Sikkerhet

Publisert av Marie Rosenborg Wadahl den 9. desember 2012

På store turistplasser kryr det av personer på jakt etter lettjente penger. Når du forlater bobilen, er det derfor viktig at den er godt sikret. En alarm er ofte en god investering, men det er like viktig å gjøre tilgangen til bilen og verdisakene dine så vanskelig som mulig. Pass spesielt på at verdisaker ikke er synlige gjennom vinduer.


Alarmer

Det kan være lurt i å investere i en kombinert alarm. NX5 er en slik alarm; den kan bygges ut med utvendige sensorer som varsler når noen beveger seg ca. 1,5 m fra sensorene. Det siste nye er GPS- sporing via internett med mulighet til å «merke» bilen i kartet slik at du blir varslet hvis bilen flyttes. Det finnes mange innretninger på markedet, fra enkle batteridrevne gassalarmer til avanserte systemer. Sjekk ut mulighetene hos oss!

Safe

Det finnes mange forskjellige typer safer for bobil, fra store til små, enkle metallbeholdere som bare har plass til lommebok. Ulempen med små safer er at man nesten ikke får plass til mer enn akkurat lommeboken, fordelen er at den er så liten at den er lett å skjule. For har man safe, er det ofte der tyvene leter først.

Penger, papirer og verdigjenstander

Man kan få seg store overraskelser hvis det viser seg at penger, kort eller andre verdigjenstander blir stjålet eller kommer bort. Her er noen tips for å unngå slike situasjoner:

  • Før du reiser: Ta kopi av alle viktige papirer og hold dem godt adskilt fra de originale. Ta med to passbilder slik at du raskt kan få midlertidig pass e.l.
  • Meld fra til nærmeste politi ved tyveri/innbrudd. Dette er viktig for å få dekket verdigjenstander fra forsikringsselskapet.
  • Hvis bilen har nøkkelkort, ta kopi av dette og ta det med i bilen.

Ellers er det viktig å ikke stoppe og gå ut ved «ulykker». Nøy deg med å ta bilde, kjør så fra situasjonen og ring nødnummer. Arrangerte ulykker forekommer hyppig i mange europeiske land.

 

Kategori: Tips og råd

Relaterte artikler