Sørlandsk bobil- og hotellpåske for minneboka

Sørlandsk bobil- og hotellpåske for minneboka

Det er alltid godt å dele gode opplevelser når turen er over. Som årets påsketur. Etter noen knallfine dager i vinterparadiset Trysil uka før påske reiser vi med bobilen til Sørlandet med håp om å få smake litt på vår og sommer. Og smaken får vi i rikt monn, selv om den store varmen uteblir. Men varmt og godt blir det uansett, når kjære barnebarn er med på turen.

Av Per Vie, Bobilturer 2017
Se film fra turen til Sørlandet her eller lenger ned i reisebrevet.

Fra masse snø i Trysil til en landsdel som for lengst har tatt farvel med vinteren. At vi ikke skifter til sommerdekk før sørlandsturen skyldes ren skjær latskap . Men takk for det, for aprilværet byr på overraskelser i år også.

Fra vinterparadis med masse snø...

 
LES OGSÅ: Fra Happy Hobby i Grimstad til Happy Skiing i Trysil

Første stopp er Gjeving og Bokhotellet Lyngørporten, der Pia og jeg har leid oss et rom ved siden av min kjære datter med familie - helt ytterst på bryggekanten.

...til Sørlandsidyll og smaken av sommer.
 

Kunsten å nyte livets beste sider ved sjøkanten

Bortsett fra et lite avbrekk til Tvedestrand og Arendal blir det en fantastisk uke på Gjeving, med deilig mat, godt å drikke, krimbøker og masse kos og moro med to av våre seks barnebarna. Stor bestefarlykke!

En stor begivenhet. Vi kom til og med i lokalavisa :)

Det kribler i kjørefoten

Det er rart med det. Når bobilen har stått stille noen dager kribler det litt ekstra i kjørefoten. Og siden vår Adria Sonic har en romslig senkeseng foran er det perfekt å ha med seg de minste på tur.

Siste natta har gutta vært på landstedet til gode venner sammen med mamma og pappa rett utenfor Tvedestrand. Og veien til og fra denne skjærgårdsidyllen er ikke spesielt tilrettelagt for svære bobiler, for å si det forsiktig. Men vi kommer oss frem og henter gromgutta for å ta en tur til Nidelv Camping i Arendal.

Vi kommer oss greit både frem og tilbake, og storkoser oss på veien til Arendal. Endelig på tur med gutta!

Sørlandsidyll ved Nidelva

Så finner vi oss en fin plass på Nidelv Camping, og gutta forsvinner ut for å sjekke ut stedet. Her er det godt tilrettelagt for bobiler, og siden det er tidlig i sesongen er det godt med plass rundt oss.

Vi treffer Astrid Oline Norgren, som driver plassen på første året. Astrid forteller at hennes foreldrene har drevet campingplassen fra 1981 til nå, og før det var det hennes besteforeldre som tok imot campingfolket her ved bredden av Nidelva. Den blide, trivelige vertinnen byr på nylagte egg fra egne frittgående høner mens hun forteller om planene sine. Astrid vil oppgradere plassen, blant annet servicehuset, og hun vil gjøre Nidelv Camping enda mer attraktiv for oss som kommer på besøk.

Vi liker oss veldig godt her, og vi kommer snart tilbake, Astrid!

Les mer om Nidelv Brygge og Camping her.

Min gode venn Stig med familie er også her. Stig bakerst :)

 

Plassen ligger vakkert til ved bredden av Nidelva, like ved utløpet til havet. Og vil du inn til Arendal er det bare en liten busstur fra campingplassen, og du er i sentrum.

Nidelv Brygge Restaurant ligger ytterst på bryggekanten på campingplassen og er viden kjent for sin gode mat. Da vi kommer på besøk har restauranten nettopp åpnet for sesongen, og det kommer mye folk for å nyte et godt påskemåltid. Ryktene sier nemlig at dette er Arendals beste restaurant. Og maten var virkelig god! En deilig avslutning på lille påskeaften. Natta!

Idag våkner gutta til den store påskedagen, og de har tydeligvis sovet godt i den store senkesenga foran.

Endelig påskeaften!

Max og Bendik gjesper seg ned stigen fra dobbeltsenga, klare for frokost. Og det står selvfølgelig Astrid-egg på menyen, pluss mye annet påskesnadder, som tante Påsans artige påskebakst...

Det er stor påskestemning i bobilen da vi reiser tilbake til Gjeving og Bokhotellet for et par deilige dager før vi må hjem til striskjorta og havrelefsa. Men først disker Pia opp med fantastisk lammesteik. Og så god er steika til Pia at min kjære svigersønn ikke får med seg at hans fru byr på påskesprudlevann...

Max, Bendik, June og Fredrik reiser hjem, og samme ettermiddag åpner himmelen seg skikkelig. Takk for herlige påskedager sammen med dere!

Pia og jeg kjenner på et snev av deilig sommervarme, og er glade for at vi ikke skal hjem før i morgen. Vi nyter livets beste sider her ved sjøkanten med litt krim og annet påskelesestoff vi har liggende i bobilen. Vi har vel egentlig ikke lyst til å reise hjem i det hele tatt.

...og om to måneder er det midtsommer!

Hjemreisedagen er her, og vi våkner til snøvær. For noen kontraster! April slutter aldri å overraske. Vi pakker sakene våre og kommer oss avgårde gjennom skogen fra hotellet mot E18. Snøen laver ned, og vi tenker på hvor perfekt alt har vært. Uka før påske i Trysil med bare godvær, og dagene her på Sørlandet. Kaldt, men mye sol og oppholdsvær.

Men nå...16. april og full vinter.

Se film fra turen til Sørlandet her...

 

Da er det bare å glede seg til neste tur. Kanskje teste golfutstyret en helg? Vi får se. Ikke så lenge til turen til de britiske øyer heller. Følg med!.


Klikk her, og se en oppsummering av turen min rundt i Europa i sommer.

 

Kategorier: Bobilturer 2017, Langs vinterveien, Reisebrev, Turer i Norge