10 gode grunner til å kjøpe bobil i 2023

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 25. januar 2023

10 gode grunner til å kjøpe bobil i 2023

Har du lenge drømt om å kjøpe bobil, eller kanskje du akkurat har fått opp øynene for alle fordelene med bobilferie? Hvis du vurderer å kjøpe bobil i 2023, kan kanskje disse grunnene hjelpe deg med å ta avgjørelsen.

Vurderer du å kjøpe bobil i løpet av 2023? Du er ikke alene. Aldri har Norge vært et mer populært ferieland for nordmenn. Mange velger norgesferie fremfor å reise til sydligere strøk. Dette fører ofte til fullbookede hoteller og feriehytter lenge før fellesferien.  Med et feriehjem på hjul slipper man å booke overnattinger og bruke penger på restaurantmat.  Ikke helt sikker på om du bør investere i en bobil enda? Da kan kanskje disse 10 gode grunnene overbevise deg. 

Av Marie Roseborg Moen  

 

1. Reis Norge på kryss og tvers når du vil, uten den enorme reiseregninga

Norge har flere ganger havnet på verdenstoppen over dyre land å feriere i. Tusenlappene flyr fort hvis man må overnatte på hotell og spise ute. Med en bobil kan du velge å reise akkurat dit du vil i landet, uten å sitte igjen med tom lommebok etter ferien. Du har kjøkken, bad, soverom og stue med deg på tur! Bruk heller pengene på opplevelser og morsomme aktiviteter .

hytte på hjul

 

2. Gjør turen til utlandet billigere med bobil 

Sammenlignet med hva folk vanligvis bruker på ferie i løpet året, er dette en rimelig ferieform og derfor mulig å oppnå for mange. En uke i syden med familien kan fort bli dyrt. Fly- buss- og togbilletter er heller ikke gratis. I tillegg slipper du lange køer på flyplasser og bagasje på avveie.  Investerer du i en bobil, investerer du i ferier flere år fremover. 

Reis til Spania, Italia, Frankrike eller et annet flott land.  Med bobil har du mulighet til å overnatte billig like ved havet. Det beste av alt? Du har alt du trenger med deg og kan endre planene undervis. 

3. Glad i camping? Bobil er tryggere og mer komfortabelt enn telting  

Mange nordmenn elsker friluftsliv og overnatting ute i naturen. Hvis du er glad i camping, men litt lei av fuktige telt, kan en bobil være et godt alternativ. Bobiler er også langt sikrere å sove i enn for eksempel telt. De kan mye enklere låses for uvedkommende.

 

Bruk bobil som et kontor på hjul


4. Fleksibelt hjemmekontor med bobi

Med en bobil kan du enkelt tilrettelegge for et hyggelig hjemmekontor hvor enn du måtte være. Det er lett være tilkoblet nettet med et mobilt bredbånd, og du kan raskt flytte kontoret dit du selv vil.  

Les mer om bobil som arbeidsplass her!

 

5. Det finnes dårlig vær, men med bobil trenger du ikke alltid gode klær

Sjekk værmeldingen, pakk med deg god mat og reis dit det er spådd fint vær. Kommer det plutselig en regnskur, kan du reise videre eller kose deg inne i en varm og god bobil. Med en bobil kan du reise uansett vær og sesong. 

 

Våkn opp til en fantastisk utsikt med bobil

 

6. Aldri dårlig utsikt eller ubehagelige naboer 

De fleste har opplevd å booke et hotellrom eller hytte og bli skuffet over både rommet og utsikten. I tillegg har mange opplevd bråk fra naboer. Med en bobil kan du alltid bytte parkeringsplass, dersom du ikke trives. Og utsikten?  Den kan du velge og vrake i.  

 

7. Borte bra, men hjemme best? Hvorfor ikke pakke med en del av hjemmet hver gang? 

Er du mer glad i tanken på å reise vekk, enn du egentlig er i å faktisk være bortreist? Det er god grunn til at ordtaket «borte bra, men hjemme best» har blitt så populært. Mange savner gjerne bekvemmeligheter man har hjemme. Hotellputa lukter rart, sengen er ubehagelig, og maten de serverer til frokost fungerer ikke alltid for magen eller smaksløkene. Har du en bobil, vil du alltid være litt hjemme, selv om du er på reise.   

New call-to-action

8. Nye vennskap venter rundt neste sving 

Det er ikke en hemmelighet at bobillivet er blitt svært populært.  Dersom du er på jakt etter nye vennskap – trenger du ikke lete lenge. Hva med å booke plass på en campingpalss, hvor du kan parkere bobilen en sommer? Det kommer garantert ikke til å ta lange tiden, før du havner i hyggelige samtaler. Klaffer du ikke med de første du møter, er det heller ikke vanskelig å pakke sammen, og kjøre til neste plass.  

9. Besøk slekta, uten å trenge deg på   

Treffes ikke familien like ofte som du skulle ønske? Noen bor trangt og har rett og slett ikke plass til overnattingsgjester.  Andre har romslige hus, men familiemedlemmer fyller alle ledige soverom. Har du en bobil, kan du besøke familien uten å være til bry. Du har med deg egen oppredd seng, bad med toalett og kjøkken.

Bobilsesongen varer hele håret

 10.  Garantert helårsmoro!

Mange tror ofte at bobiler kun kan benyttes om sommeren. Det stemmer absolutt ikke. Stadig flere bruker bobilen sin hel året. Liker du å gå eller stå på ski? Med bobil kan du parkere rett ved de beste løypene og spenne på deg skiene rett utenfor døra. 

 

Vurderer du å kjøpe bobil? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å velge rett modell!  

Det finnes flere ulike typer bobiler å velge mellom; halvintegrert, helintegrert, bybobil og alkovebil. Hvilke sengeløsninger skal bobilen ha? Trenger du noe ekstrautstyr til bobilen? Skal du kjøpe ny eller brukt bobil? 

Føles det litt overveldende å skulle velge eller vil du rett og slett bare finne ut mer om bobiler og alle mulighetene ? Ta kontakt med oss i Ferda, så hjelper vi deg videre.  

 

New call-to-action

Kategori: Tips og råd

Relaterte artikler