Sykkelentusiaster sykler Norge på langs for barnekreftsaken med følgebobil fra Ferda!

Publisert av Mina Kleppan den 3. juli 2024

Ferda er med fra Nordkapp - Lindesnes
Tre sykkelentusiaster sykler Norge på langs for barnekreftsaken

Den 27. juli legger Jon Olav Marthinsen, Øystein Kongsbakk, og Thorstein Røseg ut på et eventyr de har planlagt i et helt år. Turen deres starter på Nordkapp og skal ende på Lindesnes, hele Norge på langs. Målet er å tilbakelegge rundt 18 mil hver dag, og totalt 300 mil på 17 dager. Dette er ikke bare en fysisk utfordring, men også en måte å samle inn penger til en sak de brenner for. Ferda støtter prosjektet med å stille med en bobil som følgebil.

 

Av Mina Kleppan

1-Jul-03-2024-09-17-51-8041-AM

 

En veldedig sykkelekspedisjon

Motivasjonen til de tre karene går dypere enn bare å fullføre en imponerende fysisk prestasjon. Disse tre syklistene er opptatt av å bruke denne turen for å få fokus på en god sak: forskning på barnekreft.

Alle tre har tidligere vært med i Team Rynkeby, et europeisk veldedighets-sykkellag som sykler til Paris hvert år for å samle inn penger til barn med alvorlige sykdommer. Med Team Rynkeby Østfold har de tidligere også bidratt til å samle inn penger til forskning på barnekreft, og har til sammen gjennomført ni turer til Paris.

Et nytt ambisiøst mål

Dette året har disse tre karene valgt en ny utfordring: å sykle Norge på langs. Dette prosjektet har krevd mye planlegging og forberedelser. De har fått støtte fra en dieselsponsor og skal låne en bobil av Ferda som følgebil, noe som vil hjelpe dem med overnatting og transport gjennom tunneller.

Reisen starter i Østfold den 25. juli, og de begynner syklingen fra Nordkapp den 27. juli. Underveis vil de passere gjennom Gryllefjord, Andøya, Lofoten, Bodø, Helgelandskysten, Fauske, Trondheim, Kystriksveien, Åndalsnes, Hellesylt, Eidsdal, Dalsnipa, Lom og Midt-Norge før de når målet: Lindesnes.

 

Logo Nordkapp-Lindesnes

En sak nær hjertet

Jon Olav har i tillegg et "Flaskepanteprosjekt" i Østfold som samler inn mellom 100 000 og 120 000 kroner i året, og har så langt samlet inn rundt 400 000 kroner til barnekreftsaken.

Følg deres reise

For å følge med på Jon Olav Marthinsen, Øystein Kongsbakk, og Thorstein Røseg sin tur fra Nordkapp til Lindesneskan kan du besøke Facebook-siden: Nordkapp - Lindesnes. Her deles oppdateringer, bilder og historier fra deres fantastiske tur. Bli gjerne med og støtt prosjektet for en god sak!

 

2-Jul-03-2024-09-18-26-6777-AM

 

Fakta om Barnekreft

 • Forskjellig fra voksenkreft: Barnekreft utvikler seg hurtigere og påvirkes ikke av ytre faktorer som hos voksne.
 • Antall tilfeller: Rundt 200 barn og unge i alderen 0-18 år rammes av kreft hvert år i Norge.
 • Overlevelse: Totaloverlevelsen av barnekreft i Norge er cirka 85 prosent.
 • Vanlige kreftformer hos barn:
  • Leukemi
  • Hjernesvulster
  • Andre solide svulster
  • Lymfomer


Illustrasjonen nedenfor viser hva Kreftforeningen brukte innsamlede midler til Barnekreftsaken på i 2023:

3-Jul-03-2024-09-26-23-7467-AM

 

Kategori: Kundehistorier, Tett på opplevelsene

Relaterte artikler