Hvor lang er egentlig en bobilsesong?

Publisert av Per Vie den 25. januar 2019

Stadig flere velger å bruke bobilen hele året. Noen setter bobilsnuta mot varmere strøk når den kalde årstiden nærmer seg, mens andre tar mer sporadiske turer her hjemme når vær og føreforhold tillater det. Så har du de som velger å ha bobilen stående fast på en vintercampingplass og kjører til og fra «hytta» med personbilen. Hva med deg? Klar for å utvide sesongen?

En undersøkelse utført av TNS Kantar for Norges Caravanbransjeforbund viser at mer enn hver tredje bobil benyttes om vinteren. Og selv om tallene varierer fra fylke til fylke er det en klar tendens at antallet bobilfolk som bruker bilen hele året øker. Så kanskje begrepet "bobilsesong" snart er en saga blott?

Toppturer, Terje Tuft 6-1

Godt rustet for vinteren.

Siden de fleste av dagens bobiler er så godt rustet til å møte en kald norsk vinter øker også interessen for vintercamping. Mange campingplasser har skjønt at dette gir en mulighet for helårsdrift, og de møter vintergjestene med bra sanitæranlegg og tilrettelagte bobilplasser med strøm. Flere av vintercampingplassene ligger også tett på vintersportsanleggene, med topp alpin- og langrennsløyper.

Terje Tuft Hemsedal 8-1

De barskeste av oss drar også på toppturer for å fricampe og utfordre vinteren litt utenfor allfarvei.

Godt og varmt i bobilen.

De fleste av dagens bobiler er bygget for å møte en kald norsk vinter, når det gjelder isolasjon og varmesystem. Mange mener at Alde er det beste varmesystemet å ha om vinteren. Det gir den gode lune varmen.

Bobil vinterturer 3

Fordelen med Truma varmesystem er at den luftbårne varmen gjør det raskere å varme opp bilen. Kombinasjonen med elektrisk varme i gulvet er ideell for helårsbruk av bobilen. Men hva som er best av Alde eller Truma - her strides de lærde.

Gode forberedelser - bedre vinterturer.

Tenker du på å bruke bobilen om vinteren her i Norge er det viktig å være godt forberedt. Her er noen enkle, gode tips:

  • Sjekk at batteriet er i god stand i forkant av vinteren.
  • Bruk helårsdekk, vinterdekk - eller piggdekk i perioden det er lovlig.
  • Unngå vann i vanntanken når det er på det kaldeste, hvis du ikke kommer til å holde bilen varm under hele turen.  Ta heller med det vann i kanner.
  • Ta med deg ekstra gass. Viktig hvis du er avhengig av gass for å holde varmen.
  • Skiutstyr veier faktisk en god del. Tøm derfor bilen for all unødig annen last.
  • Sjekk varmeanlegget før turen. Lurt å varme opp bobilen 3-4 dager før avreise for å unngå at det dannes kondens.
  • Ta med deg utstyret du kan komme til å trenge, som kjettinger og snøskuffe.

Bobil vinterturer 4


Fra Portugal til norske vinterveier - for en kontrast!

Per - vår reiseblogger - rakk akkurat hjem til jul fra sin fantastiske bobilreise langs kysten av Portugal. Nå er han klar for turer lang norske vinterveier.

Per hjemtur fra Portugal

hemsedal-25

«Det har blitt  noen fantastiske turer her hjemme på vinterhalvåret, blant annet en tur til Hemsedal i nærmere 20 kuldegrader. Og vi hadde det godt og varmt bobilen», forteller Per, som så absolutt er en helfrelst helårsbruker.

 

God bobilvinter!

Kategori: Tips og råd, Tett på opplevelsene

Relaterte artikler