Se magiske Island med bobil

Publisert av Per Vie den 28. april 2015

Vulkaner, geysirer, nydelige fossefall og vikinger er bare en brøkdel av det Island har å by på. Visste du forresten at du kan reise over til Island med bobil?

Foto: Wallpapers INN

Har du vært så heldig å oppleve Island? Det er et nydelig land uansett hvilken tid på året du reiser, og det er fullt av spennende naturopplevelser som kan tilfredsstille alle. Enten du foretrekker koselige gåturer, eller ekstreme turer på isbreer eller vulkaner.

Island4

Island satser sterkt på turisme ettersom det har stadig blitt mer populært å besøke arktiske strøk med opplevelser som for eksempel Nordlys eller hvalsafari. Stadig flere internasjonale reiseprogram og reisemagasin har tatt for seg nettopp det eksotiske Island og alt det har å by på. En ting de ikke har beskrevet særlig mye derimot, er de herlige islendingene! De er utrolig gjestfri og byr virkelig på seg selv. De er stolt av landet sitt og de vet å vise både seg og landet fra sin beste side.

Island5

Se mer med bobil

Mange som velger å reise til Island reiser gjerne med fly til Reykjavik og tilbringer et antall dager med å delta på ekskursjoner og opplevelser som er sentrert rundt Reykjavik. Men Island er så utrolig mye mer enn dette, og den beste måten å virkelig få oppleve Island på, er ved å besøke landet med bobil.

Island1

Ja, det går faktisk an! Du kan ta ferje fra Norge ned til Danmark og så videre til Færøyene og/eller Island. Et firma som tilbyr ferjeturer med bobil er Smyriline. Der kan du velge om du bare vil ha selve overfarten eller om du vil at de skal organisere hele reisen for deg. På ferja kan du også skaffe deg et Campingkort som vil gi dere en del rabatter på blant annet overnattingsteder og sånn på Island.

Camper Smyril Line - pakketurer, krysstokt, kjør selv-ferie

Reiser du med bobil har du fullstendig frihet. Du trenger ikke benytte deg av dyre turoperatører og det gjør dine opplevelser mye billigere. Du kan selv velge hvor du overnatter og hvor mye tid du oppholder deg på hvert sted. Alt er helt opp til deg! Du bestemmer også selv lengden på oppholdet og hvor mye av Island du faktisk ønsker å se.

Noen tips

Enkelte ting er obligatoriske å få med seg når du skal til Island. Reykjavik er selvsagt et av de obligatoriske punktene. Her finner du spennende museum som Sagamuseet, Nasjonalmuseet og utsiktspunkt som Perla og Hallgrimskirken. Du kan besøke den gamle havna som har blitt et av Islands mest trendy områder med store designere og spennende matopplevelser.

Island2

Når du kommer deg litt utenfor sentrum er det selvfølgelig Den Blå Lagunen som må oppleves. Du bør få med deg Geysiren Strukkur og dens regelmessige utbrudd. Du bør se vakre Gullfoss og området rundt. Et besøk til historiske Thingvellir Nasjonal Park er også verdt å få med seg. Her samlet det første alltinget seg så tidlig som 900- tallet. Her finner du også et av to steder i verden hvor du kan oppleve en sprekk mellom to kontinentalplater, i dette tilfellet de Europeiske og de Amerikanske kontinentalplatene. Andre stedet du kan oppleve dette så tydelig er i Sør-Afrika.

Glem heller ikke å få med deg nordlyset, Snæfellsnes, Havfiske, hvalsafari, Isbrelagunen Jökursárlón og en lundefugltur med båt. For mer informasjon kan du besøke Visit Iceland sine nettsider.

Kategori: Ferie og fritid, Tips og råd

Relaterte artikler