«Ski in/ski out» får en helt ny betydning med bobil!

Publisert av Per Vie den 28. mars 2020

Da jeg traff brettseiler og surfer Terje Tuft på Lista i november gledet han seg stort til vinteren og skikjøring. Nå har han allerede lagt mange gode skidager bak seg, og de siste langhelgene har han hatt noen fantastiske bobilturer med heftig puddersnøkjøring i Hemsedal.

Av Per Vie 
Foto: Terje Tuft og Otto L. Motzke

Terje inviterte med noen gode surfekompiser på tur, og på kort varsel pakket gutta utstyret i sin Carthago og reiste avgårde. 

– Om det er mulig drar vi alltid på kort varsel. Med pudderkjøring gjelder det å være på rett sted til rett tid. Akkurat som med jakten på bølger. Vi har jo så bra bil, så vi trenger ikke å planlegge all verden. Det er ikke så mye å tenke på, det er bare å hive seg rundt, forteller Terje.

Terje Tuft Hemsedal 7.jpg

Og så kjører dere helt opp til skianlegget?

– Ja, denne gangen parkerte vi så tett på Hemsedal Skisenter vi kunne komme. Du skjønner, «ski-in/ski-out» får en helt ny betydning med bobil, når vi kan parkere så nær der vi skal kjøre.

Terje pakker ut ski og snowboard av den romslige garasjen bak i bilen

Da kan dere gå rett ut av døra og hoppe på skiheisen til toppen?

– Ja, og vi har noen klare favorittsteder og -områder der oppe. Vi kjører når det er akkurat det føret vi vil ha, helst der vinden har ført snøen, forteller Terje, like ivrig og engasjert som da vi møttes på Lista i november.
– Vi drar gjerne til Hemsedal når det har vært mye sørøstvær, så vinden har tatt med seg masse snø hit, så vi tok med det i beregningen.

Bodde dere i bilen hele tiden?

– Ja, selvfølgelig. Det er jo utrolig tidseffektivt å bo rett ved skianlegget. Bare å hive i seg noen brødskiver, og så rett ut av bilen, sier Terje.

Terje Tuft i Hemsedal 3.jpg

– Vi står alltid og skraper på porten klokka ti på ni før de åpner skiheisen. Og så kjører vi hele dagen. Det samme opplegget som når vi surfer. Er det bra forhold, gir vi full gass så lenge det er dagslys.

Terje Tuft Hemsedal 10-1.jpg

Høres ut som det må ha vært bra snø denne gangen?

– Snøen var terningkast seks disse helgene! Puddersnø til navlen! Så når vi tryner blir vi helt borte, ler Terje, som kjapper seg å legge til at de alltid har med skredsøker, spade og søkerpinne.

Terje Tuft Hemsedal 1.jpg

Terje Tuft Hemsedal 11.jpg

Terje Tuft Hemsedal 2.jpg

Terje Tuft Hemsedal 9-1.jpg

Terje Tuft Hemsedal 4-1.jpg

Terje Tuft Hemsedal 5.jpg

Terje Tuft Hemsedal 6.jpg

Har du noen flere turer på gang i vinter? Jeg vil være med!

– Det blir nok flere turer til fjells fremover. Været bestemmer som alltid. Vi følger nøye med på bølgevarselet også, ettersom vinteren er den beste tiden for surfing. Det er bare å slå følge!

Herlig! Jeg gleder meg til å ta med bobilen på en skikkelig aktiv vinterferie!

LES OM TERJES SURFETUR TIL LISTA:
"Med bobilen får jeg en utrolig nærhet til elementene".

Her kan du lese intervjuer med flere ferdafolk som brenner for livet i bobil.

Se vårt utvalg av Carthago bobiler!

Kategori: Blogg, Kundehistorier, Turer i Norge, Tettere på opplevelsene