Fra sjøens fristelser i Bergen til Sognefjorden på sitt beste!

Publisert av Per Vie den 24. juni 2015

Bildet er fra Kjørnes Camping & Fjordhytter i Sogndal som ble kåret til "Norges beste campingplass" 2014 av Norsk Bobil og Caravanklubb. Men et par dager før er vi innom Bergen for å oppleve fisketorget, før vi reiser til Evanger for natta.

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager. Få med deg filmen nederst i artikkelen!

Bergen

Stemmer fra hele verden høres fra begge sider av salgsdiskene, og det bugner av sjøens fristelser. Vi nøyer oss med å kjøpe med oss noen ferske reker. Så setter vi kursen østover på E16.

Innover i Teigdalen finner vi Mestad Camping.

Vi kommer til Evanger, og kjenner at vi er klare for å finne oss en plass for natta. Skiltet "Mestad Camping" fører oss innover Teigdalen på trange skogsveier langs en smal elv til en liten plass med noen små utleiehytter og god plass til bilen vår.

Mestad1Heine Mestad svinger innom for å hilse på oss. Han eier og driver denne plassen, og bor rett borti veien på et lite gårdsbruk ved siden av sine foreldre. Hele området bærer Heines navn. Den hyggelige campingplasseieren forteller at han også driver bilverksted nede i Evanger, og er med medeier i et landhandleri i lokalene ved siden av vekstedet.

- Stikk innom landhandleriet når dere reiser i morgen. Mye spennende interiørprodukter pluss dagligvarer med mye lokal mat, forteller Heine begeistret. Snart blir det butikkbakeri der også!

Mestad

Etter en god natts søvn til stille sus fra elva svinger vi innom landhandleriet og kjøper med oss lokal kylling og lokal appelsinjuice.

Besøk hjemmesiden til denne plassen ved å klikke her!

Turen går videre forbi vakre Vangsvatnet og innom Voss. Vi skjønner at Ekstremsportveka er på gang da vi er vitne til at en kar i hangglider blir dratt opp av en båt fra gressplenen på brygga. Vi er heldige og får det på film (se nederst i artikkelen), og etter en softis i gågata reiser vi videre for å oppleve Gudvangen. Bare navnet gir oss meget høye forventninger!

Voss

Gudvangen og Vang Camping - gåsehud!

Fjellene blir høyere og dalene dypere da vi kommer til Vang Camping. Mektig natur som gjør sterkt inntrykk på oss byboere. Og her langs E16 og mellom to enorme fjell ligger Vang Camping på Gudvangen i Nærøydalen.

Her blir vi tatt imot av en eldre, trivelig herremann. Vi parkerer bilen, og slår oss veldig til ro for kvelden. Dagen etter treffer vi sjefen selv, Siri Larsen Ramsøy, som forteller at dette er en familiedrevet campingplass.

Vang3

- Ja, dette er tredje generasjon, og min bestefar startet i 1964 med en liten kiosk, to hytter og én dusj, ler Siri. Og det var faren min som tok imot dere, forklarer Siri.

Mange tyskere, franskmenn og nederlendere finner veien hit, spesielt nå på forsesongen. Og Siri smiler godt når hun forteller at et tysk par har kommer hit hvert år i 23 år, og da er de her i tre uker. Et annet tysk par har vært her i 40 år!

Vang2

- Mange sier at de har vært her før da de kommer hit, sier Stine, datteren i huset. Hun jobber her for å tjene penger til skolegangen, og drømmer om å jobbe i hundepatruljen i politiet. Så får tiden vise om hun vil føre familietradisjonen videre.

Siri forteller at de har 12 utleiehytter og 35 plasser med strøm til sånne som oss. Et utrolig velstelt og pent sted, dette her. Det merkes godt at denne plassen har engasjerte eiere som er opptatt av gjestenes ve og vel.

Vi sitter og drikker kaffe under et særeget vakkert tre, og spør hva slags tre dette er.

Vang1

- Ja, nå skal dere høre! En nederlandsk gjest hadde med seg et frø til bestefar i 1967-68. Og siden har det vokst seg stort og fint. Det er en slags fikentype, forteller Siri.

Vi sier hjertelig takk for kaffepraten og oppholdet, og reiser videre - og nærmest tvinger bobilen inn i verdens lengste tunnel…

Besøk hjemmesiden til denne plassen ved å klikke her!

Sogndal i sommersol - wow!

Vi ser at vi nærmer oss Sogndal da skiltet ”Kjørnes Camping” peker ned mot sjøkanten av Sognefjorden. Sogndal har visstnok ikke bystatus, men ser ut som en liten by for oss. Vi handler det vi trenger for et døgn i "verdens eneste fotballbygd i tippeligaen" og kjører tilbake til Kjørnes. Og for et sted! I finværet er alt vakkert, men denne plassen er virkelig noe for seg selv.

Kjornes3

Kjornes1Ekteparet Eli Helga Grimsen og Terje Stalheim eier og driver campingplassen. Eli er opprinnelig fra Haslum mens Terje er født og oppvokst her. Eli forteller at de før var bønder og hadde mange dyr, men de siste 15 årene har de drevet denne plassen, som i 2014 ble kåret til landets beste campingplass av Norsk Bobil og Caravanklubb. Lett å forstå! For dette er engasjerte folk som tenker nytt og forvalter livsprosjektet sitt på en imponerende måte.

Her er alt velstelt og godt organisert, og santitærbyggene er av topp kvalitet. De fineste til nå, etter snart to uker på veien fra campingplass til campingplass.

- Vi har 33.000 gjestedøgn i året her, og vi har 92 plasser til sånne som dere. Kun 8 fastliggere, forklarer Eli. Her kan du også bo i en av de flotte hyttene nede ved sjøkanten. Så vil du oppleve Sognefjorden på sitt beste på en av landets fineste plasser - ta en tur innom Kjørnes Camping & Fjordhytter!

Besøk plassens hjemmesider ved å klikke her!

I morgen går turen mot Førde...

Klikk her og følg reiseruta på kartet!

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler