Helårscamping ved vakre Mjøsa - et godt liv!

Publisert av Per Vie den 28. mars 2020

- Bare en time og et kvarter hjemmefra, så er vi her, forteller Tommy Aasen, Ferda-mannen som sammen med familien har funnet sitt fritidsparadis ved Mjøsas bredder. Og sommer som vinter reiser de hit til campingvogna i Bråstadvika.

Av Per Vie 

Jeg besøker Tommy, Linus og Hege på denne idylliske perlen av en plass tett på Mjøsa. Snøen laver ned, og jeg lurer på om kaldt vintervær er et hinder for å bruke campingvogna.

- Ikke i det hele tatt! Vi bruker vogna hele året, forteller Tommy. Han og familien reiser hit så ofte de kan, uansett årstid.

Vintercamp 9

- Dette er den andre vogna vi har av denne typen. En Adria 903 HT. Bra saker, smiler Tommy, som gjennom jobben sin hos Ferda på Jessheim vet hva han snakker om.

Vintercamp 7

Har dere noen campingerfaring fra før?

- Det er Hege som introdusert meg for campinglivet, forteller Tommy, og kaster et takknemlig blikk bort på samboeren.

Skjermbilde 2019-03-04 kl. 16.27.07

Hege forteller at hun har vært med foreldrene på turer med campingvogn siden hun var lita jente.  

- Så da ble det camping på oss også! Først kjøpte vi oss en vogn og fikk fast plass på Budor, selveste inngangsporten til Hedmarksvidda. Og den hadde vi i et års tid, før vi gikk over til bobil, den første av tre. Og da Linus var to uker gammel reiste vi på bobiltur. Det ble tur til Hardanger, og så noen år med turer rundt i Norge, før vi solgte bobilen og kjøpte hus på Andøya, forteller Tommy, som har slekt lang der nord i Vesterålen. 

Så ble det campingvogn igjen?

- Ja, og de siste tre-fire åra har vi hatt campingvogn på fast plass. Først lå vi på Evjua Camping, før vi for rundt et år siden kjøpte oss denne vogna og fikk plass her i Bråstadvika.

Hvorfor ble det akkurat denne plassen? 

- I tillegg til den fantastiske beliggenheten og utsikten likte vi veldig godt at vi kunne ha såpass stort spikertelt, som det kalles. Og det fine er jo at dette elementbygget er tilnærmet vedlikeholdsfritt. Man slipper jobben med maling. Bare å vaske, smiler Tommy, tydelig fornøyd med både vogn og tilbygg.

Vintercamp 3

Vintercamp 6

- Ja, her har vi god plass. Og skulle vi få gjester på besøk kan vi faktisk re opp sengeplasser til 8 personer i vogna. Men så manga er vi aldri her, smiler Tommy, som setter stor pris på fred og ro når det er tid for avkobling fra den hektiske hverdagen.

Det er utrolig vakkert her ved Mjøsa!

- Veldig! Og med denne utsikten, med båtlivet og gode gamle Skibladner som passerer forbi hele sommerhalvåret - det er fint! Ja, her er det godt å være. Fantastisk fin strand er det også her, med et yrende badeliv om sommeren.

Vintercamping 13

Og sommeridyllen er bare noen uker unna! Her et par av Hege og Tommys egne bilder.

Vintercamping 14

Tommy benytter anledningen til å skryte av eieren av plassen.

- Vi har en utrolig trivelig eier og driver. Haldor Braastad tenker nytt og innovativt, samtidig som han gir oss stor frihet til å gjøre som vi vil rundt vogna vår, sier Tommy engasjert, og skyter inn at dette er som å ha ei hytte med perfekt beliggenhet, men bare mye gunstigere enn å kjøpe en tradisjonell hytte.

Men bobilplasser et det ikke her enda?

- Haldor jobber nå for at det også skal bli bobilplasser her, forteller Tommy ivrig.

Så bra! Da skal dere få besøk, Tommy. Det er helt sikkert.

Vintercamp 8

Tiden er inne for å sette bobilsnuta hjemover. Takk for meg, Linus, Hege og Tommy! Gleder meg til det også blir plasser for oss med bobil her i idylliske Bråstadvika.

Sjekk hva vi har av Adria campingvogner!

Kategori: Blogg, Kundehistorier