Hjertelig takk til mitt kjære hjem på hjul for en utrolig bobiltur til Hellas!

Publisert av Per Vie den 18. august 2019

Etter nesten ni uker på veien er det rart å være ferdig med turen. Og det er spesielt vemodig å ta farvel med mitt kjære hjem på hjul, bobilen som har fraktet meg smertefritt og komfortabelt gjennom 830 mil og 12 land, fra jeg dro 3. juni til jeg var tilbake i Oslo igjen i begynnelsen av august.

Av Per Vie

Her er et sammendrag av hele denne eventyrturen, fra Oslo til Hellas og hjem igjen...

Joda, det kjennes godt å komme hjem igjen til mine nærmeste, ingen tvil om det. Men når det er sagt føler jeg meg alltid hjemme når jeg er borte. Sånn er det med meg og livet i bobil. Jeg har hjemmet mitt på ryggen. 12 kvadratmeter med alt jeg trenger for å leve et fullverdig og godt liv. Jeg kunne helt klart bodd i denne bilen på heltid.

Pula 11

Og når Pia også kommer på besøk for å bli med meg på deler av turen, da er det ikke mulig å ha det bedre. 

«Ingen fricamping, Per?»

Jeg har totalt hatt 62 overnattinger, alle på trygge campingplasser. Hvorfor?

Albania 56

Ikke så mye fordi jeg har vært redd for ubehagelige konsekvenser ved fricamping, men mest fordi jeg daglig har vært avhengig av strøm for å kunne bruke mac'en til å skrive, redigere bilder og lage filmer underveis på turen.

«Men hva ble reisebudsjettet?»

Mange har spurt meg hva jeg regner som et realistisk reisebudsjett på en tur som denne. Og det har jeg regnet litt på.

Østerrike - Danmark 85

I snitt har det nok kostet rundt 250 kroner pr natt å bo på campingplassene jeg har besøkt (rimeligst 13 euro, og dyrest 44), og ganger du det med 62 overnattinger blir det 15.500 kroner.

Så er det drivstoff, som i snitt nedover i landene jeg har besøkt har kostet rundt 14 kroner literen. Og med en drøy liter i forbruk pr mil blir det ca 12.500 kroner for 830 mil. 

Og regner jeg med fergekostnader fra Trelleborg til Rostock på vei nedover, og fra Igoumenitsa til Brindisi og Puttgarden til Rødby på vei hjemover, pluss bomavgifter drar det nok på seg med rundt 12.000 kroner til.

Livsnytere på tur!

Hva jeg har brukt av penger utover drivstoff og overnattinger tilhører det vanlige matbudsjettet, men selvfølgelig kommer all ekstrakos vi vanligvis unner oss på turer som denne i tillegg. Og siden det har vært steike varmt - puh - gjennom det meste av turen, har det blitt smått med matlaging i kjøkkenkroken inne i bilen.

Parga 41

Det vært en glede å unne seg gode måltider på restaurantene på denne turen, og i forhold til prisene hjemme i Norge har lommeboka jubla. Spesielt Kroatia overrasket med priser å fryde seg over.

Snart på tur igjen - for å fricampe

Om ikke så lenge blir det en liten rundtur her i landet for å fange høstens fantastiske fargespill, og faktisk fricampe mest mulig. Gleder meg hemningsløst!

 

 

 

 

 

Kategori: Europaturer

Relaterte artikler