Blogg

- Vil du ha DAB+ radio i bobilen din? Vi hjelper deg!

Posted by havard nilsen on 24.jan.2017 07:55:57

- Ta kontakt med oss, enten du holder til i Nord-Norge eller Sør-Norge, sier Trygve Andersen, teknisk leder på vår avdeling i Grimstad. Han og staben hans er i full sving med å hjelpe alle som vil montere DAB-radio i bobilen. 

I løpet av 2017 skal FM-nettet stenges for riksdekkende stasjoner over hele landet. Og først ute var Nordland, som 11. januar gikk over til DAB. Etter Nordland stenges FM-nettet i Trøndelag, Møre og Romsdal av NRK 8. februar og av P4, Radio Norge med flere 21. april. Deretter stengers FM-nettet i Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland i april og juni, og Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder i juni og september i Østfold. Deretter Vestfold, Oslo og Akershus i september og desember og til slutt slukkes FM-signalene i Troms og Finnmark 13. desember 2017.

Det er de riksdekkende radiostasjonene som slukkes i FM-nettet. Lokalradio skal fortsette å sende på FM. Samlet vil det bli 25 riksdekkende radiokanaler tilgjengelig på DAB, eller DAB+ som dagens teknologi kalles.

Les mer om digitalradio og overgangen til DAB-nettet her på bobilverden.no

Hvilken type radio skal du velge?

Har du en DAB-radio fra før kan du selvfølgelig bruke den i bobilen din, men ønsker du deg DAB-radio også foran i bobilen er det noen viktige ting å huske på.

 

DAB 2 Hva passer for din bil? En enkel DIN-radio?

 

Dersom du oppgraderer radio i førerhuset har du to hovedvalg - enten oppgradere med adapter eller installere ny radio. Valg av radio og antenne bestemmes av hvor i bobilen radioen sitter og hva slags type bobil du har. Hva vil du ha? Og hva passer i bilen din?

 

DAB 3 ...eller vil du ha en dobbel DIN med skjerm, ryggekamera og navigasjon?

 

- Men uansett, ta kontakt med oss. Vi finner den beste løsningen for deg, sier Trygve Andersen, som stolt kan fortelle at vi nå også dekker Nord-Norge med våre nye avdelinger i Nordkjosbotn, Bjerkvik og Fauske, tidligere Bobilnord.

Les mer om DAB+ i bil her på medietilsynet.no

Bestill time idag!

Sør-Norge 970 55 666
Nord-Norge: 48 88 66 55

eller bestill time her på vår hjemmeside.

Søk i bloggen