- Nå skal vi smelle til her på Jessheim.

Publisert av Per Vie den 27. mai 2020

Jan Fløtten, den nye lederen for Sørlandets Caravansenters avdeling på Jessheim, har knapt nok flyttet inn i sitt nye kontor da vi møtes for en prat om jobben han skal i gang med fra 28. februar. En liten frivillig tjuvstart, med andre ord.

Av Per Vie

Den lune hedmarkingen møter meg i døra med et bredt smil, og vi setter oss inn på et kontor som bærer preg av at det er "blanke ark" for den nye avdelingslederen.

- Hvor kommer du egentlig fra, Jan?

- Jeg kommer fra Rendalen, og er oppvokst rett ved en gård som heter Fløtten. Gården har vel eksistert siden svartedauen, smiler Jan, som nå bor med sin familie på Eidsvoll. 52-åringen kan også skilte med et lite barn på 3 år.

- Kull nummer to!
Jan ler og forteller at han fra før har to voksne barn på 26 og 30.

- Du har vært flink til å ta vare på dialekten...

- Joda, for selv om jeg har bodd og jobba sørafor siden jeg var 18 kommer dialekta hjemmefra raskt frem igjen, spesielt fordi jeg i det siste har reist på jobb til Elverum hver dag.

- Hva gjorde du før denne jobben her på Jessheim?

- Jeg har drevet med salg i over 34 år, og siste halvannet år på Elverum Caravan som daglig leder. Før det var jeg 11 år hos Tekno Maskin som salgssjef for campingvogner og bobiler. Og tiden før dette var jeg hos Isbergs - nå Bilia - hvor jeg startet som bruktbilselger, så nybilselger, og etterhvert fikk jeg ansvar for Renault som produktsjef. Og til slutt avdelingsleder for oppbygging av bilutleien, forteller Jan.

- Hva gleder du deg mest til i den nye jobben?

- Ja, nå gleder jeg meg til å smelle til her på Jessheim, og bygge videre på det solide fundamentet den tidligere familiedrevne bedriften har skapt gjennom mange år. Vi er seks avdelinger nå, og dette er bare begynnelsen. Når man ser det toget som nå er satt igang, med utviklingsmuligheter og videre vekst, da er det bare å hoppe på. Dette er grisartig og fryktelig spennende!

- Hva med selgergenet ditt? Blir det fortsatt litt kundekontakt?

- Selvfølgelig. Jeg er en selger, og jeg vil alltid ha med kundene våre å gjøre. Men etter 35 år liker jeg godt å ha andre oppgaver også. Det å rydde, skape gode rutiner, ha oversikt og jobbe med forbedringer er virkelig artig, sier Jan, som vet hva han snakker om. Ikke så lang fartstid som daglig leder, men 35 års salgserfaring er ikke å kimse av.

- Hva skiller salg av bobiler og campingvogner fra andre typer salg?

- Det er ikke bilen eller vogna vi selger, men fritidsdrømmer og reiseopplevelser. Og jeg har vel aldri solgt en bil eller en campingvogn uten å fortelle om mine egne turer, og formidle de fantastiske øyeblikkene, naturen jeg har opplevd, friheten jeg har kjent på, og det ukjente som viser seg rundt neste sving osv., sier Jan engasjert.

- Hva gjør du i fritiden selv?

- Jeg elsker friluftsliv og fiske. Det å gå i mine egne tanker og være tilstede der og da. Så holder jeg på med musikk. Det går stort sett i country. Vokal og bass er min greie, forteller den blide rendølingen, mens han leter etter en liten lapp han kan skrive mailadressen sin på.

Snart er både lapper, dokumenter og annet nødvendig utstyr på plass på det nye kontoret. Det er ikke mange dagene igjen før Jan smeller til for fullt.

- Og snart blir dere flere her på Jessheim?

- Det viktige nå fremover er at de riktige folka er på plass når høysesongen braker løs. Det begynner en ny og erfaren verkstedleder veldig snart, og vi skal også ansette en ny selger, avslutter Jan, som mer enn gjerne tar imot tips.

Kategori: Aktuelt om oss