Lammekoteletter - perfekt påskemiddag i bobilen!

Publisert av Per Vie den 22. mars 2016

Bobilpåsken i år starter med en tur til Strømstad. På Lagunen Camping finner vi oss en plass på en fjellskrent ved vannkanten. Vi er klare for årets første påskemiddag!

Per Vie, langs vinterveien

Lagunen 3 Lagunen Camping utenfor Strømstad - påskeidyll ved vannkanten.
 

Lam er en selvfølge i påsken, og på menyen står lammekoteletter i fløtesaus med rosmarin. Og siden maten skal tilberedes i vår lille bybobil må også alt legges til rette for at det skal være enkelt - og godt! Derfor koteletter fremfor lammestek eller lammelår.

Lagunen 2

Her er vårt tips til påskemiddag for to personer...

Ingredienser

  • 8 små lammekoteletter
  • Økologiske poteter
  • Blomkål
  • Sjampignon
  • Aspargesbønner
  • Fløte
  • Hvitløk
  • Rosmarin
  • En god olje
  • Salt
  • Pepper
  • Lammekrydder

 

Lagunen 1 Kotelettene er marinert i hvitløk og rosmarin, og soppen brunes litt ekstra i deilig rørossmør
 
Tilberedning

Finhakk hvitløk og bland med olje og rosmarin.
Legg blandingen på kotelettene.
La det ligge og godgjøre seg en god stund.
Husk begge sider av kotelettene.
Brun sopp og kjøtt i rørossmør.
Ha ekstra godt med salt og pepper på soppen.
Kok potene, og kok opp vann med salt til blomkålen og aspargesbønnene.
Legg blomkålen i gryta to minutter for bønnene, og la det trekke i 3-5 minutter.
Når kjøttet er ferdig brunet, hell fløte over, og la det småprutre.
Smak til sausen med eventuelt salt og pepper – og server!

Se hvordan Pia skaper drømmepåskematen her...

Så var det vinen!

Vi velger oss en OMA Barbera D’Alba 2014, en knallgod rødvin til 159 kroner. Perfekt til lam, og tilberedt av den kjente kokken Ole Martin Alfsen.

Bon appetit! Og god påske!

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler