Med bobil i Frankrike

Publisert av Per Vie den 11. februar 2015

For en billig penge ligger alle Frankrikes vingårder for dine føtter. Se for deg at du kjører bobilen opp en vakker allé mot et pittoresk hus på den franske landsbygda. Rett bortenfor ser du rad på rad med lekre vinranker og kanskje noen oliventrær. Etter hvert som du nærmer deg stedet dere skal parkere i dag, kjenner du lukten av nybakt brød. Det føles litt som å komme hjem, midt på landsbygda i Frankrike.

Finn den perfekte bobilen for deg her.

Den drømmen kan faktisk bli virkelighet! Du må bare skaffe deg France Passion Stopover Guide som gir deg overnattingsrett hos flere hundre vingårder i Frankrike. France Passion Stopover Guide koster ca 250,- som jo er veldig billig. Vingårdeierne krever ingenting for disse besøkene men de ønsker at du deltar på vinsmaking. Det er opp til deg om du vil kjøpe vin eller ikke, men det er jo kjekt med en flaske vin som kan stå i hylla når du kommer hjem, og minne deg på den sommeren dere var på vingård i Frankrike.

Frankrike 2.jpg Stort nærmere de lokale råvarene går det vel ikke ann å komme. Foto: France Passion

 

Hvorfor bør du velge France Passion?

Når man reiser rundt i Europa med bobil har man muligheten til å treffe landets beboere der de er. Man kan få autentiske opplevelser og se sider av Frankrike som vanlige turister ikke nødvendigvis får med seg. I guiden du får når du betaler, står det masse informasjon om de forskjellige stedene du kan besøke, og du finner informasjon om hvilke vingårder det finnes engelskspråklige.

Det er også greit å finne informasjon om hvilke vingårder som passer dine behov. Om du ønsker de autentiske, små vingårdene hvor bonden tar deg med ned i spennende grotter som fungerer som vinkjellere, til de store og mer kommersielle vingårdene hvor du finner store butikker fylt til randen av vin.

Hva bør du vite før turen?

Det er viktig å huske på at vingårdene ikke er laget som campingplasser. Dette betyr i praksis at du ikke får samme muligheter på vingårdene som på campingplassene når det gjelder oppkobling til strøm og tømming av toalett og spillvann. Derfor er det viktig at du har gjort så mye som mulig unna før du kommer til vingården.

Her kan du kjøpe France Passion Stopover Guide!

Det finnes ikke så mye regler for disse vingårdene, men det som finnes står i guiden. Det er allikevel greit å huske på at man skal vise hensyn til og respektere de som bor og jobber på vingården. Så sørg for at du ankommer vingården til normal tid, og ikke midt på natta. Ikke glem at dere bor på privat grunn, så en grei regel er å ikke gjøre ting du ikke ville ha gjort hjemme. Ikke fest til sent på natt og slipp hunder ut i tide og utide. Det eneste som egentlig forventes er at dere hilser på vertskapet når dere kommer, og gir beskjed når dere drar.

Frankrike 3.jpg Tenk å oppleve en solnedgang mens du sitter i campingstolen utenfor bobilen og drikker den lokale vinen. Foto: France Passion.

 

 

Kategori: Ferie og fritid, Tips og råd

Relaterte artikler