Larkollen Camping - varmt sommersmil fra ende til annen

Publisert av Per Vie den 9. juni 2015

For en tyvstart på SommerNorge-turen! Etter et møte i Fredrikstad reiser jeg nordover, og ender på Larkollen Camping et par mil syd for Moss. Her blir jeg tatt imot av en strålende blid campingplassbestyrer. Og da Lisbeth Høiseth får høre om 90-dagersprosjektet mitt blir smilet enda bredere.
- Så gøy! Du skal få bo her gratis!

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager.

Larkollen7Det er en fryd å komme til et så vakkert sted etter en lang dag på veien, og atpå til møte et menneske som Lisbeth. For med en sånn velkomst er det enkelt å la seg begeistre.

Lisbeth forteller om Larkollens unike historie, og om de gamle gravplassene fra den gangen Larkollen var siste reis når Oslofjorden var frosset igjen.

- Så har vi jo Kyststien, som Rygge kommune virkelig har stæsjet opp de siste årene, tilrettelagt for handikappede, barnevogner, turgåere og syklister. Den går faktisk helt med til Uddevalla, forteller Lisbeth, og henter frem boka om Kyststien, og brosjyrer, magasiner og kart jeg kan ha behov for på min tremåneders reise gjennom Norge.

Jeg kan godt forstå at Larkollen blir beskrevet som en av Oslofjordens store idyller. Her finner du fantastiske friluftsområder med fine gang- og sykkelstier i et vakkert landskap med vekslende vegetasjon.

Campingplassen er omkranset av flere nydelige strender, og i horisonten kan du se seilbåter, lystbåter og ferger passere i det fjerne.

Larkollen1

- Og rett her ute finner du Sletterøyene, som er gamle vulkaner. Så har vi øya Lille Danmark, som har en av Oslofjordens beste surfestrender. Og er det lavvann kan du spasere tørrskodd over langs en molo. Vi pleier å fleipe med at det alltid er taxfree fra Lille Danmark, flirer den glade bestyreren.

Larkollen5

Lisbeth viser meg hvor jeg kan parkere for natten, og jeg finner en superplass til meg og bilen min. Ettermiddagssola varmer godt, og jeg rigger meg til og kobler meg på strøm og nett. Så skifter jeg til etterlengtet shorts og rusler nedover campingplassen for å se meg litt rundt. Sola spiller vakkert i vannspeilet, og jeg kjenner at sommeren endelig har kommet.

Larkollen2

Larkollen3

Campingplassen huser 360 faste enheter og har 40 gjesteplasser for campingvogner og bobiler. Og to av de faste beboerne er det trivelige ekteparet Anne og Kjell Krey, som også tar hjertelig imot meg med en gang de får se dekoren på bilen min. Da de får høre at turen også går innom Lofoten gir de meg mange gode tips. Anne og Kjell er i Lofoten hvert år, og Kjell har til og med stor slekt der oppe.

Anne og Kjell er veldig enig med meg i at det er godt å være gjest her på Larkollen Camping, og spesielt med en bestyrer som Lisbeth.

Jeg rusler ned til strandkanten for å få med meg solnedgangen, og gjør meg klar for den første av 90 netter.

For en første dag det ble. Dette lover godt. 

For å lese mer om Larkollen Camping, klikk her!

Klikk her og følg reiseruta på kartet!

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler