Til Lyngvær, Henningsvær og Svolvær i go'vær

Publisert av Per Vie den 18. juli 2015

Vi reiser fra nakne og røffe Eggum ytterst på vestsiden av Lofoten til frodige og lune Lyngvær, og vi stopper flere ganger underveis. For rundt hver sving stiger ruvende fjell opp fra havet i nye fantastiske formasjoner som bare ber om å bli fotografert.

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager.

I morgen skal vi også besøke de to Lofotenbyene Henningsvær og Svolvær. Men nå gleder vi oss til å komme til Lyngvær, og vi satser på fint vær og noe nyinnkjøpt snadder på grillen.

3 Lofoten 1

Det tar en snau time å kjøre fra Eggum til Lyngvær, men med litt handling av tilbehør til hvalbiffen vi kjøpte igår, en bedre lunsj i bobilen på en rasteplass med utsikt som tar pusten av deg, og mange fotostopp underveis, kommer vi frem til Lyngvær utpå ettermiddagen.

Lyngvær Lofoten Bobilcamping

Her rager tindene rundt 1000 meter over havet, fiskevannene ligger rett opp i fjellene og campingplassen vender ut mot Vestfjorden. Vi legger merke til hvor fint og harmonisk denne campen er plassert i landskapet. "I pakt med naturen", som eieren av plassen selv sier.

3 Lofoten 2 Denne plassen er en av de mest idylliske vi har bodd på. Og en av de rimeligste.
3 Lofoten 3 Ved innkjøringen finner vi dette informative skiltet.

3 Lofoten 4

Remi Lorentsen tar imot oss da vi kommer. Han forteller at plassen her har vært drever siden 1991.

- Da var jeg bare guttunge. Og siden har det vokst på seg, og utviklet seg til en trivelig plass. Alle som jobber her trives veldig godt, sier Remi, som om ikke så altfor lang tid skal overta ansvaret for driften av campingplassen.

- Vi holder på med utvikling av nye løsninger vært eneste år, og vi snakke mye med folk som er gjester her. På den måten utvikler vi oss hele tiden, forklarer Remi.

Han forteller at gjestene kommer fra over alt i hele verden, og plassen har mange stamgjester som kommer tilbake for å være her en stund.

- Var det noe mer du lurte på?, spør Remi forsiktig, ivrig etter å komme i gang igjen med alt han har å gjøre nå i den travleste delen av sesongen.

Sånn helt på tampen er jeg nysgjerrig på hvor mange plasser de har til oss med bobiler.

- Antall bobiler har jo økt kraftig de siste åra, og vi har ca 100 plasser, pluss teltplasser, så velkommen tilbake, smiler Remi, og hiver seg ut i dagens gjøremål igjen.

Les mer om Lyngvær Lofoten Bobilcamping ved å klikke her.

3 Lofoten 5 Her kan du leie båt, så du kan fange Lofottorsken på egen hånd.
3 Lofoten 6 Og vi får nok en midnattsolopplevelse som fester seg i minnet for livet.

Idag skal vi videre, og Svolvær er målet. Men først innom Henningsvær...

3 Lofoten 7 I Henningsvær finner vi mange spennende butikker og kaféer...
3 Lofoten 9 ...og flere flotte gallerier og brukskunstutsalg.
3 Lofoten 10 Endelig en varm sommerdag med lunsj på brygga!
3 Lofoten 11 Henningsvær har en lun og fin gjestehavn for båtfolket.
3 Lofoten 12 Så reiser vi videre mot Kabelvåg og Svolvær...
3 Lofoten 13 Et trivelig gjensyn med Kabelvåg og puben jeg besøkte på en kort visitt for 12-13 år siden.

Vi kommer til Svolvær uten helt å vite hvor vi skal bo, så vi parkerer midt i byen og setter oss på en trivelig restaurant på torget. Det blir en deilig fiskesuppe, og jeg kommer meg på nett igjen etter et døgn med elendig Telenor-dekning.

3 Lofoten 14 På plass i Svolvær, og tid for litt jobbing.

Mens vi sitter på "Du verden" og nyter sola ringer våre venner Tove og Kjell som vi traff på Moskenes Camping. De har fått seg bobilplass ved Vestfjord Hotell Lofoten rett i nærheten. Vi reiser dit, og får plass til bilen akkurat ved innseilingen til Hurtigruta. Kan ikke bli bedre. På bryggekanten, og to minutter å gå inn til torget! Få vet kanskje at det er mulig å stå med bobil akkurat her. Fin plass nærmest midt i sentrum av Svolvær med meget hyggelig betjening.

Les mer om Vestfjord Hotell Lofoten ved å klikke her.

3 Lofoten 15 Fra bobilplassen ser vi innseilingen til Hurtigruta på første rad, og herfra er det kun to minutters rusletur til torget og brygga.
3 Lofoten 17 Yrende liv på brygga i Svolvær denne kvelden. Og oppe i fjellet kan du skimte Svolværgeita.
3 Lofoten 18 En fantastisk kveld på Anker Brygge i det deilige sommerværet.

3 Lofoten 19

Etter mange kalde dager var det godt å kjenne sommervarmen igjen. Det ble en behagelig kveld sammen med Tove og Kjell, og vi spanderte på oss en fantastisk torskemiddag på Anker Brygge. Torsk er min favoritt, og jeg ble ikke skuffet. Tvert imot!

Her ser du en filmsnutt fra turen Lyngvær, Henningsvær og Svolvær...

Klikk her og følg reiseruta på kartet!

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler