Eksotisk strandperle i Trøndelag

Publisert av Mina Kleppan den 14. april 2023

Stokkøya Strandhotell – eksotisk i Trøndelag

Fosenhalvøya har fått mye oppmerksomhet på grunn av de omdiskuterte vindmøllene som er plassert der. Vi reiste ikke dit for å se vindmøllene men hadde fått et tips om strandperlen helt ytterst på Stokkøya, nærmere bestemt på Hosnasand, 2,5 timers kjøring nord for Trondheim. 

Av Mina Kleppan

Stedet er unikt både i norsk og internasjonal sammenheng. I Aftenposten vinteren 2023 ble Stokkøya presentert blant de 10 steder man bør oppleve., noe vi kan skrive under på.

 

STOKKØYA_-768x480-1

Moderne arkitektur i vill og vakker natur

Du kommer hit etter en kjøretur over grankledde Fosen. Veien svinger seg rundt mellom trange fjorder – helt til du møter havet og den 525 meter lange Stokkøybrua.

Dette er kanskje en av regionens mest eksotiske opplevelser. Her finner du kombinasjon av spesiell arkitektur og vill og vakker natur. I Strandbaren får du servert både lunsj og middag av topp kvalitet. På fine dager blir det fort fullt, og det kan være lurt å booke bord.

 

Klatre-Stokkøya-1

 

Aktiv eller avslappende ferie

Den 400 meter lange nydelige sandstranda innbyr til strandvolleyball, rusleturer i strandkanten eller soling og bading på gode sommerdager.

Hvis du er ute etter en aktiv ferie, finnes det mange alternativer å velge i når du besøker Stokkøya Sjøsenter. Her kan du leie kajakk, seiljolle eller SUP-brett (stand up paddle). Det er også mulig å leie båt med skipper som tar dere med ut på fiske. Ønsker du å utforske mer av naturen er det et fint utgangspunkt for vandre- eller sykkelturer.

 

Overnatting eller camping

Stokkøya_4

 

Ved Strandhotellet kan man slå opp telt, om man ikke ønsker å booke overnatting i Strandhotellet. 
Det er få bobilplasser ved strandhotellet, men Stokkøy Marina tilbyr bobilparkering en kort spasertur fra stranden, og parkeringen ligger fint til ved vannet. 

 

Stokkøya_6

 

Ferskt brød til frokost

Hos Stokkøy Bakeri like ved marinaen får du kjøpt nydelige, ferske kanelsnurrer og annen bakst på morgenen. Bakeriet ble kåret til Årets Bakeri 2022 for sin viktige rolle i lokalsamfunnet. (foto: Stokkøy Bakeri)

 

Stokkøy Bakeri

 

Solnedgang til kvelds

Vi var heldige og fikk oppleve 3 dager med 25-30 grader og blå himmel på denne plassen - det er vel ingen garanti for at vi vil oppleve det igjen, men stedet er vel verdt et besøk og er sikkert spektakulær også under andre værforhold.

 

Stokkøya-Solnedgang-1

 

Kategori: Norges-turer, Reisetips

Relaterte artikler