Med bobil til åtte episke klatringer på sykkel - på én langhelg!

Publisert av Per Vie den 8. oktober 2019

Syklisten Martin P. Hoff tok med seg sin venn Richard på bobiltur med målsetting om å sykle de mest spektakulære norske sykkelklatringene. Og for en tur det ble!

- Nøkkelen til å få til denne turen var leie av bobil, og Ferda stilte med denne fantastiske bilen, forteller Martin.

Praktisk sykkelstativ bak

- Bobil er genialt til turer som dette...

- Jeg har så vidt vært i en bobil før, for ikke å snakke om å dra på tur i en. Og det hadde faktisk ikke vært mulig å gjennomføre denne turen så effektivt uten bobil, for hadde vi vært avhengige av hotellovernattinger hadde vi ikke rukket halvparten av fjellene en gang. Det hadde også vært mye mer komplisert å planlegge og booke, sier Martin.

Magisk fjelltur.jpg

Dethleffs bobil.jpg

Richard .jpg

Med bobilen kjørte Martin og Richard rett til bakkene, syklet, og kjørte deretter videre. Når gutta ble trøtte stoppet de og la seg til å sove. Enkelt, tidsbesparende og komfortabelt.

Martin og Richard.jpg

- Vi hadde ALLE nødvendige fasiliteter med oss, med dusjen, toalettet, kjøkkenet og kjøpeskapet. Rett og slett imponerende. Jeg visste ikke en gang at det fantes dusjer i bobilene, ler Martin.

For et prosjekt. Og alt på én langhelg!

Picture1.jpgPå tre døgn kjørte Martin og Richard nesten 1.700 km og syklet ni fjell/bakker over 265 km med 10.000 høydemeter!

Bilen de brukte var en Dethleffs Globebus I7. Dette er en bil man kan kjøre med vanlig B-sertifikat inntil 3,5 tonn. Motoren går på diesel, og resten av utstyret går på en kombinasjon av strøm og gass.

- For en langhelgtur som dette hadde vi nok klart oss helt fint uten å koble til ekstern strøm, men det passet seg slik at da vi overnattet i Geiranger tok vi inn på en campingplass, forteller Martin.

- Det beste med bobil? Det er den fleksibiliteten man får. Helt unikt, avslutter Martin, som garantert kommer til å gjennomføre flere turer som dette med bobil.

Her kan du lese mer om turen på sykkelbloggen til Martin.

 

Kategori: Aktuelt om oss, Kundehistorier, Tett på opplevelsene

Relaterte artikler