Team Rynkeby sykler for livet. Og Ferda er med som sponsor.

Publisert av Per Vie den 6. juli 2020

Team Rynkeby - God Morgon er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til barn med alvorlig sykdom. I Norge går de innsamlede midlene til Barnekreftforeningen, og Ferda er selvfølgelig med og støtter dette fantastiske prosjektet.

Av Per Vie
Bilder: Thomas Nørremark

Vilhelm Varnes, Team Rynkeby– Fredag 28 juni går starten med brask og bram fra Rådhusplassen i Oslo. Og i år stiller vi med ni norske lag og nærmere 300 syklister pluss alt vi trenger av serviceteam underveis, forteller Vilhelm Varnes, kaptein på Østfold-laget. 

Selve rittet starter på Rådhusplassen i København på lørdagen, der alle deltakerne fra Norge slår følge med de danske og svenske lagene på veien mot Paris.

STIFTET I 2002

Team Rynkeby - God Morgon ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten 
Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

Ferda sponsor Team Rynkeby 3

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter ga også sin støtte. Faktisk var deltakerne på historiens aller første Team Rynkeby - God Morgon-lag så flinke til å skaffe sponsorer at overskuddet viste seg å bli på hele 42 000 NOK da laget var tilbake i Danmark en drøy uke senere.

LES MER: Slik oppsto Team Rynkeby - God Morgon.

Overskuddet donerte Team Rynkeby - God Morgon til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense, og en tradisjon var født.

2100 SYKLISTER I 7 LAND

I dag består Team Rynkeby - God Morgon av 2100 mosjonssyklister og 500 hjelpere fordelt på 54 lokale lag fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene, Island og Tyskland.

Team Rynkeby 2018

Deltakerne velges ut blant tusenvis av søkere som har fylt ut søknadsskjemaet på Team Rynkeby - God Morgons nettsted.

Se film fra Team Rynkeby 2018 her:


Team Rynkeby - God Morgon kjørte til Paris for 17. gang fra 30. juni til 7. juli 2018. Prosjektet besto av 1.900 syklister og 450 hjelpere fordelt på 48 lokale lag fra seks land: Danmark (18 lag), Sverige (15 lag), Finland (7 lag), Norge (6 lag), Færøerne (1 lag) og Island (1 lag).

 

PENGENE GÅR UAVKORTET TIL BARN MED KRITISK SYKDOM

I løpet av et år skal deltakerne ikke bare bli i stand til å sykle de mer enn 1.200 km til Paris – de forplikter seg også til å gjøre en innsats for å samle inn penger til barn med alvorlig sykdom.

Rynkeby Foods A/S, God Morgon og hohes C dekker alle prosjektets sentrale kostnader, hvilket betyr, at de pengene Team Rynkeby - God Morgon samler inn i hvert land doneres uavkortet til de lokale organisasjoner som hjelper barn med kritiske sykdommer. I Norge går de innsamlede midlene til Barnekreftforeningen.

Ferda sponsor Team Rynkeby 2

I 2018 donerte Team Rynkeby - God Morgon 91,7 mill. NOK til organisasjoner som hjelper barn med kritiske sykdommer. Av dette gikk 9,8 millioner til Barnekreftforeningen.

Ferda, sponsor av TeamRynkeby

Det er en ære og glede for Ferda å kunne gi vårt bidrag til dette viktige prosjektet. Takk for at vi får være med!

Kategori: Aktuelt om oss, Blogg