Hvorfor bybobil? Perfekt for meg og turene mine!

Publisert av Per Vie den 29. mai 2019

En bybobil er liten nok til at den er enkel å manøvrere på smale skogsveier og trange bygater, og stor nok til å få den gode bobilfølelsen, med alt jeg har behov for av utstyr og fasiliteter rundt meg. Dessuten har bilen en kjørekomfort som en personbil - og vel så det!

Av Per Vie

I løpet av min relativt korte, men svært så aktive bobilkarriere har jeg hatt gleden av å kjøre flere forskjellige bobiler. Og etter god erfaring fra rundt 9000 mil på veien på fire sesonger er det ingen tvil om hvilken type bobil som passer best for meg. I hvertfall frem til nå.

Less is more

per-i-kontoret-1-2

Bobilen er både mitt rullende hjem, atelier og kontor når jeg er på tur, der jeg har alt jeg trenger bare en armlengdes avstand unna.

For meg handler livet i bobil om så mye mer enn å ha ei hytte på hjul. Det har i høyeste grad også blitt en livsstil, og det å oppdage hvor lite jeg egentlig klarer meg med for å ha det veldig bra har rett og slett vært en aha-opplevelse. Jeg har med meg bare akkurat det jeg trenger, og jeg savner ingen verdens ting underveis, bortsett fra mine nærmeste når jeg er borte i mange uker. 

Genialt for én, plass nok til to og mulighet for tre.

Tallinn 7

Der det er hjerterom er det mer enn nok husrom, og i fjor sommer hadde jeg med meg Pia på bobiltur til Øst-Europa i en Knaus Box Life 600 bybobil. Og for en tur det ble!

Westfalia seng-1

Dette bildet viser en Westfalia bybobil med to enkeltsenger bakerst i bilen. En bybobil under seks meter har som oftest tverrstilt dobbeltseng. Noen bybobiler har også en mulighet for å gjøre klar en ekstra seng foran i bilen. Dette er samme type bybobil som jeg kjørte rundt i Europa med i 2016.

Siden jeg reiser så mye alene er en bybobil mer enn stor nok for meg. Men i fjor sommer fikk jeg også testet hvordan det var å være to i en såpass liten bobil. Jeg tok med meg min kjære samboer på en femukers tur rundt i Øst-Europa. Og det gikk virkelig over all forventning! Det ble en utelukkende positiv opplevelse. Nå gleder jeg meg bare til neste gang Pia har anledning til å bli med meg på tur.

Har med oss eget gjesterom

PS! I påsken var vi en tur innom hytta til min kjære datter på Sørlandet. Det var fullt hus da vi kom, men hva gjorde vel det? Vi hadde jo med oss vårt eget ferdig oppredde soverom på hjul. Så med bobil er vi alltid klare for å besøke venner og familie, uten at vertskapet må svinge seg rundt og gjøre plass til oss. Genialt!

 

Fremkommelig og praktisk

Obidos 3

Enklere å finne parkeringsmuligheter når bilen er mindre. Her midt i den lille byen Cascais fra turen i Portugal før jul.

Hvis du, som meg, liker å kjøre langs smale skogsveier, fricampe litt utenfor allfarvei, besøke sjarmerende småbyer og parkere der andre vanlige biler kan parkere - velg bybobil. Og drømmer du om å kjøre langs vakre Helgelandskysten, og har en bybobil på under 6 meter vil også lommeboka smile hver gang du skal ta en ferge. Og ferger er det mange av langs den fantastiske kysten vår.

Porto Covo 58

Fricamping ytterst på klippekanten i byen Porto Covo i Portugal. Tettere på havet er det ikke mulig å komme med bil. 

Harstad - Lofoten 52-1-1

Her fra en av flere turer til praktfulle Lofoten. 

Kjørekomfort som en personbil. Og vel så det!

IMG_4061

Ja, jeg smiler! Ikke rart, for å kjøre denne byboblilen er en fornøyelse.  Før jul kjørte jeg 1100 mil på snaue fem uker med en Knaus Box Star 630.

En bybobil er like komfortabel å kjøre som en personbil, spør du meg. Kanskje bedre. Når jeg er på langturene mine sitter jeg ofte og kjører i syv-åtte timer i ett strekk, og min erfaring er at jeg på lengre strekninger blir mindre sliten av å kjøre bobilen enn å kjøre vår Citroen privatbil. Den har knallgode seter, jeg sitter høyt og nyter turen gjennom panoramavinduer. Og viktig for meg - det er minimalt med kjørestøy, selv i høy hastighet. 

Kompakt og arealeffektivt

ktg-2017-2018-weinsberg-carabus-fire-durchschuss-1158

Du vil bli overrasket over hvor god plass det er i en liten bybobil. Bare se her! Dette er interiøret i en Weinsberg CaraBus Fire Editon.

En bybobil er en funksjonell, kompakt og lettkjørt type bobil som mange også velger å bruke som bil nummer to når man ikke er på tur. Ikke så rart., for her er det god plass til fire. Og tar du steget du inn i en bybobil vil du finne de fleste fasiliteter som en større bobil har, utstyrt med både kjøkken, bad, oppholdsrom, soveområde og gode lagringsmuligheter, bare litt mer kompakt og arealeffektivt.

Så da vet du litt mer om bybobil og hvorfor det har vært riktig for meg. Hvilken type turer du vil reise på og hvor mange som skal på tur er selvfølgelig avgjørende for ditt valg.

God sommer! Hilsen Per 

LES OGSÅ: Vurderer du å kjøpe bobil? Dette må du tenke på.

Varianter og valgmuligheter

ktg-weinsberg-2017-2018-carabus-models-1925-2-rz_72dpi_lowres

Det er mange bybobiler å velge mellom, både når det gjelder merker, lengde på bilen, interiør, utstyr og antall sengeplasser. 

 

Kategori: Tips og råd

Relaterte artikler