Familieferie på hjul? Sørlandet byr på opplevelser for store og små!

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 12. juni 2020

Familieferie på hjul? Sørlandet byr på opplevelser for store og små!

Norge har mye å by på for barnefamilier som skal på sommerferie i eget land. Reiser du til det glade Sørland med bobil eller campingvogn, vil du fort finne ut at Sør-Norge byr på opplevelser for hele familien!

Av Marie Rosenborg Moen

Det klare og blå havet. Den skyfrie himmelen. De fine små strendene og solvarme svaberg.  Idylliske, hvite små byer strekker seg langs kysten fra Risør til Flekkefjord. Alt dette venter på deg!

Opplev Sørlandet i sommer med campingvogn eller bobil fra Ferda

Opplev bokbyen på sitt beste!

Ta turen innom Tvedestrand og la deg sjarmere av en idyllisk skjærgård, koselige brosteinsgater, hvitmalte trehus, flere gallerier, museer, kafeer og Strykejernet som er et av Norges smaleste hus.    

Reis til Tvedestrand med en bobil eller campingvogn fra Ferda

Tvedestrand blir også kalt for Bokbyen ved Skagerrak. På hvert hjørne finner du antikvariater og bokforhandlere med gamle skatter. Ta på deg sandalene og finn et deilig svaberg du kan nyte en solfylt dag, eller ta ferge til de bilfrie øyene Lyngør og Sandøya.

Parker campingvogna fra Ferda og reis på fisketur med barna

For deg som er interessert i historie er det verdt å stikke innom Næs jernverksmuseum. Næs jervnverksmuseum er en opplevelse for hele familien. I dag er museet det eneste stedet i landet hvor produksjonsbygningene fra et tradisjonelt jernverk er tatt vare på.

 

 

 

Utforsk den koselige byen, Arendal!

Reis videre til sørlandsperlen Arendal, som ligger en time øst for Kristiansand. Her kan du utforske gamlebyen Tyholmen med trange smug og trehus fra seilskutetida. Eller kanskje dere heller vil spise is på bryggekanten i den koselige havna Pollen. I Pollen ligger restaurantene og kafeene med uteservering side om side rundt hele havnebassenget.Opplev Arendal med bobil fra FerdaFoto: Foap - VisitNorway.com    

Dra til Vitensenteret og bli med på spennende aktiviteter som passer for nysgjerrige barn og foreldre. Her kan hele familien ha det moro sammen!
Ta turen innom Vitensenteret i Arendal

Den koselige sørlandsbyen, Grimstad!

Grimstad er kjent for sine smale brosteinsgater og vakker skjærgård. Byen ligger mellom Arendal og Kristiansand. Hvis du får lyst til å utforske skjærgården på egenhånd kan du enkelt leie en liten båt hos turistkontoret.

Ta turen innom Grimstad og besøk Ferda Grimstad

Sykkelbyen

Visste du at både Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen kommer fra Grimstad? Du vil fort merke at lokalbefolkningen liker å sykle og det er lagt opp egne felt for de syklende i byen. På torvet er det også egen ladestasjon for el-sykler. Du får leid sykler og små båter hos turistkontoret.

Lei båt og reis videre med bobil fra Ferda når du skulle ønske det

Dessuten har Grimstad fine turområder. Her kan du nyte sjøutsikten fra Strandpromenaden eller nyte synet av alle de vakre blomstene i Dømmesmoen park. Her finner du også Norsk Hagebruksmuseum.

Ta en tur med Grimstad sin egen badebåt

Opplev skjærgården med Badebåden. Badebåden tar deg med ut til noen av de fineste badeplassene. Nyt en solrik dag med bading og fisking. Grimstad sin vakre skjærgård består av utallige holmer og skjær. 

Ta med hele familien på en tur med Badebåten i Grimstad

Eller finn en holme du kan ha helt for deg selv. Pakk med piknikkurven og solkrem og nyt dagen i fred og ro. Skikkelig kvalitetstid med familien! Mulighetene er mange i denne vakre byen!
Finn deg et svaberg og nyt en solrik dag med familien

Lurer du på hvor du burde overnatte?

 Da burde du sjekke ut disse hyggelige campingplassene!

Bie Apartment og Feriesenter rett ved Grimstad sentrum. Perfekt for barnefamilier! Her er det områder for både campingvogner og bobiler. Trampoliner og mange lekeområder holder barna i aktivitet hele dagen.  Bie har tilrettelagt for bobiler med eget område som er asfaltert, og på noen av plassene er det også egen gressplen til hver bobil. På en halvøy midt i Grimstads skjærgård
Overnatt med bobilen eller campingvogna fra Ferda på Bie Apartment

Marivold Camping er omringet av små knauser og skog som skjermer for vind og lyd, store grøntområder og friareal strender og svaberg. Marivold Camping har cirka 200 oppstillingsplasser for campingvogner, bobiler og telt.  Her kan hele familien nyte late dager med soling og badeliv. 

Moysand familiecamping er en perfekt plass for familier på familieferie

 Moysand familiecampinger en 5-stjerners campingplass med engen sandstrand. Her finner du plass for bobil og campingvogn.

Moysand familiecamping

Fra campingvogna kan man følge naturstier langs strender og svaberg. Her får man også underholdning og aktiviteter for barn gjennom hele høysesongen! En campingplass perfekt for barnefamilier på ferie!

Skulle noe uforutsett skje i ferien eller dere trenger nytt campingutstyr kan du alltid stikke innom Ferda Grimstad, som du finner like ved E18. Se kontaktinformasjon her

Kortreist sjømat og historisk hotell

Herlige svaberg, kortreist sjømat, et historisk hotell, hvite trehus og mange nisjebutikker venter på deg i Lillesand. Besøk det historiske hotellet  "Lillesand Hotel Norge", hvor den berømte forfatteren Knut Hamsun var stamgjest på 1930-tallet. Like ved det kjente hotellet finner du havna, med hyggelige restauranter.
Opplev Sørlandsidyll i Lillesand

Overnatter du og familien på Tingsaker Familiecamping er det kun 5 minutters gange til sentrum og kun 15 minutter med kjøring til dyreparken i Kristiansand. Det er parkering til både campingvogner og bobiler. Campingplassen har utleie av båter, kano og kajakk. Her det veien til bading kort. Plassen har nemlig en egen stor strand. Hva er vel ikke bedre enn å ta seg et deilig morgenbad?

Tingsaker camping med bobil fra Ferda

Sørlandets hovedstad

Kristiansand er Sørlandets «hovedstad». Ta en koselig byvandring i den eldste bydelen av Kristiansand, Posebyen. I dag er området fylt med koselige butikker og om sommeren er det ofte marked.
Reis til Kristiansand med bobil eller campingvogn fra Ferda

De fine hvite strendene er også en stor del av Kristiansand. Det er få steder i Norge som har flere soltimer enn denne fanatiske sørlandsbyen.  På fiskebrygga kan du nyte flotte fiskeretter eller softis i solen. Lokale bakerier byr gjerne på solskinnsboller og kald drikke, hvis dere trenger en pause.

En stor opplevelse for hele familien

Man må selvfølgelig ikke glemme å ta turen innom, Dyreparken. Dyreparken i Kristiansand er Norges største familieattraksjon med opplevelser for hele familien. Kanskje dere møter selveste kaptein Sabeltann eller får øye på superstjerna, sjimpansen Julius?Reis til Dyreparken i Kristiansand med bobil fra Ferda! Opplevelse for hele familien

Dyreparken åpner bobilcamp

Nå etablerer Dyreparken  en egen bobilcamp med plass til 30 bobiler! Bobilcampen åpner 1. juli og ligger ved Grashavet mellom hovedinngangen til Dyreparken og Abra Havn. Her bor man så nær sjørøverlivet at man faktisk kan lukte kruttet fra kanonene.
Bobilcampen har kort vei både til Dyreparken og til badelandet, samtidig som man ikke er langt fra Sørlandsparken. Campen ligger kun 10 minutters kjøretur unna Kristiansand sentrum.

image001-1

I år er det ingen forhåndsbooking, men kun drop-in. Prisen er 525 kr per natt, dette inkluderer strøm. Det er også muligheter for å fylle vann fra vannstasjon, mens tømming kan gjøres gratis i Sørlandsparken. Fra 9. august er prisen 325 kr per natt.

På en kort spasertur langs Grashavet finner man spisesteder som restaurant Safari inne i Dyreparken Hotell og sjørøverkroa Den Sorte Mann i Kaptein Sabeltanns sjørøverlandsby Abra Havn.

Du kan lese mer om bobilcampen her

Besøk Lindesnes fyr og Mandal

Kjenn på naturkreftene på Lindesnes fyr, gå på byvandring mellom hvite trehus, bad fra svaberg. Ved Lindesnes finner du kystliv og sørlandsidyll på sitt beste.
Reis til Lindesnes fyr med campingvogn fra Ferda

Under en times kjøring fra Lindesnes ligger Mandal med sjarmerende gater og den fine stranden Sjøsanden. Det store friluftsområdet Furulunden er perfekt for barn, med lekeplass på på land og i vannet.
Parker campingvogna eller bobilen fra Ferda i Mandal og nyt livet

Sandnes Camping er en solrik og åpen campingplass ved Mandalselva. Her kan man nyte fred og ro, og spasere i skogen på merkede turløyper.

Ved elva finner man et fint opparbeidet område med badestrand, flytebrygge og turløype. Her er det mulighet for å fiske og leie båt i elva.

 

Har du alt du trenger av campingutstyr?

Tenk deg å endelig komme frem etter en lang kjøretur, og så mangler du ting og utstyr du så absolutt gjerne skulle hatt med deg. Da kan det være lurt å ha tenkt gjennom hva du trenger før du reiser.

Campingutstyr Ferda

Har dere nok campingstoler? Er det også nok utstyr hvis dere får gjester på besøk? Er grillen i orden, og har dere grillutstyret du trenger? Har dere nok servise, glass og bestikk til alle som skal på tur? 

 

Vi i Ferda håper du få en fin sommer på hjul! 

 Last ned Ferda sin egen sjekkliste for ferieturen: 

Kategori: Norges-turer, Familie og fritid

Relaterte artikler