- Vårt sterkeste fortrinn som kjede er den enorme kompetansen i egne rekker

Publisert av Per Vie den 8. november 2019

Ove Eikeskog har rukket å bli temmelig varm i trøya siden han begynte i jobben som avdelingsleder hos Ferda i Ålgård i mars i år. For her er det hektiske dager og mye spennende som skjer. 

Av Per Vie

Jeg treffer Ove i forbindelse med en nært forestående temakveld om «Italia utenfor allfarvei» der jeg skal holde foredrag om bobilturene mine til Italia.

Ove forteller at han er 49 år og bor i Sandnes sammen med sin kone og fire barn.

- Kort vei til jobben, smiler Ove, som kun bruker 17 minutter for å komme seg til arbeidsplassen sin i dette flotte bygget, som sto ferdig og ble åpnet våren 2018.

Ferda Ålgård

Hva er bakgrunnen din?

- Jeg har stort sett jobbet med salg og ledelse i alle år, og jeg hadde også min egen bedrift med 14 ansatte. Som leverandør til lakk- og karosseribransjen var jeg en stor aktør, og dette holdt jeg på med i 17 år. Totalt ble det 29 år i samme bransje, sier Ove.

Ove forteller at han etterhvert solgte virksomheten for å søke nye utfordringer innen ledelse.

- Jobben som avdelingsleder her hos Ferda i Ålgård er midt i blinken. Her har jeg en stab med dyktige medarbeidere som det er en fryd å lede!

Men campingvogn- og bobilbransjen er ny for deg?

- Jo, det er den. Men det som ikke er nytt for meg er bodelen, som kan minne mye om livet i båt. Jeg har nemlig hatt båt i mange år, så mange sider av dette kjenner jeg godt igjen fra både fritiden min og min bakgrunn innen lakk- og karosseribransjen.

Fra sjø til landevei - en spennende utfordring?

- Ja, det er helt sikkert. Denne bransjen har skutt i været, og mange nye aktører har kommet på banen. Derfor er det viktig for oss som såpass stor aktør at vi leverer kvalitet i alle ledd, er ekstra gode på dialog med kunden og har fokus på at opplevd servicegrad hos oss skal være optimal.

Ove forteller at mange av kundene som kommer hit har han tidligere truffet på sjøen gjennom flere år, men nå er flere av dem klare for å skifte til bobil.

- Du vet, for mange blir det for mye arbeid med tau, fendere, dårlig vær og fortøyninger, sier båtmannen Ove.

Ove Eikeskog, Ferda 2

Hva er det morsomste med denne bransjen?

- Det er entusiasmen bobilfolket viser når de kommer for å se og oppleve produkter som kan virkeliggjøre fritidsdrømmene deres. Hvordan skal bilen eller vogna se ut? Hvilken planløsning skal vi velge? Hva kan man få av ekstrautstyr som gjør livet i vogn eller bobil enda enklere og mer komfortabelt? Så er det ekstra kjekt å kunne invitere til et så flott senter som vi har her, der kundene faktisk kan komme og slå av en prat og se på produktene våre i så flotte omgivelser.

Hva tenker du er fordelene med kjededrift?

- Dette har jo aldri vært gjort i den skalaen som Ferda har gjort det, så tryggheten kjededriften gir er positivt for kundene våre, uansett hvor i landet du bor eller har handlet. Vi har nå 10 avdelinger som dekker de mest kjente merkene, og vi legger stor vekt på både tilgjengelighet og gode garantier. I praksis opplever vi veldig ofte at kundene har kjøpt bil eller vogn et sted, men kommer innom for hjelp eller reparasjoner på en av våre andre avdelinger, sier Ove, tydelig stolt av å være en del av en kjede caravanfolket og bransjen virkelig trenger.

Hva er den aller største kundefordelen, sånn du ser det?

- Kompetansen. Det er avanserte produkter vi leverer, og da er det fantastisk med den enorme erfaringen og ekspertisen vi har i egne rekker på tvers av alle avdelingene, en kunnskap som alle vi som jobber i kjeden kan nyte godt av. Og ikke minst kundene våre! Og siden vi er såpass store har vi også en vesentlig tyngde når vi gjør avtaler med våre leverandører, en forhandlingskraft som til syvende og sist kommer kundene våre til gode, sier Ove.

Foto-Jon-Petter Thorsen-Aptum-DSC_5238

Hva er det beste med jobben din som avdelingsleder?

- Jeg har alltid likt å jobbe med folk og få ting til å fungere. Og det er viktig for meg at alle på arbeidsplassen yter og trives, har det kjekt sammen og opplever en trygg forutsigbarhet. Så det er en veldig viktig del av jobben min, poengterer Ove.

For å ha enda bedre kontroll på alt som skjer har den godeste avdelingslederen flyttet ut fra sitt cellekontor og fått seg en kontorplass ute sammen med kundemottakerne. Og her skjer det mye nå om dagen.

- Det er jo en veldig travel hverdag, men vi er en fantastisk flott gjeng her i Ålgård som står på sammen. Så dette kan bare gå én vei, avslutter Ove, som gleder seg stort til å få besøk av enda flere førstegangskjøpere og tidligere kunder som vil bytte til noe nytt.

- 2020-modellen er på plass, så nå har vi ekstra mye spennende å vise frem!

 

 

Kategori: Aktuelt om oss

Relaterte artikler