Einar solgte båten og kjøpte bobil

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 11. desember 2020

Etter 15 år som båteier fikk Einar Iversen et stort ønske om å oppleve mer av Norge og bestemte seg derfor for å teste ut livet på hjul. Noe han ikke har angret på!

Av Marie Rosenborg Wadahl

Einar Iversen har vokst opp i Karasjok på Finnmarksvidda, men flyttet sørover for å utdanne seg til ingeniør ved Universitetet i Agder. Etter endt utdannelse bosatte han seg i Sandnes hvor han jobber hos en entreprenør i byggebransjen.

Einar kjøpte en Dethleffs Globeline hos Ferda

 

På fritiden bruker Iversen mye tid ute i naturen og har stor interesse for sykling, ski, jakt og fiske. Målet for 2021 er å delta i Jotunheimen Rundt på sykkel, en distanse på hele 430 km, samt Offroad Finnmark på 300 km.

 

I en bobil fra Ferda kommer man tettere på naturen og alle opplevelsene!

 

Den aktive ingeniøren hadde båt i 15 år, men ble lei av å reise til de samme stedene år etter år. 
- Når man har båt, blir det ofte slik at man reiser til de samme plassene, dessuten er båtlivet også mer væravhengig. Flere av vennene mine har byttet fra båt til bobil og jeg ble derfor fristet til å gjøre det samme. Jeg hadde et stort ønske om å oppleve mer av Norge og kunne reise dit det er fint å gå fjellturer, sykle og gå på ski om vinteren, forteller Iversen engasjert. 

 

Einar solgte båten og kjøpte en bobil hos Ferda!

 

For litt over ett år siden solgte Iversen båten og kjøpte seg en splitter ny Dethleffs Globeline hos Ferda Ålgård. Den ferske bobileieren sier det var uvant å kjøre en stor bobil i starten. 
- Til å begynne med var det uvant å kjøre en bredere bil, siden man må passe mer på når man møter andre på smale veier. Men man blir fort vant til dette etter å ha kjørt noen mil.  Mitt tips til førstegangskjøpere er å teste ut ferieformen først ved å leie. På denne måten finner man fort ut om dette er noe man kan tenke seg å fortsette med. Da er det også lettere å finne ut hva slags utstyr man har behov for, sier den stolte bobilisten. 

Visste du at Ferda tilbyr utleie av bobiler og er størst på utleie i Norge?  Vi samarbeider med McRent, Europas største firma for utleie av bobiler. Hos oss får du leid bobil hos Ferda Grimstad, Ålgård, Jessheim,  Bergen, Bjerkvik og Nordkjosbotn. Finn ut mer om utleie her. 

 

Einar er godt fornøyd med bobilen sin kjøpt hos Ferda!

Flotte bilder tatt av Einar på tur i en bobil fra Ferda

 

Det var ikke helt uten grunn at Einar valgte en Dethleffs Globeline. Denne modellen er en flott bobil for de som liker fricamping. Bobilen har bakhjulstrekk som gir svært godt veigrep og man kommer seg frem på veier der andre ville fått problemer. Dessuten har Dethleffs Globeline chassis fra Mercedes . Den er blant annet utstyrt med en stor integrert skjerm i dashbordet, 7-trinns automatgir, romslig sittegruppe, kjøkken med gode oppbevaringsmuligheter, stort kjøleskap med fryser, stekeovn plassert over kjøleskapet, bad med dusj, enkle senger bak som kan gjøres om til en stor dobbeltseng og stort lasterom hvor det er plass til sykler, ski og annet utstyr. 

Se alle bobilene våre her.

 

Einar kjøpte en splitter ny Dethleffs Globeline hos Ferda

 

Einar forteller videre at han bruker bobilen nesten hver helg også om vinteren. 
- Det beste med bobillivet er friheten og at det er fleksibelt. Jeg synes det er flott at man kan reise dit man vil og endre planene underveis. Blir det dårlig vær er det bare å reise dit sola skinner. Om sommeren er det hyggelig å sitte ute og grille med gode venner. Favorittretten på tur er helgrillet entrecote eller fillet med bakte poteter og grønnsaker i aluminiumsform. 

 

Kom tettere på opplevelsene med en bobil fra Ferda

 

Man kommer også mye tettere på naturen og områder hvor det er fint å sykle, gå på ski eller til fots. Etter en lang tur er det herlig å komme tilbake for å nyte en god dusj og slappe av med god mat og drikke i bobilen, gjerne sammen med andre bobilvenner. I tillegg er det hyggelig å ha med min firbente venn på tur. Jeg har en liten hund som heter Doffen som er en trofast turvenn, smiler Einar. 

Du kan følge Einar sine turer på Instagram her.

 

Reis dit du vil med en bobil fra Ferda

 

Friluftslivmannen sier han har oppgradert strømløsningen i bobilen for å kunne nyte friheten til det fulle. 
- Jeg har utstyrt bobilen med to lithiumbatterier, en dynamo-hurtiglader og et solcellepanel, slik at jeg slipper å bekymre meg for om jeg har nok strøm når jeg fricamper. Under kjøring lader batteriene seg svært raskt ved hjelp av hurtigladeren. Det eneste jeg trenger å tenke på er tømming av septiktanken og gråvann, samt fylling av ferskvann og gass, sier Einar. 

Du finner alt du trenger å vite om strøm og batterier her. 

 

Det er fantastisk å kunne stoppe der man vil med en bobil fra Ferda!

 

Videre forteller bobileieren at det blir langtur til Lofoten, Senja og Alta når det blir varmere igjen.
- I sommer ble det tur tur til Helgelandskysten og jeg var innom mange idylliske plasser. Det er dessuten verdt å nevne Kjeåsen i Eidfjord, Aurlandsdalen, Aurlandsfjellet, Kongeveien over Filefjell, Syv søstre, Dønna, Sylan, Grimsdalen og Gaustadtoppen som turmål. Jeg besøkte også disse stedene, det var en flott opplevelse og jeg var heldig med været under hele turen. Jeg er glad for at jeg ventet med turen til Lofoten og Senja til neste år, siden det ville blitt for mye på en gang. Det er viktig å ta seg god tid og stoppe underveis på steder man ikke har vært før, poengterer Einar. 

- Til slutt har jeg fem kjappe spørsmål til deg, Einar!

Sykkeltur eller fjelltur til fots?
-Fjellturer

En god bok eller film?
-Film

Parkere ved sjøen eller et fjellvann?
-Fjellvann

Campingplass eller fricamping?
-Fricamping

Sommer eller vinter?
-Sommer 

 

Med en bobil kommer du mye tettere på de fantastiske naturopplevelsene!

Vurderer du å teste ut livet i bobil?

Finn ut mer her

Kategori: Ferie og fritid, Kundehistorier

Relaterte artikler