Kanonbra nordisk landstreff i Harstad!

Publisert av Per Vie den 28. mars 2020
Det årlige landstreffet til Norsk Bobilforening gikk av stabelen i Harstad i fra 28. juni til 1. juli, og det var så mange som 266 bobiler som var samlet rundt og i nærheten av Stangnes-hallen. Gode bobilvenner fra både Danmark og Sverige hadde også tatt turen – så helgen ble en knallfin nordisk bobil-forbrødring.


Fra torsdag til søndag hygget deltakerne seg i sosialt lag med gamle og nye bobilvenner, ble inspirert av foredrag, var på guidet tur til Adolfkanonen og Trondenes Fort, og koste seg med god musikk, dans og en skikkelig festmiddag på lørdagskvelden.

Landstreff i Harstad 12

Det kom 266 bobiler til treffet i Harstad, og flere av dem var fra Sverige og Danmark.

Landstreffet i Harstad 1

Ferda var hovedsponsor for arrangementet, og stilte med egen stand, fine Ferda-folk og fire bobiler.

Mer enn bare bobiler

Fredag og lørdag var flere av deltakerne med på guidet tur gjennom Harstad og opp til Adolfkanonene, Trondenes kirke og Trondenes Historiske Senter.

Landstreffet i Harstad 7

Bussen de ble hentet i var et museum i seg selv!

Reisebloggeren vår, Per Vie, var selvfølgelig med og kunne fortelle at turen til den såkalte Adolfkanonen var en sterk opplevelse. «Dette er en av landets største landbaserte kanoner. Kanonen ligger i vakre omgivelser, har et kaliber på 40,6 centimeter og har en rekkevidde på 56 km. Denne, og tre tilsvarende kanonbatterier, ble reist av tyskerne under annen verdenskrig i løpet av bare to år. At denne kanonen i dag fremstår som et fantastisk museum, kan vi takke alle de frivillige harstadværingenes enorme innsats for.» Les mer om Adolfkanonene her!

Landstreffet i Harstad 14

Landstreffet i Harstad 13

Tilbake fra Adolfkanonen viste Per bilder og film fra bobilturene han har hatt i Italia. Det var ikke så mange i publikum som hadde vært i Italia med bobil tidligere, men flere ga uttrykk for at det virkelig fristet etter å ha sett og hørt foredraget til Per.

Last ned Pers beste reisetips til bobilferie i Europa

Landstreffet i Harstad 17

Per fant seg en idyllisk plass – midt i den grønne blomsterenga ved siden av Stangnes-hallen.

Bobilforeningens president – og gledesspreder

Landstreffet i Harstad 6

Kurt Terje Jenssen, presidenten i Norsk Bobilforening, var strålende fornøyd med gjennomføringen av arrangementet.

«Under festmiddagen var det dekket på til 540 festglade bobilentusiaster, og jeg tror ikke et eneste sete var tomt», sa Kurt, som nå har vært president i foreningen i syv år.

På grunn av alle sine verv gjennom flere år, har Kurt opparbeidet seg gode kontakter i det politiske miljøet , og han jobber aktivt for bobilfolket. «Spesielt for å få endret gammeldagse og utdaterte lover og regler for ting vi bobilfolk er opptatt av, som EU-kontroll, fartsgrenser, førerkortklasser, bompenger og fergepriser.»

«Jeg har jo kjørt trailer og buss i hele Europa i over 46 år, så jeg kjenner godt til hvor skoen trykker. Da jeg begynte med bobil, ble det veldig tydelig for meg hva som måtte gjøres», sier Kurt. Nå bor han med kona på vakre Senja, og har kjørt bobil i 15 år.

Landstreffet i Harstad 10

Presidenten selv holdt en humoristisk tale under festmiddagen, i det deltakerne kjente igjen som «typisk Kurt-stil». Det var også taler av blant annet treffansvarlig Arnold Pedersen, varaordfører Karin Eriksen, og Odd Ørstavik, leder for Norsk Bobilforening, region Sør.

Landstreffet i Harstad 19

Både fredag og lørdag var det dans til levende musikk, og mange av deltakerne storkoste seg på dansegulvet begge kveldene.

Et godt vertskap

Også de andre i landstreffkomitéen sto på for at deltakerne skulle ha det best mulig gjennom hele treffet. En av dem var Jan Johansen.

Landstreffet i Harstad 4

Jan var hjertelig tilstede med sitt humør og fantastiske serviceinnstilling, og han gledet deltakerne med ferske rundstykker i en pose festet under vindusviskeren hver morgen

«Alt gikk veldig bra, spesielt med tanke på at det var et så stort arrangement», fortalte Jan, som også kunne røpe at neste års treff blir i Danmark.

Landstreff i Harstad 11

Sola glimret med sitt fravær under det meste av arrangementet, inntil skydekket lettet søndag morgen. Men selv om knallværet lot vente på seg til de siste bilene rullet avgårde, lover det jo godt for alle som er på bobilferie her oppe i nord akkurat nå.

Takk for nå, Harstad!

Ferda Nyhetsbrev

Kategori: Blogg, Turer i Norge