Softis i særklasse hos Kvavik Camp i Lyngdal

Publisert av Per Vie den 17. juni 2015

- Det er ikke mange campingplasser som har softis, sier Irene Kvavik, som eier og driver denne plassen i Lyngdal sammen med mannen sin.
- Og vår er spesielt god! Det var etter en avstemning blant våre faste gjester at valget falt på at vi skulle selge softis fremfor øl, ler Irene.

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager.

Hun fyller opp en vaffelkjeks med deilig softis til meg - og hun har rett. Knallgod is!

Carl Lene

Irene og Kjell Kvavik har drevet denne plassen i 26 år, men det var Carl Lene fra Volkswagen-verkstedet rett over veien som starten campingplassen i 1970. Irene forteller at det har skjedd en stor utvikling gjennom åra mens de har drevet her, med flere trinn med utvidelser og nybygg. Idag har de mange treroms leiligheter, noe trivelige hytter, gode sanitæranlegg, fast plass til 200 og 60-70 plasser til bobiler, campingvogner og telt.

- Telt har begynt å komme tilbake, spesielt blant ungdommen, forteller Irene.

Kvavik Badestrand Dette bildet er fra campingplassens hjemmesider

Går du noen få skritt gjennom de høyreiste, flotte trærne mot sjøen kommer du til en kilometer lang perle av en strand. Langgrunt og perfekt for barnefamilier.
Fra campingplassen er det kort vei til SØRLANDSBADET (ca. 2 km), Lyngdals badeland, LUCKY STRIKE (ca. 500 meter) og bowling med servering.

Blir det fullt her i sommer, Irene?

- Første uka i august er det fotballen som gjelder her i Lyngdal, og da er det fullt her. Ellers varierer det jo med været, vet du.

Pia og jeg vinker farvel til Irene og Kjell, og slår følge med bobilen vår mot Flekkefjord. Fint å ha med meg Pia noen dager. Det er tross alt 86 overnattinger igjen, og veeeldig mange av dem alene.

Les mer om Kvavik Camp på deres hjemmesider ved å klikke her!

Utenfor Flekkefjord finner vi campingplassen Egenes, med landets første skitrekkanlegg for vannski som nærmeste nabo.

Les mer om Rixen Cable Park Flekkefjord ved å klikke her!

Egenes camping Foto: Egenes Camping

På ettermiddagen kommer vi til sjarmerende Flekkefjord, der vi tar en kaffe og noe godt å spise på brygga, mens vi hører på et mannskor som varmer oss med flott sang. Så rusler vi litt rundt i byen, handler litt og reiser den korte turen til Egenes Camping - godt forsynt av både mat og korsang. Les mer om campingplassen ved å klikke her!

Flekkefjord 3

Bare en sandvolleyballbane skiller oss fra havet der vi parkerer bilen. Vi slår oss til ro og går en tur til stranda i den andre enden av campingplassen. Vakkert!

Flekkefjord 2

I morgen går turen til nordover mot Egersund, og kanskje enda litt lenger...

Klikk her og følg reiseruta på kartet!

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler