Fra tennissokker til bobiler og campingvogner

Fra tennissokker til bobiler og campingvogner

Morten Halvorsen begynte som selger her hos Sørlandets Caravansenter i Grimstad mandag 4. januar. Så han har bare så vidt rukket å bli varm i trøya, den glade sørlendingen med lang fartstid innen salg i sportsbransjen.

Av Per Vie

- Jeg har jobbet i elektrobransjen i flere år, og de siste åra i sportsbransjen med salg og ledelse, også som varehussjef, forteller Morten, som nå har bestemt seg for å gjøre suksess i en helt ny bransje.

Stor overgang fra sport til camping?

- Klart det er en forskjell på å selge et par tennissokker til 10 kroner eller en jakke til 4-5000 kroner til å selge kapitalvarer som dette. Men salg er salg, tenker jeg. Det er et yrke jeg stortrives i, og salg har jeg jobbet med bestandig. Så dette gleder jeg meg stort til!

Har du noen erfaring med campinglivet selv?

- Ja, det har jeg - som bruker. Vi har hatt to campingvogner, en Adria og en Hobby. Og den siste kjøpte jeg faktisk her i 2006. Så familien har hatt noen år i campingvogn, spesielt da ungene var små, sier Morten som forteller at han har en datter på 13 og en sønn på 16.

Mye å sette seg inn i?

- Joda, men det går veldig bra. Første uka var jeg litt svimmel, men med så mange kunnskapsrike kollegaer rundt meg er det ikke noe problem. Det er mye å sette seg inn i, men det er bare en morsom utfordring.

Hva er det med salgsjobben som er så spennende?

- Alle de hyggelige folka jeg møter. Som selger jobber jeg med mennesker, og det beste med jobben er alle de dedikerte kundene som er lidenskapelig opptatt av camping, enten det er vogn og bobil. Så mye kundekontakt liker jeg veldig godt, enten det er på telefonen eller her i butikken.

Da blir det vel bobil etterhvert på deg også, tenker jeg...

- Nå er nok tiden inne for å prøve livet i bobil, ja. Jeg har en sønn som driver med sykkelsport, og det å kunne reise rundt fra stevne til stevne i en bobil må være topp. Stoppe hvor vi vil, og slippe og pakke opp og ned overalt. Dessuten savner vi campinglivet fra da ungene var små. Kunne også tenkt meg å se mer av Norge. Vi har bare reist til utlandet, så nå ser jeg for meg å oppleve Vestlandet, Helgelandskysten og ikke minst Vesterålen, der jeg har familie, sier den blide sørlendingen som egentlig er halvt nordlending.

Morten og familien bor på Hånes utenfor Kristiansand.
- Et fantastisk fint sted å bo, nær sjøen, og bare 25 minutter å kjøre til jobb, sier Morten fornøyd.

Hva gleder du deg mest til i den nye jobben din?

- Det skal bli utrolig tilfredsstillende å bidra til å realisere fritidsdrømmen til kundene våre, være med hver enkelt kunde gjennom hele prosessen, komme litt tett på, bli kjent, skape tillit og en god relasjon som forhåpentligvis ender i at kunden kjøper av meg, avslutter Morten, som gleder seg stort over at han nå er en del av en bransje i sterk ekspansjon, og spesielt at han er med i dette ambisiøse teamet her i Grimstad.

Kategorier: Aktuelt om oss, Blogg