Nytt år, ny bobil og nye turer på gang. Følg med!

Publisert av Per Vie den 4. mars 2017

Etter å ha kjørt tre bybobiler på halvannet år er det med ekstra stor spenning og forventning jeg tar steget opp i bobilklassen med en Adria Sonic Axess 600 SC – en liten fullverdig leilighet på hjul.

Av Per Vie, bobilturer 2017.
Se presentasjon av Adria bobil her eller lenger ned i artikkelen.

3.500 mil på veien siden sommeren 2015 har satt sine evige spor i en sjel som for lengst har tapt sitt hjerte til livet i bobil. Og for meg har dette blitt mer en livsstil enn en fritidsaktivitet.

For det første liker jeg det enkle livet med alt jeg trenger bare en armlengdes avstand unna. For det andre er jeg så heldig at jeg kan utføre alle mine oppdrag fra mitt rullende kontor, uansett hvor jeg måtte befinne meg. Og hvor bra er ikke det! Jeg føler meg som verdens mest priviligerte som kan ha hjemmet og kontoret mitt bokstavelig talt på ryggen, selv om det ikke akkurat går i sneglefart når jeg er på tur.

Fra bybobil til bobil? Hm...

Først kjørte jeg en Karmann Davis sommeren 2015, så en La Strada Avanti vinteren 2015/16, og i fjor sommer og høst en Westfalia Columbus. Alle tre bybobiler, og alle med sine gode kvaliteter og egenskaper.

SE OGSÅ: Bobilturene rundt i Europa

Jeg har rett og slett blitt glad i disse bybobilene som er akkurat passe store til å snirkle seg vei gjennom trange bygater og langs smale bygdeveier. Så jeg var selvfølgelig ekstra spent på overgangen til en større bil.

Ren kjøreglede på 698 x 234 cm

Turen hjem til Oslo fra Sørlandets Caravansenter i Grimstad gikk over all forventning, og etter bare et par kilometer hadde jeg vendt meg til både den ekstra bredden og lengden på denne bilen. Dette lover veldig bra. Og nå, før det braker løs med nye turer, gleder jeg meg hemningsløst til å reise rundt i den nye ”leiligheten” min på 15 praktiske kvadratmeter.

SE OGSÅ: Utvalget av Adria bobiler

Klar, ferdig – kjør!

Skuffer og skap er allerede fyllt opp, og alt er turklart. Så nå blir det noen små vinterturer her i hjemlandet fram til påske før turen ganske sikkert går til de britiske øyer i juni.

Til høsten er planen å besøke noen spennende steder og byer litt lenger øst i Europa enn jeg har vært tidligere. Så er jeg selvfølgelig åpen for hva som måtte dukke opp underveis av tips om alternative reisemål. Det er det som er så fantastisk med dette livet. Jeg kan når som helst snu om på flisa og velge en annen vei.

 

Frihet i ypperste potens. Gleder meg stort!

 

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler