10 gode grunner til å kjøpe bobil i 2024

Publisert av Mina Kleppan den 20. desember 2023

10 gode grunner til å kjøpe bobil i 2024

Har du drømt om å eie din egen bobil i lang tid, eller har du nylig oppdaget de utallige fordelene med å reise rundt med en bobil? Hvis du vurderer å investere i en bobil i 2024, kan disse grunnene være med på å avgjøre valget ditt.

Mange opplever stram økonomi i dagens situasjon, og det kan være nødvendig å tenke annerledes når det gjelder feriebudsjettet. Med et feriehjem på hjul får du feriefølelse hele året! Bobilen kan brukes til korte utflukter i hverdagen og i helger hele året. Fortsatt usikker på om du skal investere i en bobil? Disse 10 gode grunnene kan kanskje overbevise deg.

Av Mina Kleppan

 

1. Gjør turen til utlandet billigere med bobil 

Sammenlignet med et vanlig ferieforbruk i løpet av året, er det å kjøpe en bobil en økonomisk ferieform som er oppnåelig for mange. En uke i Syden med familien kan fort bli dyrt, og fly-, buss- og togbilletter er heller ikke gratis. Ved å investere i en bobil, investerer du dessuten i ferier og helger hele året, og i tillegg kan du reise til Syden på sommerferie (med bobil)! Du slipper å betale mye for overnatting på hotell. Med en bobil har du mange muligheter til å overnatte rimelig ved havet i Kroatia, Spania, Italia eller Frankrike! Og du kan til og med besøke flere land på reisen!

 

2. Opplev Norge og besøk turistattraksjoner uten å tømme lommeboka

Norge kan være dyrt å feriere i. Pengene flyr fort når man må betale for hotellovernattinger og spise ute. Med en bobil kan du derimot reise akkurat dit du ønsker i landet, uten å tømme lommeboken. Du har med deg et fullt utstyrt kjøkken, bad, soverom og stue på turen! Du kan handle på butikken og lage mat som passer til ditt budsjett. Bruk heller pengene på hyggelige opplevelser og morsomme aktiviteter. Og ikke minst: du kan endre planene underveis, og reise dit været er best.

 

Bobil på norsk turistvei

 

3. Glad i friheten camping gir deg? Bobil er tryggere og mer komfortabelt enn telting  

Hvis du liker camping, men er lei av teltlivet, bør du vurdere en bobil. Du beholder friheten, men får en mer komfortabel løsning som gir deg tryggere overnatting. Bobiler kan låses, noe som gir ekstra sikkerhet mot uvedkommende. Med en bobil kan du nyte friluftslivet uten å gå på kompromiss med komforten.

4. Fleksibelt kontor hjemme eller på reise

Bobilen gir deg ikke bare et sted å overnatte, men fungerer også som et praktisk hjemmekontor når du trenger ekstra plass eller ønsker å arbeide fra andre steder. Den gir deg muligheten til å kombinere jobb og ferie på en fleksibel måte. Enten du trenger et rolig sted for konsentrasjon, eller ønsker å nyte varierte omgivelser, gir bobilen deg friheten til å velge hvor du vil jobbe.

Spesielt for de som er mye på reise i jobbsammenheng, gir bobilen en ekstra fordel: Du kan nyte komforten av å sove i din egen seng hver natt. Dette gir deg en stabil base mens du er på farten, og du trenger ikke bekymre deg for å tilpasse deg nye overnattingssteder. Med bobilen som ditt mobile hjemmekontor får du både den profesjonelle effektiviteten og den personlige komforten, uansett hvor jobben eller eventyret tar deg. 

Les mer om bobil som arbeidsplass her!

Kontor i bobil

 

5. Komfort all slags vær

En bobil gir deg den ultimate fleksibiliteten til å reise uansett vær og sesong. De fleste moderne bobiler fungerer godt også på vinterstid. Du kan utforske nye steder, og være forberedt på ulike værforhold. Dette gir deg muligheten til å oppleve naturen og landskapet i ulike atmosfærer, samtidig som du alltid har et komfortabelt tilfluktssted på hjul. 

Selv om du har sjekket værmeldingen og valgt destinasjon med sol og fint vær, må du være forberedt på overraskelser. Hvis det skulle dukke opp en uventet regnskur, trenger du ikke bekymre deg. Med en bobil kan du nyte komforten inne i den varme og koselige bobilen, eller velge å reise videre til et sted med bedre vær.

Les mer om hvilke bobiler som fungerer best på vinteren her.

KOmfort

 

6. Mange opplevelser er helt gratis

Med en bobil er du tett på naturen, og du kan parkere slik at du våkner opp til fantastiske landskap og naturopplevelser rett utenfor døren. Og dette koster ingenting! Er du glad i ulike aktiviteter og allerede har det utstyret du trenger, har de fleste bobiler god lagringsplass, noe som gjør det enkelt å ta med deg utstyret du trenger for fotturer, sykling eller vannsport.

Sykkel

 

7. Borte bra, men hjemme best? Sov i egen seng hver natt - besøk nye steder hver dag!

Når du er på farten, er det ikke uvanlig å savne komforten du har hjemme. Hotellrom kan by på utfordringer, fra merkelige lukter på putene til ubehagelige senger. Med en bobil er dette imidlertid en bekymring du kan legge bak deg. Du har din egen pute, din egen seng, og du kan tilberede maten slik du liker den. Det gir en unik følelse av å være "litt hjemme" uansett hvor du reiser, og du er uthvilt og klar til nye opplevelser hver dag.

 

New call-to-action

 

8. Nye vennskap venter rundt neste sving 

Å treffe nye mennesker er en av gledene ved bobillivet! Hvis du er på utkikk etter nye vennskap, trenger du ikke lete lenge. På en campingplass er fellesskapet ofte åpent og innbydende, og det tar ikke lang tid før du befinner deg i hyggelige samtaler med likesinnede. Enten det er ved bålet, ved grillen eller på en felles aktivitet, er det enkelt å komme i kontakt med andre eventyrelskere.

Og hvis kjemien ikke stemmer med de første du møter, er det ingen grunn til bekymring. Med bobilen kan du enkelt pakke sammen og kjøre til neste plass, hvor nye muligheter for vennskap venter. Livet på veien gir deg derfor ikke bare friheten til å utforske steder, men også sjansen til å knytte sterke bånd med mennesker som deler din lidenskap for eventyr.

Vennskap

 

9. Besøk slekta, uten å trenge deg på   

Hvis du ikke får møtt familie eller venner så ofte som du ønsker, kan det være flere grunner til det. Noen har kanskje begrenset plass og kan ikke ta imot gjester, mens andre har romslige hjem, men alle soverommene er allerede opptatt av familiemedlemmer. Med en bobil løser du dette problemet på en enkel og praktisk måte.

Bobilen gir deg friheten til å være nærmere familien uten å måtte bekymre deg for plassmangel eller forstyrre deres daglige rutiner. Samtidig får du ha ditt eget lille private rom, slik at du kan nyte kvalitetstid med familien eller venner, og samtidig få litt tid for deg selv hver dag.

 

Besøk familien

 

10.  Bobilen er alltid klar for spontane turer

Du trenger ikke å pakke ut og inn fra bobilen hver gang du reiser til et nytt sted. I bobilen kan du ha det viktigste liggende i skap og skuffer, slik at alt du trenger er å ta med deg mat fra kjøleskapet eller handle underveis.  Du kan bestemme deg på kort varsel, og være klar for en helgeutflukt uten mye planlegging. Du trenger heller ikke bekymre deg for om det er ledig hotellrom dit du vil reise. Og om du heller vil overnatte utenfor allfarvei, er alle muligheter åpne for det med egen bobil.

 

Vurderer du å kjøpe bobil? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å velge rett modell!  

Det finnes flere ulike typer bobiler å velge mellom; halvintegrert, helintegrert, bybobil og alkovebil. Hvilke sengeløsninger skal bobilen ha? Trenger du noe ekstrautstyr til bobilen? Skal du kjøpe ny eller brukt bobil? 

Føles det litt overveldende å skulle velge eller vil du rett og slett bare finne ut mer om bobiler og alle mulighetene ? Ta kontakt med oss i Ferda, så hjelper vi deg videre.  

 

E-bok finanasiering (2)

Les hvordan du kan finansiere bobildrømmen på 1-2-3!

Hva koster det egentlig å eie en bobil eller campingvogn? Vi har laget en e-bok med gode tips til deg som vurderer å kjøpe. 

Last ned e-boka her

 

Kategori: Tips og råd

Relaterte artikler