Blogg

Klar for påsketuren? Her er 10 tips til vårklar bobil!

Posted by havard nilsen on 04.apr.2017 11:13:06

For mange er påskeferien den første ordentlige turen i begynnelsen av en ny sesong med mange gode campingopplevelser. Og da er det betryggende å ha alt under kontroll før turen. Vår glade gutter Roy og Trond fra vår avdeling i Grimstad har noe gode tips til deg!

Trond er glad i kundene sine, og ønsker de alt godt. Derfor har han laget en teknisk sjekkliste til deg som kanskje har hatt bobilen på vinterlagring, og nå skal gjøre deg klar til en deilig og etterlengtet påskeferie.

Se filmen med alle tipsene...

 

1 Sjekk dekk og bremser

Mange har jo vinterlagret bilene, og det første jeg anbefaler når du tar ut bilen fra vinterlagring er å sjekke lufttrykket i dekkene. Start med noe så enkelt. Sjekk kvaliteten på dekkene, at ventilene er hele og at hjulmutrene sitter godt. Før du drar på påskeferie, ta deg en god kjøretur for å få sjekket at alt virker teknisk sett. Sjekk blant annet at bremsene fungerer som de skal, da det i løpet av vinteren kan ha satt seg litt rust på bremseskivene.

2 Sjekk olje og kjølevæske

Etter vinterlagring er det viktig å peile olje og også sjekke at nivået på kjølevæske ligger så nær opp mot maksimum som mulig. Det kan fortsatt være kalde netter en god stund fremover.

3 Fyll på med spylevæske

Rundt påsketider er det ofte ekstra behov for å få av skitten fra frontrutene når du er på tur, og erfaringsmessig vet vi jo at det kan være grisete veier på de første turene. Ta derfor med rikelig med ekstra spylevæske.

4 Lad opp batteriene

Etter at bilen har stått inne såpass lenge, putt strøm i siden på bilen og få ladet bilen godt opp før du drar på tur, og da tenker jeg selvfølgelig også på bodelsbatteriet. Hvis du ikke har hatt tilgang til strøm der bilen har stått lagret lønner det seg å koble på strømmen og la bilen stå i tre-fire dager for oppladning.

5 Fyll vann og test kraner og vannsystem

Fyll vann på bilen og test alt av kraner og vannsystem, så du vet at det fungerer før du drar på tur, at det ikke har skjedd noe i løpet av vinteren med kraner og ventiler.

6 Sjekk kjøleskapet

Virker kjøleskapet ditt? Sjekk det, så du ikke opplever at det ikke fungerer når du står der og skal fylle kjøleskapet opp med matvarer for ferien.

7 Sjekk varmesystemet og alle tekniske funksjoner

En selvfølgelighet kanskje, men allikevel, test også at varmen i bilen fungerer. Det er ikke så dumt hvis du skal nyte påskefjellet i litt kaldere strøk. Et generelt råd er at du også tester alle funksjoner på bilen før du reiser på tur. Vi opplever nemlig ofte at folk reiser på ferie før de har testet alle funksjoner, og kommer innom oss og trenger akutt hjelp til å fikse ting de enkelt kunne hatt kontroll på før ferieturen.

8 Smør låsene

En annen viktig ting er å smøre låser og bodelsdør, så slipper du at nøklene setter seg fast eller at låssylinderen følger med ut igjen når du drar til deg nøkkelen.

9 Sjekk alt lys utvendig

Det er selvfølgelig veldig viktig at alt av lys utvending fungerer som det skal. Ta derfor en runde rundt bilen og sjekk at blinklys, bremselys og hovedlys er i orden.

10 Sørg for å ha med deg alt du trenger

Det er fort gjort å glemme vesentlige ting når du ivrer etter å komme avgårde på tur. Har du for eksempel tatt med deg det du trenger for å vaske bilen på turen? Hva med santærvæske og toalettpapir? Har du planer om å grille på turen? Har du med deg det du trenger av stoler og bord? Er det annet utstyr du må huske på å få med deg?

Mangler du noe? Ta turen innom en av våre avdelinger. Vi har alt du trenger til turen!

 

God tur!

Klikk her, og se våre knalltilbud på en rekke sanitær- og rengjøringsprodukter!

 

Søk i bloggen