Blogg

Hjemturen fra Gdynia til Oslo – en bobilreise med svenske overraskelser!

Posted by Per Vie on 19.aug.2018 12:29:59

Om du reiser på bobilferie til Polen, Italia eller Frankrike, blir det en hjemreise til slutt uansett. En lang hjemreise. Men etter opplevelsene i Øst-Europa er det så vi må klype oss i armen når også turen gjennom Sverige gir oss gåsehud og overraskelser. For en reise dette har vært! 

Av Per Vie
Se film fra turen fra Gdynia til Oslo HER eller lenger ned i reisebrevet. 

Vi gjesper oss av gårde fra Park 45 i Sopot grytidlig om morgenen for å rekke båten som går fra Gdynia til Karlskrona. Det er rart og litt trist å forlate Polen – dette landet vi har blitt så glad i. Men nå vet vi hvor fantastisk flott det er her. Snart tilbake!

Gdynia -Oslo 1B

Gdynia -Oslo 2

En bedre frokost venter oss ombord, og med dette været er det bare å nyte overfarten, som visstnok skal ta over ni timer. Og rundt oss hører vi svenske stemmer fra betjeningen ombord. Det er faktisk trivelig å høre et nordisk språk igjen. Vi er på en måte i Sverige allerede.

Gdynia -Oslo 1

Gdynia -Oslo 3 

Vi finner oss til rette på dekk, og koser oss etter hvert i hver vår solseng.

Gdynia -Oslo 4

Timene går i det herlige været, og utpå ettermiddagen melder sulten seg. Vi er klare for å sjekke ut om det er noe god middag å oppdrive ombord. Og det er det, gitt!

Gdynia -Oslo 5

Vi besøker en av båtens restauranter og får servert fantastisk god torsk, favorittfisken til både Pia og meg. Nam! Og den svenske servitøren er et eneste stort smil, noe som hever den overraskende middagsopplevelsen enda et par hakk. Tack så mycket!

Gdynia -Oslo 6 

Karlskrona – og vi er «nesten» hjemme!

Det er tidlig kveld når vi kjører av båten og setter kursen for Dragsö Camping & Stugby. Godt vi slipper å kjøre langt ikveld. Bare 20 minutter fra båten. Perfekt!
 Gdynia -Oslo 9

Gdynia -Oslo 11

For en plass dette er! Idyllisk og sjarmerende, men også ganske stort. Her ute på denne halvøya er det et eget lite samfunn, med en liten dagligvarebutikk og restaurant, og her er det romslige plasser til campingvogner og bobiler. Plassen har også hytter til leie, og alt dette ligger i et vakkert naturområde omgitt av sjø på alle kanter. 

Gdynia -Oslo 10 

Gdynia -Oslo 8

Det blir en stemningsfull kveld ved sjøkanten, og vi er vitne til nok en vidunderlig solnedgang. 

Gdynia -Oslo 13

Gdynia -Oslo 12

I dag blir det noen timer på den fine stranda, før vi tar oss en tur inn til byen. Vi har hørt at det er en festival i Karlskrona, så vi leier oss et par sykler – og vips, så er vi i byen.

Gdynia -Oslo 14

Skärgårdsfest? Ja takk!

Her i sentrum av byen er det et folkeliv av dimensjoner, med boder som byr på italienske spesialiteter, øl og vin og alt hva hjerte og mage begjærer. Og nok en gang ankommer vi en by akkurat når det er en festival, som jeg har gjort så mange ganger før på turene mine rundt i Europa. Og denne gangen får Pia oppleve det også.

Gdynia -Oslo 15 

Gdynia -Oslo 16

Vi tar oss en italiensk matbit nær Stortorget, og rundt oss er det øredøvende tivoli- og konsertstøy i alle retninger. Vi får med oss at det er en kjempekonsert litt lenger borte på torget, så vi rusler selvfølgelig bort for å titte og lytte litt. Og her rockes det av smått og stort!

Gdynia -Oslo 17 

Det viser seg at det er en lang rekke med kjente artister som underholder disse festivaldagene her i Karlskrona.

Gdynia -Oslo 19

På vei tilbake til syklene våre nede ved brygga er det også konsert. Så dette blir en kveld vi absolutt ikke hadde ventet oss da vi kom til Karlskrona. For et liv!

Gdynia -Oslo 20

Gdynia -Oslo 21

Natta, Karlskrona!

Så til Karlstad – siste stopp før vi er hjemme

I dag tenker vi at vi skal kjøre noen timer, og vi har Karlstad og Bomstadbaden Camping som reisemål. 

Gdynia -Oslo 22

Gdynia -Oslo 23

Bomstadbaden Camping – strandidyllen ved Vänern

Det blir nærmere sju timers biltur før vi svinger inn på campingplassen, og en trivelig vert gir oss en mønsterplass like nede ved stranda.
 Gdynia - Oslo 35

Det er kraftig vind og litt kaldt når vi kommer, men dagen etter våkner vi til knallvær. Igjen.

Gdynia -Oslo 29

Også siste stopp før Oslo fletter seg fint inn i rekken av gode opplevelser på denne turen. For dette er idyll i toppklassen, og forståelig nok er det mange norske gjester her.

Gdynia -Oslo 28 

Dette er bare helt praktfullt. Campingplassen har også en restaurant tett på stranda. Og når sanitæranlegget også er knallbra, da er det bare å gi terningkast seks!

Gdynia -Oslo 31

Etter et snaut døgn her ved vakre Vänern er vi klare for aller siste etappe.

Gdynia -Oslo 33

Drøye tre timer senere er vi hjemme. Og vi har ikke mer enn tatt nøkkelen ut av tenningslåsen før vi setter oss bak i bilen og mimrer – og bare smiler. Wow! For en tur vi har hatt! Dette har vært en reise som overgår alt vi hadde drømt om. Alle fordommer er gjort til skamme, og opplevelsene har vært milevis over forventningene.

Takk for turen, folkens!

Takk også til alle tipserne fra bobilgruppene på Facebook. Det var de gode tipsene som førte oss til Pärnu i Estland, Liepaja i Latvia og PalangaLitauen. Knallgode tips, alle sammen. Tusen takk!

Gdynia - Oslo 37

Øst-Europa må oppleves. Pia oppsummerer det så bra i filmsnutten under: 
«Alt er lagt så godt tilrette for mennesker. Mennesker betyr noe i disse landene! For ikke å snakke om infrastrukturen. Alt er så moderne. Så er det så rent og så pent over alt. Norge har mye å lære. Ja, dette har vært helt fantastisk! God mat, herlig service og blide og fornøyde mennesker. Så Øst-Europa anbefales på det sterkeste!»

Her kan du se filmen fra turen fra Gdynia til Oslo: 

 

Bobilturen til Baltikum er over, og raskere enn du aner er jeg klar for ny tur. Hvor? Følg med!

Se kart over reiseruta til Øst-Europa her!

Planlegger du tur et annet sted i Europa? Last ned alle Europa-tipsene mine her!   

Last ned Pers beste reisetips til bobilferie i Europa 

Søk i bloggen