Visste du dette om forskjellen på blybatteri og lithiumbatteri? Verdt å få med seg!

Publisert av Per Vie den 22. august 2019

- En av de viktigste fordelene med et lithiumbatteri er helt klart den lave vekten. Et lithiumbatteri på bare 12 kilo har samme tilgjengelige kapasitet som to blybatterier på til sammen 50-60 kilo, sier Tommy Moe fra Skandinavisk Batteriimport.

Av Per Vie 

Tommy forteller at blybatterier kan lades effektivt opp til 75-80%, men etter det går det vesentlig tregere. De siste 20 prosentene kan fort ta like lang tid å fylle som de første 80, i motsetning til et lithiumbatteri, som tar imot full effekt til det er nesten helt fullt.

- Med et lithiumbatteri kan du bruke all tilgjengelig energi. Batteriet har høy spenning og leverer all strøm du trenger. En helt annet effektivitet, både inn og ut. Du kan ta ut all energien uten å svekke batteriet. Så er også disse batteriene ekstremt raske å lade opp. Kun én time, påpeker Tommy.

Tommy Moe, SkanbattEffekten er en ting, men vekten er vel like viktig for mange? 

- Ja, helt klart. Vekt er viktig for deg med en mindre bobil, der vektbegrensningen virkelig er en utfordring. Da er det godt å vite at et lithiumbatteri på 100 amper som veier 12 kilo vil gi deg like mye strøm som to blybatterier på 60 kilo. Så for alle med vektutfordringer er forskjellen på 12 og 60 kilo av vesentlig betydning, sier Tommy.

Jeg kjenner meg igjen i den problemstillingen. Og det er mange av oss som mer en gjerne blir kvitt noen unødige kilo når vi skal pakke med oss alt vi har behov for på tur.

Hva med Lithium og kulde?

Batteri Ferda

- Du skal ikke hurtiglade et lithiumbatteri i minusgrader. Men batteriet Lithium Heat har en varmefolie mellom cellene. Så hvis du kobler på en lader vil deler av energien temperere batteriet, og når batteriet når null grader slår folien seg av, og man lader på vanlig måte, avslutter batterieksperten fra Skandinavisk Batteriimport, som er overbevist om at lithium er fremtidens batteriteknologi.

Ønsker du å skifte til lithiumbatteri? Ta kontakt med din nærmeste Ferda-forhandler.

Her kan du finne avdelingen nærmest deg! 

 

Kategori: Tips og råd

Relaterte artikler