Hvilken bobil passer for meg?

Publisert av Per Vie den 22. juni 2018

Du vet at du vil ha en bobil, og du har kanskje snoket litt rundt på hvilke typer bobiler som finnes og både vurdert hva du trenger og ønsker deg. Men hva skiller egentlig de ulike bobilmerkene fra hverandre? Vi har tatt en prat med to erfarne bobilfolk, fagmannen Christian Fluør i Ferda Grimstad og den reiseglade bobilentusiasten Per Vie, for å samle noen gode tips til deg som lurer på hvilken bobil du skal ha.

Flere forskjellige bobilmerker

Det finnes mange bobilmerker, og heldigvis har Ferda et godt utvalg av de beste modellene så du kan finne noe som passer akkurat den bobilferien du ønsker deg. Men hva er det første folk tenker på, og hva er egentlig viktigst når du skal kjøpe bobil? Ifølge Christian, som er selger i Ferdas avdeling i Grimstad, er det den gode nattesøvnen og feriedrømmene som spiller den største rollen. «Den største grunnen til at folk bytter bil er sengeløsningen – både når det gjelder hvilken størrelse de vil ha på bilen og hva slags løsning de vil ha på sengeplassene.»

Rapido 8094 8

Christian forteller at noen kan masse om bobil og allerede har bestemt seg for hvilket merke den neste bobilen skal være, mens andre som ser på bobil starter helt på null, uten noensinne å ha vært inne i en.

Uansett hva som er ditt utgangspunkt, må du vurdere om det er sengeplasser, smidighet og praktiske løsninger, bokomfort eller kjørekomfort som veier tyngst når du skal velge bobil. Tenk deg godt om og kikk gjerne på flere modeller før du bestemmer deg.

Under har vi plukket ut tre av bobilmerkene Ferda har. For å se alle merkene og modellene kan du klikke her.

 

«Mange som har hatt bobil en stund går over til bybobil fordi det er lettere å håndtere i trafikken. Man blir mer fleksibel på hvor man kan reise, kjøre og parkere», sier Per. Han foretrekker bybobil fordi han ofte reiser alene eller sammen med samboeren sin. 

Westfalia seng

 

Sunlight – superpopulær bobil for folk flest

«Sunlight kaller jeg gjerne folkebilen– den ligger nemlig på salgstoppen i Norge!» sier Christian. «Sunlight er veldig praktiske biler, og du får veldig mye bobil for pengene. De holder seg godt i pris over tid, så de er enkle å få solgt igjen når du skal bytte den ut. Og det er veldig lite feil på dem – det er blant annet derfor vi har Sunlight som utleiebil her på Ferda.»

sunlight-teilintegriert-dolomiten-2579

Selv om Per er glad i bybobiler, vet han godt hva som skiller dem fra bobilene. «Med en større bobil får man så mye mer romfølelse! Litt mer lengde på bilen, og de nærmere 30 cm med ekstra bredde, gjør så mye! Det er ofte mer komfort når det gjelder interiør, et ekstra bluss og større kjøleskap på kjøkkenet. Det er rett og slett mer hjemmekomfort – og det er selvfølgelig viktig når man skal være i bobilen mye.»

sunlight-interieur-2254

Det er ikke uten grunn at Sunlight er en populær bobil. Du kan få en Sunlight med akkurat den sengeløsningen som passer for deg – sidestilte enkeltsenger, sidestilt dobbeltseng eller midtstilt dobbeltseng – med eller uten senkeseng.

Sunlight T69L

Sunlight T69  skiller seg ut fra de andre Sunlight-modellene! Den er sølvlakkert og kommer med komplett utstyrspakke, DAB-radio, ryggekamera, TV og TV-antenne, gassalarm, midtstilt dobbeltseng og senkeseng, i tillegg til en romslig separat dusj og toalett som kan lukkes av fra resten av boenheten», sier Christian.

Sunlight interiør

Se nærmere på klassikeren Sunlight T58 i filmen under!

 

 

 

Carthago – med luksus og lure løsninger i førersetet

Carthago er et premiummerke som skiller seg ut med gjennomført kvalitetskonstruksjon og design.

«Carthago er innmari fine biler! Alt fra finishen og treverket innvendig til hvordan detaljene er løst. Det er mer klassisk luksusfølelse med lunt treverk i høy kvalitet og med gjennomarbeidede detaljer», sier Per.

Carthago C-Tourer

Christian mener det er tydelig at Carthago tenker mer på kvalitet enn pris i produksjonen. «De bygger bilene på en litt annen måte enn rimeligere biler. Alle Carthago-modellene har dobbelt gulv med mye lagring og stort lasterom. De er isolert i alle luker og godt støyisolert i førerhuset, så bilene blir mer støysikre under kjøring enn de fleste andre merker. De tenker også hele tiden på de smarte løsningene!»

Det er gjerne de som har hatt et par biler tidligere, som kjøper Carthago. «Da vet de hva de vil ha, og med Carthago kan de huke av på flest mulig ting på ønskelista», sier Christian. «Og de som har Carthago er veldig lojale mot merket og kjøper gjerne det igjen!»

Carthago C-Tourer interiør

Med dette høykvalitetsmerket får du rett og slett det lille ekstra. «De har hentet en del av løsningene fra den mer eksklusive delen av båtmarkedet – og vi ser at det er mange tidligere båteiere som faller for Carthago. Med en klassisk stil, mye lys, fine stoffer, rolige farger og skinn. Alt ser veldig eksklusivt ut.»

Carthago har også flere muligheter når det gjelder sengeløsninger. «Noen av modellene har opptil fem sengeplasser», sier Christian. «Men det er også mer og mer vanlig med de mindre bobilene nå – så det er nok stadig flere som er to som reiser på tur sammen. Og nå i sommer kommer splitter nye Carthago Liner for Two! Den er helt optimalt tilrettelagt for par som ferierer sammen, og absolutt verdt å ta en titt på.»

Carthago liner-for-two 1b

Bli kjent med Carthago C-Tourer i filmen under!Hva avgjør hvilken bobil du vil ha?

Selv om du gjør en del research, kan det være smart med litt veiledning så du får kjøpt den riktige bilen. «Du kan alltid ringe eller stikke innom av avdelingene våre», sier Christian. «Det er veldig greit å snakke med noen som faktisk bruker produktene og har jobbet med bobiler i mange år, som kan hjelpe deg litt med vurderingene. Alle som jobber her har gjerne hatt flere av merkene og modellene våre, og er skikkelig campingentusiaster!»

Her er Per og Christians oppsummering til deg som vurderer hva du skal kjøpe:

  • Carthago har en eksklusiv design og praktiske løsninger, er støysvake og har en utrolig god kjørekomfort.
  • Sunlight er en god og praktisk bobil som gir deg veldig mye for pengene.
  • De små bybobilene føles mer som en vanlig personbil og er lettere å kjøre. Kan fint brukes som en bil nummer to. Bybobiler er enklere å manøvrere i byer og på smalere veier.
  • Motor og girkasse er like for de fleste modellene. En av Carthago-modellene er bygget på Iveco-chassis, ellers er det Fiat-chassis på alle bobilene.

«På Norgesturer er bybobiler helt genialt! Det er så mange smale veier, og bybobilene er bare 205 cm brede – som en vanlig personbil. Så det er veldig enkelt å komme seg rundt. Skal du nedover i Europa og kjøre lengre strekninger, er det selvfølgelig å foretrekke en dyrere bil hvor du sitter enda mer komfortabelt når du kjører og hvor du kan få aircondition i bodelen», sier Christian.

Er du fortsatt litt usikker på hvilken bil du skal velge?

New call-to-action

Kategori: Aktuelt om oss, Ferie og fritid, Tips og råd, Tett på opplevelsene

Relaterte artikler