Er det lønnsomt å leie ut bobilen?

Publisert av Mina Kleppan den 22. oktober 2024

Er det lønnsomt å leie ut bobilen?

Å leie ut bobil eller campingvogn kan være en svært lønnsom måte å tjene ekstra penger på. Ifølge Kåre Johan Røinås i Campr kan du potensielt tjene mellom 10 000 og 20 000 kroner per uke i høysesongen for bobiler.

Av Mina Kleppan

 

• Faktorer som bidrar til lønnsomheten
• Hvorfor leie ut via Campr?
• 9 tips til deg som skal leie ut
• Hva du bør huske på ved utlevering og innlevering

 

Kåre-Johan-Røinås-Campr_FotoMarieRosenborgMoen_6-1

 

Å kjøpe en bobil med hensikt å leie den ut kan absolutt lønne seg, spesielt hvis den brukes effektivt i høysesongen. Forutsetningen for at dette blir lønnsomt, er at du har god etterspørsel i leiemarkedet og benytter plattformer som Campr for å sikre jevnlige utleieperioder. I høysesongen kan en bobil leies ut for opptil 20 000 kroner per uke, noe som raskt kan dekke innkjøpskostnader og vedlikehold. Hvis bobilen leies ut flere uker per år, kan inntektene overstige de årlige kostnadene.

Faktorer som bidrar til lønnsomheten:

  1. Etterspørsel i markedet: Bobiler er svært etterspurt, spesielt i feriemånedene. Ved å tilby bobilen i disse periodene kan du maksimere inntekten.
  2. Skattefordeler: Du kan også få skattefradrag på kostnader knyttet til utleie, som for eksempel vedlikehold, forsikring og finansiering.
  3. Langsiktig avkastning: Over tid kan en bobil som leies ut jevnlig finansiere seg selv og gi fortjeneste.

Det er likevel viktig å ta hensyn til vedlikeholdskostnader, forsikring, og administrasjon av utleie, slik at du har et realistisk bilde av lønnsomheten. Hvis du klarer å balansere dette med jevne leieperioder, kan kjøp av bobil for utleie være en smart investering.

Les mer om skatteregler her

leieinntekt - tabell

 

Hva Campr tilbyr og hvordan de gjør det enklere å leie ut

Campr fungerer som Airbnb gjør for leiligheter.  Campr er en plattform som forenkler prosessen med utleie ved å koble utleiere med leietakere. Plattformen tar seg av mange av de administrative og praktiske aspektene rundt utleie. Campr sørger for forsikring, enkel administrasjon av utleieprosessen, markedsføring, og gjør det lett for deg som utleier å få oversikt over tilgjengelige leietakere. Dette gjør at du slipper mye av stresset rundt å finne leietakere selv og håndtere kontrakter manuelt.

Campr er utviklet av Ferda, som er en av Norges ledende bobil- og caravankjeder. Med ferda i ryggen tilbyr Campr kunnskap og support som få andre aktører kan klare å levere.

 

«Jeg liker tryggheten med 3.part betalingsløsning som Campr tilbyr. Tilgjengeligheten og kundeservice hos Campr er svært bra!» Per Tore B.

 

Forsikring inkludert

De aller fleste leieforhold gjennomføres uten noen problemer, men uhell kan skje. Campr har i samarbeid med Gjensidige Forsikring utviklet en utleieforsikring som er inkludert i alle utleieforhold. Forsikringen dekker de fleste utgiftene man kan få ved en eventuell skade. I tillegg betaler leietakeren et depositum før leieperioden. Les mer om forsikringen her.

 

Ønsker du å leie bobil? Les her!

 

 

Nyhetsbrev- vinter

 

4 grunner for å velge Campr

Enkel og sikker betaling
Ved hjelp av vårt svært gode betalingssystem foregår alle betalinger smidig og sikkert både for utleier og leietaker.

Inkludert forsikring
Campr tilbyr inkludert forsikring i alle leieavtaler via vår solide samarbeidspartner Gjensidige Forsikring. Les mer om forsikringen her.

Verifiserte brukere
Både utleier og leietaker identifiseres med BankId eller personlig identifisering av ansatte i Campr.

Hjelp til markedsføring
Campr sikrer at din enhet gjøres synlig for potensielle leietakere  gjennom sin portal  - helt gratis.

 

- Vi er svært fornøyde med Campr og alle løsningene plattformen tilbyr. Det er trygt å vite at alle brukere blir identifiserte før de kan sende en forespørsel og at betalingen skjer via et trygt betalingssystem. I tillegg er det en stor fordel at Campr har kundeservice som man kan kontakte hvis man har spørsmål eller trenger hjelp, forteller Mari og Jens Petter som leier ut sin bobil via Campr.  

 

Campr-bilde (1)

Frederick Stensbye arbeider som utleiekoordinator hos Campr. 

 

For å leie ut via Campr må du følge noen enkle steg:

  1. Registrer deg på Campr-plattformen.
  2. Legg inn detaljert informasjon om kjøretøyet ditt, inkludert bilder og pris.
  3. Campr hjelper med forsikring og betaling, og du godkjenner leietakere før avtale inngås.

 Har du flere spørsmål om utleie via Campr? Se svarene på de oftes stilte spørsmålene her

 

 

11 gode råd til førstegangskjøpere av bobil

 

9 tips til deg som skal leie ut

Når du skal leie ut bobilen for første gang er det viktig å bruke litt tid på å lage en god annonse. Campr sin utleiekoordinator, Frederick, gir deg sine beste tips:

  1. Ta gode oversiktsbilder: Det er ikke nødvendig å ta bilder av alle detaljer. Det viktigste er å vise alle rommene på en delikat måte. Husk å rydde bobilen og skru på lysene.

  2. God tekst: Skriv en tekst som skaper interesse og som får frem alle fordelene med bobilen. Kanskje bobilen har solcellepanel, sykkelstativ, markise, ekstra batteri osv? Det er også lurt å skrive beskrivelsen på både norsk og engelsk.

  3. Oppdater kalenderen: Husk å oppdatere kalenderfunksjonen, når bobilen skal være tilgjengelig for booking.
  1. Svar på henvendelser: Det er viktig å svare raskt på henvendelser. Hvis ikke finner de en annen utleier.

  2. Rydd bobilen: Rydd bobilen for unødvendig utstyr. Ha kun det aller viktigste i bobilen som f.eks kjøkkenutstyr.

  3. Legg til tilleggstjenester: Bruk tilleggstjeneste-funksjonen i annonseoppsettet. Ta ekstra betalt for utvask, sengetøy, campingmøbler, sykler, fortelt, henting eller levering av bobil og rengjøring av toalett.

  4. Sett av god tid: Det er lurt å sette av god tid til utlevering. Gå nøye gjennom funksjonene til bobilen, slik at du slipper unødvendige henvendelser fra leietaker.

  5. Forsikring: Meld i fra til forsikringsselskapet ditt at du skal leie ut bobilen. Du kan lese mer om forsikringen vår her.

  6. Ikke slett annonsen om vinteren: Mange planlegger sommerferien om vinteren. Det er derfor lurt beholde bobilen i plattformen hele året. Husk at du bestemmer når bobilen skal være tilgjengelig i kalenderen.

Campr

 

Hva du bør huske på ved utlevering og innlevering

Når du leier ut bobilen, er det viktig å sørge for at leietakeren er godt kjent med kjøretøyet før de tar det med seg. Ved utlevering bør du gå gjennom en grundig sjekkliste, vise hvordan de ulike funksjonene i bobilen fungerer, og dokumentere bobilens tilstand. Ta bilder av kjøretøyet både utvendig og innvendig for å unngå tvister om skader ved innlevering.

Innlevering av bobilen

Ved innlevering er det viktig å gå gjennom bobilen sammen med leietakeren for å bekrefte at alt er i orden. Sjekk for skader, og sørg for at bobilen er rengjort slik den var ved utlevering. Dette bidrar til en smidig avslutning på leieforholdet og minimerer risikoen for misforståelser eller konflikter.

Alt i alt kan utleie av bobil eller campingvogn være en svært god økonomisk mulighet, spesielt med støtte fra tjenester som Campr som gjør prosessen enklere og sikrere.

 

E-bok finanasiering

 

Sjekk ut Campr.no her!

Ønsker du å leie bobil? Les her!

 

Kategori: Tips og råd, Førstegangskjøper

Relaterte artikler