- Vi selger reiseopplevelser i landets vakreste landsdel

Publisert av Per Vie den 20. juni 2020

Etter praten med Kjell Sørensen og Ketil Johansen på Caravanmessen i Lillestrøm i september har det gått fire måneder, og Bobilnord har i mellomtiden blitt del av Sørlandets Caravansenter (som nå heter Ferda), noe de to glade nordlendingene er strålende fornøyde med.

Av Per Vie

- Fantastisk spennende, sier Ketil og Kjell, som er overbevist om at oppkjøpet av Bobilnord blir en sterk tilvekst til kjeden Ferda.

- Med våre seks butikker er vi nå landets klart ledende aktør, og Nordland er faktisk en av de aller største markedene i Norge. Og med avdelingene i Fauske, Nordkjosbotn og Bjerkvik dekker vi de tre mest sentrale knutepunktene i Nord-Norge, så det kan ikke bli bedre, poengterer gutta fra nord.

- Og dere ligger i landstoppen når det gjelder salg av bobiler?

- Ja, i forhold til innbyggertall har vi et meget godt salg. Du skjønner, fritid betyr enormt mye for folk i nord, og vi er en type folkeslag som liker å feriere mye. Så har vi jo fantastisk natur rundt oss på alle kanter, så vi trenger ikke å kjøre milevis i flere døgn for å komme oss på en fin helgetur.

- Når begynte dere i denne bransjen?

- Jeg begynte med salg av campingvogner og bobiler i 2003, og kom til Bobilnord i 2013. Og da startet vi avdeling Bjerkvik, forteller Kjell.

- Enn du da Ketil?

- Jeg begynte i Bobilnord i 2002. Han Even, som drev Bobilnord før, ringte på døra mi en dag da jeg var i permisjon, og han spurte om jeg kunne hjelpe han på ei messe. Jeg sa ja, og siden kom jeg aldri der ifra, ler Ketil.

- Har dere to jobbet sammen lenge?

- Det begynte vel i 2013. Men for en ekspansjon det har vært de siste åra! Vi har vært med på en rivende utvikling, og det har også skjedd enormt mye med tanke på løsninger, og ikke minst med motor og drivverk på bobilene, sier Kjell, før han forlater oss for å gi litt ekstra service til noen vitelystne messegjester.

 

Bobilnord, Kjetil og Kjell Ketil Johansen og Kjell Sørensen på Caravanmessen i Lillestrøm 2016.

 


- Og dere bor jo midt i det vakreste og mektigste Norge har å by på, spør du meg!

- Ja, helt klart. Det er mange som reiser ut av landet vårt, men enda fler som velger å reise rundt i Norge, og spesielt Nord-Norge. Ikke så rart. Vi bor jo i landets vakreste landsdel i verdens vakreste land, sier Ketil stolt.

- I 2016 hadde vi ekstremt mange utlendinger på besøk her oppe i nord, og de kom tidlig på sesongen. Tyskere. østerrikere, spanjoler - mange nasjonaliteter som ikke hadde noe særlig erfaring med å kjøre langs veiene vi har i nord. Vi har ikke akkurat de beste og bredeste veiene, så vi har hatt mye speilbytte hos oss. Ny rekord, opp til sju speilbytter på én dag, forteller Ketil.

- Kjører du bobil selv, Ketil?

- Det gjør jeg, men jeg har ingen egen bil. Vi jobber så mye på sommeren at vi får ikke tid til å kjøre selv. Men da unga var mindre tok vi noen turer vinterstid til Sverige for å kjøre på ski. Helt perfekt. Da parkerte vi tett på slalomanlegget, så unga hadde kort vei til bakken, mens vi voksne koste oss ved bobilen. Vi har også farta en del rundt med bobil på fotballturneringer og håndballturneringer og sånt, forteller Ketil.

- Før jeg dro på tre måneders tur rundt i Norge i 2015 hadde jeg omtrent ikke satt mine bein i en bobil. Men du verden, så overraskende behagelig det var å kjøre og håndtere en sånn bil! Fikk også mange gode tips underveis fra mer erfarne bobilfolk.

- Ja, det har blitt så bra kjørekomfort at de fleste blir positivt overrasket da de for første gang setter seg bak rattet i sin nye bobil, sier Ketil.

- Og kommer du som ny og sliter litt på en campingplass er det bare å slappe av. Alle vil hjelpe deg, og jeg kan love deg at selv om du aldri har truffet de som hjelper deg før, så holder du kontakten med dem etterpå. Trivelig og inkluderende mennesker, bobilfolket.

LES OGSÅ: Bobilnord er nå en del av Sørlandets Caravansenter

FAUSKE

- Hva tror du er grunnen til at så mange velger å kjøpe bobil fremfor båt eller hytte?

- Vi selger reiseopplevelser, og friheten i det å kjøre når du vil hvor du vil. Du er din egen herre, helt uavhengig av alt og alle andre. Så det å få være med på å realisere fritidsdrømmene til folk, det er stort!

Ikke rart disse gutta gjør det godt, tenker jeg, og mimrer tilbake til min bobiltur sommeren 2015 og alle ildsjelene jeg traff der oppe i nord. Folket og naturen i Nordland, Troms og Finnmark gjorde inntrykk for livet. Så en bobiltur nordover anbefales på det varmeste.

REISETIPS?
Klikk deg inn her og skroll deg ned til turene mine rundt i Nord-Norge.

Kategori: Aktuelt om oss, Blogg