Tilbake langs Helgelandskysten i postkortvær!

Publisert av Per Vie den 11. juli 2015

Jeg er på track igjen med Helgelandskysten og fylkesvei 17, og mens jeg kjører i knallvær mot Bodø tenker jeg hvor heldig jeg er. Det å bo og jobbe i en liten  bobil går smertefritt, og jeg trives bedre og bedre - etter fire uker på veien! Og når været gir meg Helgelandskysten i sin beste utgave - da er det bare å nyte hver meter av turen.

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager.
Se film fra turen mellom Aldersund og Bodø nederst i artikkelen.

Ord overflødig. Nyt bildene jeg tok fra jeg dro fra Aldersund og hele veien frem til Bodø dagen etter. To praktfulle fergeturen, der jeg fikk oppleve å passere polarsirkelen på den første fergeturen mellom Kilboghamn og Jektvik.

Bodo 1

Bodo 2

Bodo 3 På fergen fra Kilboghamn til Jektvik passerer jeg polarsirkelen!

Bodo 5

Bodo 6 Fra fergeleiet mellom Ågskardet og Forøy...vakkert!

Bodo 7

Bodo 8 Utsikt mot Saltfjellet og Svartisen

Bodo 9

Bodo 10

På Reipå ca 12 min syd for Bodø finner jeg meg en fin plass for natta.

Bodo 15 Reipå Camping ønsker meg velkommen :)

Bodo 11

Reipå Camping - stille og rolig i vakkert nordlandslandskap.

Bodo 14Heidi Pettersen og Bjørn Hansen bor i hovedhuset på campingplassen som de har drevet i 10 år. De overtok en nedslitt plass som de har rehabilitert til et praktsted, der de også har bygget 3 nye hytter og tre nye leiligheter pluss nytt sanitæranlegg de seneste åra.

- Noe småhytter er uten innlagt vann, men kort vei til do og dusj, og veldig populære hos de som vil ha det enkelt, sier Bjørn.

De fleste drivere av campingplasser jeg har besøkt har ingen bakgrunn fra campinglivet før de tilfeldig havnet i denne bransjen, og Heidi og Bjørn er intet unntak.

- Jeg har vært sjømann, og Heidi har også jobbet på havet i masse herrens år, flirer Bjørn.

- Så tilfeldighetene råder, men vi trives veldig godt med dette. Masse trivelige folk som kommer hit, som kommer igjen og igjen. Og nettopp det sosiale er det beste ved denne jobben. Så er vi vår egen herre, selv om det aldri blir sommerferie på oss.

Jeg er nysgjerrig på hva jeg har av fjell rundt meg, og Heidi og Bjørn forklarer at bak bilen finner jeg fjelltoppene Bjørntinn og Skjeggen, og alle toppene går det tursti til, med postkasse på toppen, som folk skriver en hilsen i.

Bodo 13

- Dette er en campingplass for de som vil ha det stille og rolig. Vi hadde en fotballcup her, og da det var 130 lag her i bygda, Da var det liv i leiren! Men vi får også besøk av folk som har slekt i kommunen, og velger å bo her noen dager eller uker mens de besøker slekta, forklarer Bjørn. De holder åpent hele året, og om vinteren er det mest firmaer som har oppdrag i området som bor her.

Det åpne og gjestfrie paret merker også en formidabel økning på bobiler, så de laget 16 nye plasser tre år siden der jeg står med bilen min. Også antall syklister har økt, og regner det vil de leie den minste hytta for natta.

- Vi stortrives med dette livet, sier Bjørn, og Heidi nikker og smiler. Ingen tvil om at disse to elsker jobben sin. Det har vært godt å være gjest her, Jeg takker for et veldig fint opphold, og reiser videre mot Bodø.

Les mer om campingplassen til Heidi og Bjørn ved å klikke her.

Bodo 16

Bodo 19 Over Saltstraumbrua
Bodo 17 Utsikten fra dagens endestasjon

Det ble Bodøsjøen Camping på grunn av god internettforbindelse, kort vei til flyplassen og utsikten fra nederste delen av plassen.
I morgen kommer Pia til Bodø med fly, og vi reiser til Moskenes med ferge sammen. Gleder meg stort til å oppleve Lofoten!

Se filmklipp fra hele turen fra Aldersund til Bodø her....

Klikk her og følg reiseruta på kartet!

 

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler