur til Lofoten? Her er Pers beste tips!

Publisert av Per Vie den 27. april 2018

Et unikt landskap, mektige naturopplevelser, magisk midnattssol og fantastiske nordlendinger. Flust av aktiviteter for de eventyrlystne, og godt med pusterom for de som søker ro. Per Vie har vært i Lofoten flere ganger, og blir alltid like bergtatt av den fantastiske naturen og kulturen – og den klare nordnorske lufta.

Magiske Lofoten

1-lofoten-3

Dette bildet er fergeturen mellom Bodø og Moskenes da Per besøkte Lofoten sommeren 2015.

Lofoten står på utallige ønskelister over reisemål og steder man vil se. Og det er ikke uten grunn. Her får du rå natur og et heftig landskap langs hele veien. Les om Pers store bobilopplevelser i Lofoten, se de fine filmene og få hans beste tips i reisebrevene under.

1-lofoten-5

Pers første stopp i Lofoten sommeren 2015 ble Moskenes Camping, med fantastisk utsikt mot Vestfjorden. 

Sterke naturopplevelser

Det er ingen tvil om at Per har blitt glad i Lofoten, og han trenger ikke mer enn bobilen og naturen for å nyte det som har blitt kalt verdens vakreste øyrike. «Å oppleve kritthvite strender og midnattssol – det er så vakkert at du nesten ikke kan tro det! Stupbratte majestetiske fjell som går rett ned i havet. Landskapet er helt vilt, og det er sterke opplevelser rundt hver sving. For meg var det ganske emosjonelt å få oppleve. Det er uvirkelig vilt!»

Harstad - Lofoten 28-1

Og skal vi tro Per, kan du ikke være i Lofoten uten å la deg begeistre og beveges av det ville og utrolige landskapet. «Det er jo en grunn til at det er så mange som reiser tilbake!»

1-lofoten-15

«Den fantastiske stranda ved Ramberg Gjestegård, med midnattsola hengende i horisonten foran oss, ble en magisk opplevelse.»

Pers reisebrev fra Lofoten

3-lofoten-113

For Per er Henningsvær et naturlig stoppested når han er på bobiltur i Lofoten.

Harstad - Lofoten 54-1

Se – så liten bybobilen til Per blir i dette mektige landskapet, der den står nede ved sandstranda.

1-vesteralen-1

Lofoten byr på dramatisk og spektakulær natur rundt hver eneste sving.

Flere tips til din egen Lofottur?

I Lofoten er det massevis av hyggelige gallerier og flere spennende museer, blant annet SKREI Opplevelsessenter, Vikingmuseet Lofotr og Lofoten Krigsminnemuseum. På nettsiden museumnord.no får du god oversikt over alle museene.

Synes du aktiviteter er mer spennende enn kultur? Dra på havsafari og opplev lofotfiske, test ut de flotte golfbanene helt ute ved havet eller ta beina fatt og legg ut på en liten tur. Lofoten.info har oversikt over det meste av aktiviteter Lofoten kan by på.

skjermbilde-2015-07-20-kl_-10_34_35

Fornøyd fyr på fergetur. Per synes at Lofoten alltid innfrir! 

1-vesteralen-2

Lyst til å få mer inspirasjon til din neste tur? Eller har du kanskje planer om å reise på ferie i Norge i sommer? Her er Pers 46 beste tips for Norgesferien!

Kategori: Tips og råd, Norges-turer

Relaterte artikler