Hvorfor jeg trives så godt i bobil? Her er ti gode grunner...

Publisert av Per Vie den 25. september 2019

Våren 2015 dro jeg på min aller første bobiltur sammen med en god kompis. I en Sunlight bobil utlånt av Ferda ble det et døgn som skulle endre mye i mitt liv. For da vi reiste hjem igjen var jeg solgt. Dette var noe jeg ville gjøre mye mer av, noe jeg også til gangs har gjort. 

 Av Per Vie

Hvorfor er bobil noe for meg? Her er ti gode grunner

  1. Friheten. Hvor jeg vil når jeg vil.

  2. Enkelheten. Less is more.

  3. Spontaniteten. Avgårde på et blunk.

  4. Variasjonene. Aldri en lik dag. 

  5. Det sosiale. Alltid trivelige folk å møte.

  6. Verdien. Ubetalelige opplevelser.

  7. Reisebudsjettet. Mange destinasjoner for pengene.

  8. Jobben min. Mitt rullende kontor.

  9. Alltid hjemme når jeg er borte. Som å ha huset mitt på ryggen.

  10. Helårsopplevelsene. Sommer som vinter.

Reis hvor du vil med en bobil fra Ferda Foto: Ruben Soltvedt      

Friheten. Hvor jeg vil når jeg vil!

Det å kunne fylle opp kjøleskapet, sette meg bak rattet, starte bilen og bare reise hvor jeg vil, når jeg vil og med hvem jeg vil – det kaller jeg en optimal følelse av frihet. Det å ha med meg alt jeg trenger uten å være avhengig av noe som helst – det er ekte frihet! 

Opplev ekte frihet i en bobil fra Ferda Foto: Ruben Soltvedt   

Enkelheten. Less is more.

I en bobil er det bare plass til akkurat det jeg trenger, og ikke noe mer. Det å ha lite å passe på, og alt jeg har behov for innen en armlengdes avstand er en enkelhet jeg setter stor pris på. Ikke fordi jeg er lat, men fordi enkelheten gir plass til øyeblikkene og opplevelsene. En god øvelse for de av oss som føler at vi har så altfor mye å forvalte og ta vare på. Verdt å prøve.

Opplev Norge med bobil fra FerdaFoto: Mats Grimsæth  

Spontaniteten. Avgårde på et blunk!

Så kommer jeg til kanskje det mest geniale. Hvis plassen jeg kommer til ikke er som jeg så for meg, utsikten fra bobilvinduet er litt feil, været er bedre et annet sted eller hvis jeg helt uten grunn bare velger å dra videre – bare å vri om nøkkelen og reise! Herlig!

Reis akkurat dit du vil med en bobil fra Ferda

Aldri en lik dag

Et annet viktig poeng med bobil er variasjonene jeg opplever fra tur til tur, fra dag til dag. Uansett hva jeg velger å gjøre, hvor jeg velger å reise - dagene blir aldri like. Morgendagen blir garantert annerledes enn dagen i dag. Og jeg kan fryde meg over det å ikke vite hva som møter meg rundt neste sving.

Aldri en lik dag med bobil

Det sosiale. Alltid trivelige folk å møte

Disse trivelige sjelene traff jeg på min tur innom Schleswig i Tyskland sommeren 2016. Så hvis du ønsker å være sosial møter du garantert nye spennende mennesker på din vei, for campinglivet i bobil er det mest sosiale du kan bedrive. Hvis du vil. Og skulle du velge å være for deg selv er det alltid en stille og rolige plass å finne. Eller du bare rett og slett lukker bobildøra og slapper helt av alene når det passer deg best.

Med en bobil fra Ferda kan du bli så lenge du vil på et sted

Verdien. Ubetalelige opplevelser

Mange hyttefolk snakker om at en bobil er dyrt mht verditap i forhold til å investere i for eksempel en hytte. Men hva er verdien på en opplevelse? Og hvis du setter stor pris på å oppleve nye steder er kanskje ikke diskusjonen om investering og penger så relevant lenger. Joda, klart det kan være lurt å få med seg verdiøkningen på hytta, men unike opplevelser har også en verdi i vårt korte og dyrebare liv - ikke sant? Og med bobil blir det mange av dem.

Opplev ubetalelige øyeblikk med en bobil fra Ferda

Reisebudsjettet. Mange destinasjoner for pengene

Da jeg reiste rundt i Europa i 9 uker sommeren 2016 besøkte jeg 50 fantastiske byer og steder i 10 forskjellige land, og det for et totalbudsjett mange bruker opp på en langhelg til New York. Og hvis du er flink til å lage mat selv kan du bo på de beste campingplassene uten å blakke deg. Så hvis du deler pengene du har brukt på en tur på antallet steder og opplevelser på turen kan jeg garantere deg at regnestykket er til å smile av. Og selv om ikke lommeboka jublet uhemmet underveis, så blir minneboka stappfull.

Hjemmekontor i en bobil fra Ferda

Jobben min. Mitt rullende kontor

For meg er det et stort pluss at jeg kan jobbe og utføre mine daglige oppdrag fra mitt rullende kontor. Og med Telenors FRIHET har jeg alltid datakapasitet nok til å gjøre alt jeg trenger på nettet, uansett hvor i verden jeg er. I tillegg er det fantastisk inspirerende å jobbe på et kontor som byr på nye omgivelser rundt meg fra dag til dag.

Stopp ved et vann. En bobil fra Ferda gir deg mange valg!Foto: Ruben Soltvedt   

Alltid hjemme når jeg er borte. Som å ha huset mitt på ryggen.

Ja, jeg må innrømme at dette med bobil har blitt mer en livsstil og et verdivalg for meg enn bare en fritidssyssel. For meg er dette den optimale måten å bo og leve på. Alt jeg trenger rundt meg på noen små og effektive kvadratmeter. Og jeg kan flytte hjemmet mitt akkurat når det passer meg.  

I en bobil fra Ferda kan du reise året rundt!Foto: Ruben Soltvedt

Helårsopplevelsene. Sommer som vinter.

Dagens bobiler er så teknisk bra at du kan bruke bobilen din hele året, hvis du ønsker det. Og skulle det være litt for kaldt i Norge er det bare å sette kursen sydover. På et par tre dager er du i vesentlig varmere strøk. Men det går veldig bra å bli værende i heimlandet og satse på fine turer i praktfullt vintervær også. I fjor vinter reiste vi på en herlig helgetur til Hemsedal i 20 kuldegrader, og vi hadde det godt og varmt i bobilen under hele turen.

Se mer fra turen til Hemsedal her.

Ble du tent på bobil?

Last ned Flemming Pedersens 9 gode råd for førstegangskjøpere:

Last ned 9 gode råd til førstegangskjøpere

Kategori: Ferie og fritid, Tips og råd, Familie og fritid

Relaterte artikler